Hamissss Merhaba tatlış hamişlerr 😀 ben 8 haftalık hamileyim. Malesef sigarayı bırakamıyorum. Hamile olup sigara içen var mı? Doktorlarınız bu konuda ne diyor? En önemlisi bırakanlar nasıl bıraktı? Her nefeste vicdan azabı çekiyorum ama çok stresli bir işim var ve sigarayı bırakamıyorum.
Asiacr Hamissss hamile olup sigara icenden dolup taşsa burasi sen devam edecek misin? Aslinda cevabi kendin biliyorsun. Hem de cok iyi. Isin stresli olabilir ama dusuk ihtimalinden daha stresli degildir. Allah korusun ama birak arkadasim degmez.
Lina-araf Hamissss slm ben hamile olduğumu bilmiyor dum içtim 1 ay hamile oldugumu öğrendiğim andan bu yana sigarayi eve bile sokmadım hic içmedim doktora dedim ilk ay içtiğimi cnm birak icme dedi içmiyor um dedim ilk uc ay çok önemli gelişim açısından içenler var ama artık allaha kalmış 😂
Fasulyem22 Hamissss bir hemşire olarak sigara konusunu yazan herkese söylüyorum kendi elinizle bebeginizden nefes koparmayın allah onu oyle bir yarattiki o size güvenip sizden gelen herseyi aliyor beslenmek icin onun kotu olduğunu anlayamaz . Sen o sigarayı içmezsen ölmeyeceksin biliyorsun. Ama içersen zararlarını da biliyorsun çocuğun doğduktan sonra onu duman olan bir yere bırakırmışım aylarca ?
Bluedreams Fasulyem22 merhaba hemsire oldugunuz icin sormak istedim ben de sigara iciyorum üzgün oldugum gunler cok ictim gunde 10 taneye kadar.. normal zamanlar ortalama 3 tane ictim. ‘Zararlı’ sözcüğü dışında somut olarak bebekte nasıl bi etkisi meydana geliyor biliyorsanız anlatabilir misiniz canım , bi de 32. Haftadayım bu soru icin gec mi kaldım😥
Leylak83 Hamissss ben hamile oldugumu öğrendiğim an sigarayı bıraktım.... hem vicdanen hem tiksinmeye basladim....
Meryu Valla bende 3 haftalıkken öğrendim bi baktım sigara içmiyorum aklıma bile gelmiyo eşim bile bıraktı
1ogrencianne Hamissss bence her şey insanın beyninde bitiyor. İstersen şu an bırakırsın. İrade dediğimiz şey devreye giriyor yani. Allah’ın sana emanet ettiği bir canı dumanda boğmak kötü bir durum. Ve o senin bi parçan. Böyle düşün ve bir daha içme emin ol içmek de istemezsin evladını düşünürsen 😊
Sinembuse Sigara icenlerden bir süre uzak durucaksin kutu falan almicaksin günde 2 tane 3 taneden birsey olmaz diyenleri dinlemiceksin ağzına bıraktım dediğin an surmuceksin 1 hafta 1 hafta sonra yanında içen olduğu zaman of ne pis kokuyor diceksin ki zaten hamileyken insan bebeği düşündüğü için aklına bile gelmiyor 😊
AyeglKranKarakuran Bende hafta bir eşimden bi iki nefes çekiyorum. Çalışıyorum çalışmasam içmem ama işte aynı odayı paylaştığım kişi içiyo her içişinden sonra camları acıp havalandırıyorum ama nafile üstüne başına sinen kokuyu bile duyuyorum. Yolda yanından içerek geçenleri farkettiğimde nefesimi tutuyorum. Ama bunlar bile strese sokuyo ve sigarayı hiç aklından çıkarmıyo malesef 😢
Aysingeldiislerdegisti Bluedreams beyinsel gelişimi fiziksel kusurlar astım hastalığı iç organlarda gelişim geriliği beyinde gelişim geriliği gibi hayati birçok şeye neden olabilir. Bu kadar pervasız olunmaz ya 32 hafta bir fiil boğdun mu kendi bebeğini yazık Allah yüzüne baksın inşallah da o sabiye bişey olmasın
Uurbsra Bluedreams kalıtsal hastalıklar meydana geliyor bebeğinde olmasada onun çocuğunda vs muhakkak çıkıyor
Eleven Bunu bir arkadaş daha sormuştu. Bende yılların tiryakisiydim ve inanılmaz stresli bir işte çalışıyorum. Gebelik testinin sonucunu beklerken elimde sigara vardı. Çift çizgiyi gördüğüm an bıraktım. Bırakmak zorundasınız. O bebeğe bunu yapmaya hakkınız yok. Deli gibi canım istiyor. Ama bebeğimin sağlığı herşeyden Önemli. Bebek yapacak irade varsa bırakacak da irade vardır bence
Aysingeldiislerdegisti Hamissss ben bırakamıyorum lafını kesinlikle kabul etmiyorum 15yıldan fazla sigara içtim öğrendiğim an bıraktım. Kimse kusura bakmasın ama evladının katili olmak istemiosan bırakacaksın bunun başka yolu yok net. Sen bebeğin doğduktan sonra biri gelip tepesinde sigara içse naparsın. Sen direk onun ciğerlerine içiosun o sigarayı yazık.
Brnaebu Hamissss evet benimde cok canim istiyor ama içemiyorum ilk baslarda cok tiksindim ama şuan tiksinmiyorum 24 haftalik olduk bizde 5.5 haftalikken ögrendim ve biraktim.evladima bunu yapmaya hakkim yok dedim ve bende calisiyorum ayrica esimde balkonda iciyor yani cezbedecek seyler cok aslinda ama kafamizda bitirmek en güzeli
Fasulyem22 Sigara bebeğin gelişiminde olumsuz rol oynuyor bebeğin gelişimi için ilk üç ay çok önemli evet ama diğer aylarda dikkat etmek gerekiyor . Siz doğum yapmaya çok yaklaşmışsınız korkutmak istemem evet sigara içen kadınlarda doğuruyor ama bebekte nefes sıkıntısı olabiliyor yenidoğan bebeklerde bronşit coj sık rastlanıyor ama sigara içenlerde daha fazla rastlanıyor tabi bilinen kesin bu olur diye bir belirtisi yok ama çocuk büyüdüğü zaman da çok daha sık hasta olabiliyor tabi bunlar kanıtlanmamış şeyler . Üstelik doğduktan sonra emzireceksiniz ve sütten yine bebeğe geçicek bu konuda birsürü tez var ama dediğim gibi kanıtlanmamış. O yüzden korkmayın ama doğduktan sonra bari bırakmaya çalışın
Ezgi2019 Hamissss canım ben de normal de kullanıyodum ve doğal olarak ilk ayım da hamile olduğumu bilmediğin için içtim öğrendim de test yaparken beklemediğim için ağzım da sigarayla test yaptım iki çizgiyi görünce direk attım o gün bugündür içmem içimiz de bi can oluşuyo yapamam . Sigara içip sağlıklı doğuran da var evet ama bizim öyle olucamız ne malum değil mi? Daha onun organları yeni oluşuyo düşün. Emin ol 2-3 güne alışırsın. Ben manyak gibi içerdim ay kahve yaptm içiyim ay çay yanın da sigara çok mutluyum hadiii bitane yok ooff çok sinirliyimm du bi tane içiyim vs. Ama şu bu beden sadece benim değil içimiz de bi mucize var öyle düşün olur mu ? Normal de bize zararı var öyle değil mi içimiz de bit kadar olan şeye nasıl vermesin. Bu ara da bende 11+1 im
Leylak83 Yazık onun sesi yok soluğu yok ... derdini anlatamaz .... böyle masum bir varlığa zehir verilir mi...günah onun hakkını gasp etmektir içmek...
Uurbsra Hamissss ne diye böyle postlar açıyosunuz anlamıyorım yaptığınız ayıp sizde kalsa bari kimseyi germeseniz
Hamissss Uurbsra sen nasıl şeyler konuşmaktan hoşlanıyorsun bidakine senin zevkine göre post açalım 😀 madem o kadar gereksiz yorum yapmadan geçebilirdin ✋🏻