Rosejollymoon Yanlış anlaşılmasın Kürt Türk derdinde değilim Beren koyucam kızımın adını. Söylediğimde insanlar Beren ismini Kürt’ler koyuyor diyorlar. Ama bakıyorum sözlükte değil. Bilgisi olan var mı?
Taneminci Rosejollymoon Bazı isimler böyle ayrılıyor maalesef kürtler koyuyor falan diye berfin rojda dicle gibi gayet saçma bir düşünce ama ne bileyim doğruluk payıda yok değil...
Duyguyy Rosejollymoon kizlar turk ismi olsun kurt ismi olsun ayrimcalik yapilmamasi gerekiyo bence sen koymak istiyosa istedigini koyabilirsin ne kadar sacma dusunce ya herkesin lafina bakma ne koymak istiosan onu koy bence
eypo Rosejollymoon hayır Beren ismi kürtçe değil. Hatta aksine türkçe kökenli bir isim.Türk dil kurumunun isimler sözlüğünde de mevcut.Ben de Beren koyacağım inşallah😊
Deletedmom133 Rosejollymoon Allahım birde bu cıktı kime ne ya millett eskiden satılmış koyar garip gelmez beren kürt isimi olsa ne olucak sanki bence hoş bir isim koy sen boşver herkes konuşur ancak 🤣
Rosejollymoon Taneminci evet bu isimler Kürt ismi zaten onda sıkıntı yok. Beren?? Değil ama insanlar benzetmeden dolayı mı acaba ?? Yoksa gerçekten Kürt ismi mi?
Ayazayaz Taneminci berfin Rojda Kürtçe oldukları için Kürt ismi ama Beren Kürt ismi değil ben kürdüm ordan biliyorum 🤷🏼♀️
Taneminci Rosejollymoon beren kürt ismi mi bilgim yok ama etrafımda kürt olup adı beren olan bir kaç kişi var 🤷🏼♀️
Rosejollymoon Duyguyy çok haklısın canım ama ne bileyim, bir karışık durum gibi yoksa umrumda değil ama sadece bu isimle ilgili öyle bir algı mı var? Yoksa gerçekten öyle mi diye şeettim☺️
Duyguyy Srfrsmrt ya hayirda o olmaz kurt ismi bu olmaz laz ismi bu olmaz turk ismi isim isimdir anlami guzel oldugu surece sknti yok kurdu turku ne bunun yani
Aysunaykut Beren Kürt ismi değil benimde kızımın adı Beren ama Baran Kürt ismi olduğu için benzetmeden dolayı öyle söylüyorlardır bana da söylediler ama hiçbir şey farketmedi koydum kızımın adını ve çok da beğeniyorum 🙂