Pinksmile tabi paylaşırım. Ben 17 haftada serklaj oldum serklajdan önce yani 14 haftadan itibaren hep yatmaya başladım 23 haftaya kadar herşey normaldi kontroller falan serklaj öncesi ve sonrası 35mmle devam etti hep progestan ve nidicard kullandım günde ikişer tane, nidicardla beraber tansiyonum ha bire düşüyordu kalp çarpıntılarım arttı 23 haftada ani kanamayla hastaneye gittim 22mm olmuş serklaj içerden açılma yapmıştı küvezli hastaneye sevkim yapıldı 10 günden fazla yattım sabah akşam nst takibi yapıldı nidicardlar günde 4 taneye yükseldi öyle böyle bol sıkıntılı stresli bi dönem atlattım, 37 hafta olunca doktor sancın başlamadan gel dikişini alıcaz dedi başımda duracak kimsem olmadığından annemin gelmesiyle 38.haftda dikiş alındı, dikişin alınması atılmasından daha kolay çatalda 2 dkda sökülüyor 39+1 de sancı hissetmediğim için 7cmden sonra hafif suni sancı desteği ile doğurdum, size en önemli önerilerim, mümkün mertebe stresten uzak durun evet belki ha bire erken doğum korkusu yüzünden ister istemez ağlayıp üzülüyorsun ama bir şey var ki nasibi olan bebek geliyor dünyaya, biz bi iki haftaya 6 aylık oluyoruz bile, geçen sene bu zamanlar karnımdaydı bebeğim ve bi ton stres altındaydım beni neyin beklediğini bilmiyordum düşecek mi derken erken doğum riski başladı ha doğdu ha doğacak derken 40 haftaya dayandık nerdeyse gelmiyordu bebeğim 14.haftadan itibaren hep baş aşağı duruyordu ama doğum haftalarında milim aşağı kaymıyordu Allah büyüktür canım doğum hikayemi paylaşmıştım faydası olursa oku , olumsuz doğum hikayeleri ve erken doğum yapan kadınları hep izleyip ağlardım ama 23haftadan 25e kadar hastane de kaldım annem sayesinde toparladım biraz bi başka tavsiyem moralini yüksek tutacak insanlar olsun etrafında seneye bugün bebeğinin kucağında agu gugu yapacağını göreceksin nasibi olan bebek gelir sütünü de içer etini de çizer o minik ellerdeki tırnaklar ile 🤗 ne kadar yardımım olur bilemem ancak dilersen instagram kullanıyorsan ordan yaz istediğini sor seve seve cevaplarım burda pek takılmıyorum eskisi kadar
Ig: @elif_batar_