Nisanurr
Beni bilenleriniz vardır aralarında 4 aylık oğlum varken hamile olduğumu öğrendim, ve hepimiz şok olmuştuk haliyle ama Rabbimin bi bildiği vardı ki yolladı erkenci kuşumuzu bize, çok zor bi surecin beni beklediğini biliyordum ama Allahım verecekti bi kolaylığını, 1 2 3 ay derken güzelce ilerliyoduk ta ki 27 haftaya geldiğimize kadardı rahim ağzım kısalmış ve heran gelebileceğini öğrendim ve haliyle çok korkmuştuk dikkat etmem gerekiyodu ama cok elimde olan bir durumda değildi kat kat dikkat etmeye çalıştık ama diğer oğlumda küçük olduğu için elimden ne geliyosa artık ama Rabbim büyük ya işte geleceği varsa da gelmedi sonrasında çok şükür 35e kadar geldik doktorum yavaş yavaş progestani bırakacağımı hareketlenmeye başlamamı söyledi, ama diyemedim zaten hareket aynı devam 😂 bi an önce doğmasını bekliyordum çünkü kendimi evlendiğinden beri hamileymişim hissediyordum peşpeşe hamile kaldığım için 😂 ama vakti saati ne zamansa kendi seçecek tâbi ki, 36da muayene olmuştum açıklık yoktu 0di yani, 37de başka bi doktora gitmek zorunda kalmıştım muayene etmeyecekmisin diye sordugumda diğer doğumun normal olduğu için muayeneye gerek yok demişti halbuki ne alaka catima değil açıklığına bakacaksın yani 🙄 neyse 38 oldum dün hatta post açtım gelsin artık diye ne kadar gönülden demişsem artık 😂😂 herzamanki doktoruma geldim, hatta dün söylemesi ayıp ishal oldum eşime de söyledim hatta dalgasını da yaptık ishal oldum bak heran gelebilir bu gece çok dalmaya uykuya falan 😂 sonrasında diğer oğlumla saat 9larda yerde oynuyorduk bi anda bi karın ağrısı girdi oğlumu babasının kucağına atıp tut çabuk tuvalete yetişmem lazım diyip tuvalete kostum hatta gülüyordu arkamdan duydum 😂😂 tuvalete gittim ama boş 🤷🏼♀️ sadece ıkınıp geri döndüm 🤦🏼♀️ aha dedim geliyor 😂 yine eşimin yanına gidip bak böyle böyle oldu sen gül ben doğuracam dedim 😂 neyse böylelikle uyuduk, bugün kontrolüm vardı doktoruma bunları anlatınca gel bi muayene yapalım seni dedi aldı beni çatala açtım bacaklarımı yattım geriye doğru, çok rahatım çünkü nst de şancı bise yok açıklık yok diye yollayacak beni diye düşünüyorum 😂 çatı muayenesini de 31den beri sık sık olduğum için problem yoktu benim için zaten öyle sorun eden biri de değildim, neyse elini koydu muayeneyi yapıyodu doguruyosun sen dedi gülerek başımı kaldırdım şaka yapiyosunuz dedim 😂 yoo 5 cm açıklığın var doğumun başlamış bile dedi 20 kez heralde şaka mı diye sordum o şaşkınlıkla çünkü kendime öyle güvenim var ki açıklığım yok diye 😂 demek bu kadar özgüven iyi değil 😂😂 sonra yatisini falan veriyorum dedi bi saniye kafamı topluyim üstünü giyiniyim geliyorum dedim kadına 😂😂😂 giyindim üstümü ama nasıl gülüyorum 😂😂 millet bana bakıyo ben şok tâbi 😂 sonra dedim eve gidip gelsem olur mu dedi ki dolmuşla gideceksen olmaz yolda suyum falan gelebilir doğum başlamış çünkü evde neyin varsa sana getirsinler sen gitme dedi iyi tamam yatayım o zaman dedim çıktım kapıdan aradım annemi ama gülerek aradım naptın kızım dedi ben başladım ağlamaya anne doğuruyorum diye 😂😂😂 annem diğer telefonda ağlamaya başladı ki gerçekten mi diye aglasarak telefonu kapattık 😂😂 sonra eşimi falan aradım yatisimi yaptım nstye baglandım ama yine 0 sanci sonra beni başka odaya aldılar bu arada Trabzon numune hastanesine gidiyorum devlet olmasima rağmen ilk doğumum ozeldeydi onda boyle odalar görmedim o kadar güzeldi 😍 beni aldıkları odada kocamam jakuzi pilates seti falan vardı tekrar nstye bağlanırken epidural veremiyomusunuz dedim ama vermeyeceklerini düşünerek çünkü devlet ya, veriyoruz tercih senin ya sıcak küvette karsiliyosun sancıni yada epidural alıyosun dedi epidural tercih ettim bende bizimkiler gelene kadar ben biraz zıpladım hala 0 şancı olduğu için suni verdiler mecbur, ucundan ucundan geliyordu biseler, ebe kontrole geldi açıklığım 6 olmuştu üstelik bişeyde yapmamıştım pilateste taş patlasin 3 4 dk zıplamıştım çünkü, sonra bizimkiler geldi yanımda ablam ,eşim kayinvalidem annem onlar dışarıdaydı şancı siklasmaya başladı biraz ama mümkün olduğunca ayakta durun ben bazı sancılı anlarımda nst ye bagliydim gerçekten daha zor, sancim çoğalsın diye kas gevşetici verdiler işte asıl serüvenim şimdi başladı saat 3te verdi onu, her şancı geldiğinde ablam belimi ve karnımı ovaladı o biraz iyi geldi, ebe sürekli sordu ikinman geldiğinde söyle bana diye epey bi koridorda yolda yürüyerek sancimi çektim ama diğer odalardan gelen sesler sıkıntı işte onlar mafvetti beni 🤦🏼♀️ sonra ebe gel sana nst baglayalim dedi ama benim için bana sövmüş gibi bise oldu yatacaktım çünkü neyse aldı nstye beni durdu biraz yanımda şancı geldi gitti falan aha ıkınma hissi geliyo dedim çıkarttı nst yi cıktı odadan ben gitti zannettim geldi tekrar yat bakalım muayene edelim dedi ben yine düşünüyorum ki 7 8 cm az daha yolun var diyecek, ben ne bileyim diyecek bana ki haydi doğuma 😂 muayene etti ne durumda dedim başı gelmiş güzel hadi doguruyosun dedi hadi canım 10 cm mi oldu dedim 😂😂 evet öyle ölçtüm gel bide çatıda bakalım dedi amaç beni dogumhaneye stres yapmadan getirmek halbuki, ablamda kapıda bekliyor abla ben doğurup geliyorum dedim 😂😂 Ama sancim nefis durumda 👍 neyse çıktım çatala ikin dedi ebe olan kuvvetiyle orayı öyle bi açtı eliyle ki çocuğun çıkacağı yoksa da fırlar yani 😂😂 4te dogumhaneye girdim işte, sonra ikin dediler biraz ilindim kaç kere olduğunu hatırlamıyorum ama nefis bir ıkınma hissi geliyo anlatamam yani, hadi kakani yap diye bağırıyor ebe, oraya oturdu bişey hissettim ufak bir rahatlama geldi ama şancı hala devam kafasının ucunun oturduğunu hissettim sonra sert 2 3 ıkınmaya başı cıktı tâbi ben rahat dururmuşum cirliyorum ama nasıl bi andanda nasıl cikiyo diye kafamı kaldırmış izliyorum 😂😂 basının çıktığını gördüm, sonra kuvvetli bir ıkınmaya komple cıktı ama ne benzer başka bir rahatlamaya müthiş bişey, oğlumu aldılar giyinmeye ama nasıl ağlıyor yavrum başımı geriye yatırdım çok şükür rabbim çok şükür Allahım diye diye ağlamaya başladım o sıra eşini çıkarttılar, dikisim olmadı şükür, temizlediler beni sandalyeye koydular melegimi verdiler kucağıma 😍 ama yok böyle cennet bahçesi ❤ ona baktıkça şükürler dökülüyor dilimden ❤ odamıza götürdüler bizi, ben yatağıma yattım ablam oğlumu severken nefes almasında bi sıkıntı olduğunu farketti hemşirelere söyledik malesef yatırma kararı aldılar inleyerek nefes alıyordu meleğim ama yapacak bişey yok sağlıklı nefes almaya başlasın öyle çıkalım burdan hayırlısı buymuş şuan size lohusa odamdan yeni bir anne olarak yazıyorum küçük oğluma küçük kardeş geldi ❤ yok böyle sevgi yok böyle aşk Rabbim içini öyle güzel sevgiyle dolduruyor ki aşkından yanıp kavruluyosun resmen ❤ şu dünyada ki en güzel sey ne deseler tarifsiz evlat kokusu ❤