Sultan6714 Merhaba güzel anneler.. Ben çifte vatandaşıyım ve doğumu Türkiye de yapmak istiyorum çünkü Almanya da yapmaya kalksam sigortam yok.. Hatz 4 ye başvurmam lazım biliyorsunuz kağıt evrak çok e bunun bide maddi durumu var.. burda Alman Konsolosluğunu aradım ve burada doğum yapsam da kızımın Alman Vatandaşı olma hakkı var mı diye sordum ve tabiki de var cevabını aldım.. çok da sevindim.. peki bunun için ne yapmam gerektiğini sordum.. ve bana çocuk doğduktan sonra konsolosluğa gidip pasaport ve kimlik çıkartacağımdan bahsetti.. açıkçası çok şaşırdım bu kadar kolay mı gerçekten çünkü bunun geri dönüşüde yok.. o yüzden içimde pek rahat değil.. siz ne yapmayı düşünüyorsunuz Turkiye de doğum yapıp çocuğun Alman vatandaşı olma hakkına sahip olduğunu duydunuzmu..?? Böyle yapanla karşılaştınız mı..?? Bunun prosedürü nedir bilen var mı..?? HILFEEEEE..!!! 🤣😱♥️
Alessia Sultan6714 canım bende ıtalyan vatandasıyım ama ıtalyada yapacagım dogumu turkıyede okursa kımlıgıyle ve kendın pasaportunla konsolostluga basvuruyormussun ama dogum ıtalyada ucretcız almaynada sıgırtamı ıstıyor sadırdım suan
[silindi] Sultan6714 bende normalde bulgaristan vatandaşıyım dogumum turkiyede olucak bende sordugumda çifte vatandaş olur dediler
budi2205 Sultan6714 bir bilgi alabildiniz canım, benim de çok merak etiğim bir konu, ama daha Türkiye’deyim araştıramadım
duygugkcn Sultan6714 https://tuerkei.diplo.de/tr-de/service/-/1513838 Burada detaylar var canım, birde konsolosluğu aramışsın zaten onlar da öyle dediyse öyledir :)
Mrvbyhn Bebek turkiyede dogdugu icin onlarin dedigi gibi hemen vatandaslik sozkonusu olamaz bence cocuk Türk vatandaşı olarak gececek nüfusa
merdumgiriz9 Bende hem Türk hem Bulgaristan vatandaşıyım, Almanya’da yaşıyorum ve doğumum da Almanya’da olacak, ama çocuk Bulgaristan vatandaşı olacakmış. Kendim 10 senedir burda olmama rağmen. Alman vatandaşı 8 yasından itibaren olabiliyormuş. Bana cok saçma geldi bilmiyorum. Simdi bizde Bulgaristan konsolosluguydu Bulgaristan’a git gel falan uğraştırıcak 😒
budi2205 İyi akşamlar, yani şimdi ben Türk vatandaşıyım ama Almanya’da olucak doğumum çocuk Türk vatandaşı mı olucak yinede? Doğuma büyüme oradaydım oturum izinim var 🙄
Alessia budi2205 anne yada vatandas olmadan bebekte alamıyor vatandaslıgı maalesef 18 yasına kadar cıkıs yapmazsa ulkeden o zaman alır
Esrarse budi2205 Almanya’da doğduğu için çifte oluyor sanırım canım ben kendim Alman vatandaşı olduğum için araştırmıştım ama orda doğuran bütün Türk vatandaşlarının bebekleri Alman vatandaşı oluyor
Sultan6714 budi2205 ya alman vatandaşı ya da oturma iznin olması gerekiyor almanya da doğum yaptığında çocuğunda alman vatandaşı olabilmesi için diye duydum ben.. bir sıkıntı çıkmaması lazım.. tabi ki yasalarda bir değişiklik olmadıysa.. sen onu yine de danış orda..
Sultan6714 budi2205 konsolosluğu arayın bence daha net cevap alırsınız.. ben bilgi aldım ama bu kadar basit olduğuna inanamadım ondan burda sordum bu yoldan geçen var mı diye.. onlar ne yol izledi bilmek istedim..