Sinm Kızlar merhaba rubella testi yaptıran var mı ? Benim rubella sonucum pozitif çıktı internetten baktığım ise pozitif çıkması kızamık enfeksiyonu yazıyor bu da engelli bebek dünyaya getiriyormuş bilgisi olan var mı pazartesi kontrolüm var üzüldüm öyle okuyunca beni rahatlatacak varsa lütfen yazsın ilk hamileliğim korktum çok
Hardcandy Sinm Merhaba son durum nedir hersey yolundami,bana umut olursanz sevinirim, cok endiseliyim
Melbas Sinm bende de rubella pozitif yazıyordu doktora koştum ağlamaklıydım. Güldü korkma pozitif olması ya bunun aşısını olmuşsun ya da geçirmişsin ki vücudun buna antikor oluşturmuş. Korkma genelde böyle çıkıyor beklediğimiz bir şey sorun yok dedi. Siz birde doktorunuza görürünün içiniz daha da rahatlasın.
Elif_sahra60 Sinm merhaba canım ben yaptırdım daha önce kızamınçık geçirmemişsin bağışıklıgın yok anlamına geliyor diye biliyorum. Öyle hatırlıyorum yine de yanlış olmasın ama kötü düşünme rubelle igg ve igm var doktorun sana yol gösterecektir.
Habbe Canım rubella igm mi ölçülmüş igg mi ve sonuç tam kaç yazar mısın ben de geçen hafta rubella testim pozitif olduğu için çok korkmuştum bugün güzel haber aldım sana açıklayayım yalnız biraz acele et çok uykucu bi hamileyim ayakta uyuyorum şuan 😅
Hardcandy Habbe her ikiside olculdu ve her ikiside pozitif cikti,ama bicok kisi saglik ocagindan ötürü bunlarin yanlis ciktigini soyledi,ben kizamikcik gecirsigimi hatirlamiyrm son 3 ay icinde cok ilginc,nolur cvp ver bilgiliysen
Julej Hardcandy her ikisi de pozitif çıkarsa ki benim de öyle çıktı avidite ister yani ne zaman geçirdiğine bakmak için ben yaptırdım hamile kalmadan çok önce geçirmişim bazen yalancı pozitifilikler verebiliyormuş
Habbe Bnm rubella igm 2,24 çıkmıştı normal değer 0ile1 arası olması gerekiyormuş doktor adivite testi yapılması gerekir dedi ankaraya kan gönderdik sonuç bi haftada çıktı bugün öğrendim ki üç aydan önce geçirmiş olabilir mişim sorun yokmuş ama 1 haftadır öldük bizde korkudan
Hardcandy Habbe hm sonucun kac cikti o test sonrasi,banada yrn onu yapicak büyük ihtimalle.... Ne guzel adina sevndm gecmis olsun,ben cok agladim bugün 😑🙁😶
Habbe İgg nin pozitif olması iyiymiş bnm de 74 çıktı ve doktor bu yüksekse önceden geçirmişsin demek oluyor dedi igm nin normal değerden farklı olması yeni ya da şuan geçiriyorsun demekmiş ki bu tehlikeliymiş bebek için senin değerlerin gayet normal bence bi sorun yok internete hiç bakma 1 kusur çıkmış bnm 2,24 çıkmasına rağmen bişey çıkmadı çok sıkıntı yaparsan bi önce sıktorunla konuş enfeksiyon doktoruna yönlendiriyo bi sorun görünce enfeksiyon doktoru adivite testi yapıyo kesin sonuç o şekilde öğreniliyo ama soktorun gerek duymayabilir
Ebru24 Sinm canım bende o yoldan geçtim doktorum test aldı anti rubella testim yüksek çıktı bana hemen doktorum şuan için geçiriyorsansa gebeliği sonlandırabilirim bebekte ağır hasarlar oluşabilir dedi kan alalım ankaraya gönderelim gönderdik ankaraya gitti ve 10 gün bekledim ama ben o 10 gün kendimde değildim dedi heyette baksın son kararı onlar vereckler çok şükür geldi doktorum beni peritolojiye yönlendirdi gittim orda bi sıkıntı çıkmadı enfeksiyon uzmanına yönlendirildim oda kesin olaraktan sıkıntı olmadığını söyledi çok şükür sende korkma bol dua et rabbime sığın şuan kızımla 20+1 iz 🐣❤️❤️❤️
Habbe Hiç ağlayıp üzme kendini de bebeğini de ben de çok ağladım geçen hafta buraya kaç kere yazdım kimse bişey bilmiyo cvp veren olmadı ama boşuna üzülmüşüz allah büyük bazen diyorum bu kadar ayrıntılı şeyler annelerimiz zamanında yoktu bi kere doktor görmeden doğurdular bizi şimdi herşey var evham yapıyoruz allah ne yazdıysa o olur
Hardcandy Habbe süpersin cok tesekkurler Umuyorum dedigin gibi olur, gercelten bunlari bilmek bizi simdiden cok yoruyor insallah atlaticaz 😖😶🙁😑💜