BenMathilda İyi aksamlar arkadaşlar siteye yeni kayıt oldum. Gebeliğimin 34. haftasindayim, fakat 20. haftadan beri rahmin karnımın bir tarafinda toplanması şeklinde kasılmalar yaşıyor idim. Zaten o haftadan beri aşağıda taşıyordum ve bas da rahim agzina dayanmıştı. Gelgelelim bugun muayeneye gittim, uc dört gündür yogun bicimde adet olacakmış hissi veren kasık ağrısı, vajinada batma, bıçak kesigi gibi belde agri yaşıyordum, Nstde 80 civari Sancı çıktı, 5 dkda bir tekrar eden. Buna mukabil doktorum hiçbir sey yapmadi, serum, igne gibi.. yalnızca yatmam gerektigini soyledi ve progesteron ilaci verdi. 10 gun sonra muayeneye gelmemi soyledi. Sizce acil bir durum yok mu? İlk gebeligim, ben mi evham yapıyorum yoksa başka doktora gorunmeli miyim?
Melinayrana BenMathilda bende 35 haftalığım pazartesi yatış verdiler ben yatmadım benim 60-80 arası 3 defa sancı çıktı serum verdiler sancı dursun diye oda bebeğin kalbini zayıflattı bi kaç saat yattım bebeğin kalbi normale dönünce ben kendi isteğimle hastaneden çıktım şimdi 3 gnde 1 natye giricem tekrar aynıso olursa bebeği alıcaklar
MerveAvc BenMathilda henüz ilk nst 33.hafta da çekildi ve toplamda 4 adet 60a çıkan sancı vardı ben hissetmiyordum ama dr. İdrar tahlili yapıp enfeksiyona bakmak istedi rahim ağzı kısalığı olabilir ddi muayene etmek istedi serum takıp tekrar nst ye gireceksin dedi
Masalannnnnesi BenMathilda canım ben de 33+5 im 31 den beri sürekli kasılmam var nst de sancı rahim ağzı açıklığı yaptığı sürece sıkıntı. O yüzden rahim ağzına bakması gerekirdi benim de ilk sancımda bakıldı açıklık parmak ucu kadardı serum ve istirahat verdi ama geçmeyince nidilat diye Kasılma önleyicisi ilaç başladı Protestan da bi tedavi ama acile gidip rahim boyuna ve açıklığına bakılsa için rahat ederdi en azından önlem alınır
BenMathilda arkadaşlar.. yok mu tavsiye verebilecek tecrübeli anneler.. acile gidip gitmemekte kararsızım.. rahim ağzı açıklığıma dahi bakılmadi, açıklığı tetiklemekten korktuğu için.. icim rahat etmiyor 😐
anapanda12 Rahim ağzı açılımına karındanda bakılıyor acile gitsen içini rahatlatsan iyi olur doktorun ilgisiz geldi bana
BenMathilda anapanda12 alttan baksaydi gerçekten tetikler miydi ki.. simdi acilde alttan baksalar yine endişe duyacağım tetikleyecek diye.. iki arada bir derede kaldım 😐
Bsra_ayz BenMathilda çatı muayenesinin acılmayla ilgisi yok canım bende 36 haftalik oldum iki gündür hastanede yatiyorum. 10 kere çatı muayenesi yaptılar doktorlara ebelere sordum bu kadar çok siklikla yapıyorsunuz sorun olur mu diye hiç bir alakası yok dediler
Selviliker BenMathilda tetiklemez canım 22 haftadan beri vajinal bakılıyor şükür açılmam yok yalnızca bebeğim aşağıda.
Mamiii20 BenMathilda Benimde 34 haftada sancım çıktı doktor ölçüm yapmak için mecbur alttan muayene etmem lazım dedi bu arada açıklığada baktı ve bu süre zarfında sevk edildim iki hastane değiştirdim 4 kere falan açılmam kontrol edildi sorduğumda ilişki kadar bile zarar vermez dedi doktor ve ciğer geliştirici vuruldum iki doz hap serum ve iğne tedavisi gördüm sanada bunları yapmaları lazımdı başka bir hastaneye git istersen şuan 36+6 olduk biz
BenMathilda Bsra_ayz anladım.. Peki bu belirtilerle sadece progestan kullanmak yeterli mi yoksa bana da yatış vermeli miydi
Bsra_ayz BenMathilda ben 2 gündür hastanede yatiyorum canım 35+5 erken doğum dedi doktorum. Bugün 36 olduk. Benim. Nışanım geldi gittim hemen yatış verdi. Ama sana doğru bir tedavi uygulamış
BenMathilda Bsra_ayz Oyle mi Allah hayrli zamanda sağlıkla bebegini kucağına almayı nasip etsin, cok teşekkür ederim, umarım hepimiz miadinda sağlıklı cocuklara kavusuruz
BenMathilda Melinayrana bana neden ilac verip yolladilar acaba🤔herkese farkli bir şey uyguluyolar, neyin ne olduğu belirsiz 😐 İnsallah hakkında hayrlisi olur saglikla alirsin kucagina bebegini
BenMathilda MerveAvc benim de 4 adet, biri 80, digerleri 50lerde ama duzenli aralıklı. Fakat bana hicbir sey yapmadi, rahim agzi uzunluguna dahi bakmadı ilac verip yolladı ondan endise duydum ben de etrafımdakiler nasil serum vermez falan deyince..
BenMathilda Zehramom magnezyum ictim uzerine progestan koydum alttan, simdi biraz hafifledi ama ara ara sertlesme şeklinde kasılma oluyor, bir de sık idrara çıkma tabi..
Melinayrana BenMathilda amin cümlemiz inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız ama dikkat et sürekli nstye girmen gerekiyo bebek boğulabliyo dedi doktorum anne hiç bişey anlamadığı sancı olmadığı için bişey anlamıyoruz ama içerde bebek sıkışıyo ve boğuluyo
Melinayrana BenMathilda bebek hareketlerine çok dikkat et anormal bişey olduğunu düşünürsen bebek çok hareketsiz kalırsa hastaneye gitmen gerekiyo
BenMathilda Masalannnnnesi Evet kesinlikle.. galiba gideceğim acile bu gidişle, bi bana herangi bi uygulama yapılmamış cunku..