Fatmakrt Evett sıra bana geldi sanırım çok şükür rabbime 🙏🙏🙏❤️ baştan beri doktorum Bebeğin aşağı yerleştiğini erken doğum riskim olduğunu söylüyordu. 12. Haftamda da kanamam olunca progestan ve pruloton ilaç kullandım. Sanırım 34. Hafta da ilaçları kesti ama meleğim bi türlü gelmek bilmedi erken doğum riskim olduğu içinde çok da açılma hareketleri yapmak istemedim açıkcası birde erken gelsin istemiyordum. Çünkü bebeğim yavaş kilo alıyordu ikili ve dörtlü testlerimde afp değeri yüksek gelmişti. Bundan dolayıda aspirin kullandım çok faydasını gördüm bebeğimin gelişimi önden bile gitmişti ama 30. Haftadan sonra kalp açısından riskli oluyormuş 30 dan sonra onu da kestik. Çok şükür çok geride kalmadık. Karın çevresi genişliği iki hafta geriden gidiyordu 4 hafta olursa doğumu gerçekleştiririz demişti doktorum. Bu arada ikili 4 lü testi riskli çıkanlar için de yazmak istiyorum. Benimki riskli çıktı. 14. Haftada erken olmasına rağmen koştur koştur kafamız allak bullak özel hocaya ayrıntılı usg e gittik burun kemiği uzunluğu ense gibi bulgularda şükür bişey çıkmadı biraz rahatladık ama ayrıntılı için erkendi sonra 4 lü testimde riskli çıktı 18. Hafta da başka bir özel hocaya da gittim hoca beni 1 saat muayene etti çok şükür beni risk grubundan çıkardı amniyosentez bile önermedi düşük riski var istersen yaptırabilirsin ama ben önermiyorum dedi bende yaptırmayı zaten düşünmüyordum ama hocadan duymak rahatlattı beni.çok şükür meleğim gayet iyi. İyi ki yaptırmamışım.o dönemde kayınvalidemin çocuğumu aldırma sözleri sinirlerimi bozmuştu. Umrumda olmadı ben aldırmam dedim. Bi işin gerçeğini öğrenelim dedim ama ben aldırmam dedim.burası bilgi kısmı 😂 olur ya başına gelen çok oluyor bu testlerde o yüzden moral olsun diye yazdım 🙈🙈🙈 37. Haftadan itibaren haftalık kontrollerime gittim 39. Haftada çatı muayenesi yaptı. Ama hiç öle anlatıldığı gibi yapmadı bu bence hem bayan olması doktorumun hemde tecrübeli olmasından kaynaklandı öle elini içime soka soka kemik ölçümü felan yapmadı açıklığıma baktı biraz basık rahmin allahtan kilosu çok yok bebeğin dedi 3000 gr gösteriyordu ultrason. Sonra 3 cm açıklığım olduğunu 3 güne bir gelmemi söyledi bu sırada sölenen şeyleri yapmaya çalıştım ama sancı gelmedi bi türlü. Doktorum da 40 haftamda suni önerdi gelmeyecek gibi ilaç kullandık o kadar illa o baskılıyordur dedi bende sıkılmıştım artık gelsin istiyordum kabul ettim 🥰🤗 zaten baştan beri normal doğum istiyordum. Ertesi gün saat 9 da hastanede olmamı istedi sezeryan gibi hazırlıklı olunca değişik bi gün oldu bizede. Akşam eşyalarımı hazırladım duşumu aldım meleğimin beşiğine baktım. Sonunda dedim geliyorsun bebeğim 😍baştan beri korkutmadım asla kendimi yine korkmadım yanımda kayınvalidem annem babam eşim ablam hep beraber gittik 😂 suni sancı 9 buçuk gibi takıldı kendi odamda sancı ve açılmanın olmasını bekledim ama çok uzun süre bi etkisi olmadı 2 ye kadar hiç bişe hissetmedim yürüdüm plates topuna oturdum 2 3 kez muayene için geldiler ebem ve doktorum 14 de sancılarım artık hissedilmeye başlamıştı ve düzenli geliyordu sancı geldikçe bacaklarımı açmamı bebeğin rahat ilerlemesini sağlamamı istediler öle de yaptım ama açılmam bir türlü ilerlemedi hep 3 cmdi sonra doktorum ebeme suyumu patlatmamı sölemiş 14 den 15:40 a kadar dayanılmayacak bi ağrı yoktu benim için sancım 100 gösteriyordu ama ben dayanıyordum ağrı eşiğim çok düşük değildir dayanaklıyımdır ama 15:40 dan sonra 2 dakka da bir gelen zorlu sancılarım biraz yordu beni aslında yürümek iyi geliyordu ama aklım bebeğimin kalp atışlarında kalınca nst de çektim genelde sancımı eşimin elini sıkıyordum bi yandan annemin🙈 sanırım 6 gibi 6 cm açıklık dedi ebem ve doğumhaneye gidebiliriz daha gelmez ama gidelim kafamız rahat olsun dedi. Orda da bi türlü ilerlemedi çok uzun geldi bana sürekli 6 diyor gibi geliyordu bana 😂😂😂 suni sancıyı kesmesini istedim artık kendi sancım vardı zaten doktorum da kesti. Sonra 7 cm dedi bi baktım canım doktorum geldi 🤗🥰 Allah razı olsun erkenden gelmişti ebem bile şaşırdı. Yarım saatte doğumu hızlandırdı 7 cmle masaya çıkardı biraz ıkınmamı istedi sonra biraz inip çömelip sancı gelince ıkınmamı istedi var gücümle ıkındım ıkınma hissini istiyorlar zaten o sırada ben çömelince ıkınma hissim çok şükür gelmişti artık masaya aldılar ordan sonrası 5 dakika sürdü sanırım meleğim 19:15 de dünyaya gelmişti o anki rahatlama kadar hiç bir şey rahatlatamazdı sanırım beni pamuk gibiydi çokk fazla güzel rabbime şükrettim 🤗🙏🙏🙏 benden böle bi güzellik nasıl çıktı diyorum 😂😂😂 ay bu arada eşim gircekti güya doğumuma sancının 7 cmine kadar dayanınca daha fazlasına dayanamamış çaktırmıyor ama hiç 😂 arkadaşım gelmişti doktorumun eski hastasıydı onun tavsiyesi ile gelmiştim zaten büyük destekçim oldu 🙏 benim sıkıntımın ne olduğunu o an anladık göbek bağı ile plesentam arası bağ çok kısaymış 🙈 eşim içerde kaldı. doktorum bundan sonrasında bayıltalım seni acı çekme artık dedi çok memnun oldum dikişlerimde anestezi ile oldu meleğime biraz geciktim ama olsun yapacak bişey yoktu. Yarım saatte bitmiş işlem odaya gelince meleğimi emzirmeye çalıştım 😍😍😍 ama benim göğüs ucum hiç yoktu bi hafta bunun zorluğunu yaşadım sarılık felan geçirdik bir gün hastanede yattık felan o yüzden burasını lütfen iyi dinleyin 👍 göğüs ucu olmayanlar mutlaka göğüs koruyucu alsın çok çok işime yaradı bir haftadır onunla emzirdim. 👍göğüs koruyucu aventten aldım göğüs kalkanı da aynı şekilde gereksiz gibi düşünüyordum ama ikiside çok işime yaradı sürekli sağdım 👍 mutlaka göğüs pompası olsun yanınızda benim ki bozuk çıktı makinanın azizliğine uğradım 2 gün sonunda sıcak duş alım dedim ki göğsüm taş taş oldu resmen acil hemen arkadaşımdan lansinoh süt sağma makinasını aldım gerçekten güzel makina 👍 bende çiftli olanı sipariş verdim daha sonra daha elime ulaşmadı☺️ 👍bebeği ne kadar beslemem gerektiği ile ilgili tam bilgilendilmediğim için orda çocuk doktorunun azizliğine uğradım sütümü sağamadım makina olmadığı için elimle sıkıyordum ağzına bir damlada olsa damlasın diye mama vermek çok istemiyordum internetden baktım 5 7 ml yazıyor yeni doğan midesin de 😑ama siz siz olun ilk hafta yedirin ne yerse. Aptamil mama aldırmıştım zaten aslında 2 saatte 3 saatte mutlaka 60 almalıymış süt yada mama farketmez ilk hafta benim sütümde vardı ama öle dedikleri dozda değildi bi de biberon karşıtıydım kaşıkla verdim ki mememi reddetmesin diye ama kaşıkla verirken mememi istemiyordu şok oldum 😱 kendime güveniyordum eninde sonunda bi yolunu bulcam diye ama yine de bi tedirgin oldum kadın doğum doktorumu aradım artık. Biberon ver dedi. Emme gücünü destekler dedi gerçekten de biberondan sonra mememi reddetmedi bi göğüs ucum da çıkmadığı için göğüs korucu biberonla tam bir ikili oldu biberonu veriyordum arkasından göğüs koruyucu ile mememi alıyordu reddetmiyordu iki gündür de çok şükür göğüs koruyucuyu da takmıyorum ve zor durumda kalmadıkça göğsümü de sağmıyorum 🙏🙏🙏 asla vazgeçmeyin bir haftadır ayaklarım bomba gibi ödem oldu doğum sonrası çok yordum emzirmek için hep sarkıttım felan sanırım normalmiş üstüne basamaz olmuştum artık. Şuan çok şükür indi bebeğimde emiyor. 🙏 👍 aldığıma mutlu olduğum bir başka şeyde depend ama büyük beden alırsanız daha rahat olurmuş ben 54 ile hamile kaldım 72 kilo ile doğuma girdim 66.5 ile doğumdan çıktım şuan 10. Gün 61 kiloyum 🤗 yavaş yavaş iniyor hiç korkmayın o yüzden 👍hastane çantasına almayı unuttuğum bişey yoktu ama bi tek bardak çatal felan alabilirmişim o eksikti 👍9 gün kadar annem kaldı yanımda bugun yalnızdım ilk kez evet yorucuydu biraz ama yalnız daha iyi toparlanacağım sanırım 👍 doğumdan çıktığımdan beri 1.5 saat aralıklarla uyanıyorum 2 saatte bir emziriyorum çünkü aslında ne zaman bulsanız emzirin uyanık mı dayayın memeyi ağzına 😂 bizimkini uyandırmak biraz sıkıntı oluyordu yedikçe daha iyi olmaya başladı çok şükür ağlarsa sorun mutlaka gaz oluyor 👍 göbek kordonu düşene kadar yıkamadık biz 7. Gün düştü doktor artık her gün yıkamamızı önerdi duş ta rahatlatıyor baya daha iyi besleniyor sanki 🙈😍 Sanki aklıma gelenler bu kadar unuttuğum şeyler vardır mutlaka aklınıza takılan soru olursa burdayım herzaman. Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin rabbim tez zamanda sağlıkla meleklerinize kavuşmayı nasip etsin inşallah 🙏🙏🙏rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏🙏🙏 🥰🥰🥰🥰🥰🥰 bu arada yine olsa yine normal yaparım 😂
Fatmakrt Bu arada lansinoh krem memnun kaldım kızlar illa hassasiyet oluyorki ben o kadar işkence ile sağdığım halde yara yapmadı kremi sürünce rahatlatıyor 🙏
Fatmakrt Sibelclskn3 Canım doğum hikayemi sormuştun ya sabitlenmediği için sanırım görmedin neye göre sabitleniyorsa 😂 ben sadece sabitlenenleri okumuşum gebeliğimde onu farkettim 🙈