Mskywalker Kızlar bebeğimin cinsiyetini inşallah önümüzdeki hafta öğreneceğiz ama ben şimdiden strese girdim. Tanıştığımız günden beri eşim, kızım olursa isminin eylül olmasını istiyorum küçüklüğümden beri diyordu. Ben de tamam demiştim çünkü güzel bir isim ama sonradan kv dedi ki bana “oğlum eylül istiyo işte çünkü anne ben de eylül doğumluyum sen de eylül doğumlusun o yüzden eylül istiyorum” demiş eşim. Bunu öğrenince sinir oldum haliyle. Ben de kendi anamın doğum gününü mü koyayım isim diye yani ne alaka? Bir de kv sürekli bunu dile getirmeye başladı işte oğlum annecim senin de doğum günün olduğu için eylül koycam dedi bana diye. Eylülde evlendik biz de eşimle ama ben yine de istemiyorum artık. Çünkü olur da kızımız olursa ismini de eylül koyarsak kv sürekli dicek oğlum benim doğum gününü koydu diye adım kadar eminim. Eşim de demişti ki bana erkek olursa da sen koy ismini karışmıcam hiç diye. Ama ben 9 ay karnımda taşıcam doğurcam kvnin doğum ayını niye koyayım kızım olursa? Daha cinsiyeti öğrenmeden stres oldum. Eşim dün akşam da dedi hem bak annemin de doğum ayı ben eylül istiyorum diye. Vazgeçirmeye çalışıyorum direkt diyemedim annenin doğum ayını koymak istemiyorum kızıma diye. Kırılır alınır diye. Ama valla stresten çatlıcam. Sizce diretsem mi başka isim diye? Yani kesinlikle istemiyorum o ismi kararlıyım ama eşim ters anlar diye de endişeleniyorum.
istkizannesi Mskywalker ayy sinir bozucu bi durum aslında da duymazdan gel canım ne diyim ki. Benim de kızımın adı Eylül olacak. Ama daha cinsiyeti bile öğrenmemişsiniz hiç girme şimdiden tartışmaya. Zamanla alttan alta değiştirirsin çok rahatsız olursan
Slnrhz Mskywalker inşaaalllah oğlun olur kaynananın inadına sende oğluma Kasım adını vercem annemin doğduğu ay dersn kızdırır sn gıcık oluyorm boğasım geliyo böylelerni
EsZe Mskywalker eylül ismini biz de düşünüyoruz. Ama bir diğer anlamı da “kendisine tapınılan” demekmiş sanırım. Ben o yüzden emin olamıyorum. İlah gibi haşa neden tapınılsın kendisine. Bu niyetle koymayınca sorun olmaz muhtemelen ama eğer istemiyosanız bu anlamdan yola çıkarak da vazgeçirebilirsiniz belki 😀
Mskywalker istkizannesi isim güzel zaten ben de beğeniyordum her ne kadar çok istekli olmasam da. Ama kv öyle dediğinden beri içimde acayip bir nefret oldu :D bakalım öğrenelim de bir cinsiyetini,ondan sonra kavga ederim eşimle :D
kamileguveloztrk Ay şu kayınvalideler ne diye karışır isim meselesine anlamıyorum ya ben olsam bende senin gibi tepki verirdim istemezdim isterse dünyanın en güzel ismi olsun 😂
Mskywalker kamileguveloztrk eşime desem mi ki annen sürekli böyle diyor sen de böyle dedin o yüzden istemiyorum artık diye? Alınır kırılır diye de üzülüyorum ama napim valla kvnin ömür boyu bunu söylemesini çekmek istemiyorum.
Slnrhz Mskywalker o zaman şöyle de Eylül pek içime sinmedi okulda dalga geçerler Eylül ekim kasım derler falan de maneviyatı olan bi isimde değil zaten anlamı güzel bi isim versek olmaz mı de
Mskywalker Slnrhz evet ikimizin de içine sineceği başka bir isim bulalım diyeyim en iyisi. Zaten dün akşam baktık başka isimlere de aylin,bahar falan da güzel isim desi eşim. Belki kıvama gelir böyle böyle benine sokayım bari 😂
Zeynepkbsk Bence bu kadar takılma boşver kötü bi isimde değil nasıl olsa o öyle avutsun kendini 😊 hani sevmediğin yâda çok itici bir isim olur o zaman bisey diyemem tabiki de çok stres sinir yapacağın bisey olmasın yani mesela ben kerem ismini çok istedim eşim rahman koymak istedi çok bende hiç istemiyordum ama esik vazgeçmedi sonra annesi bende kerem ismini çok severim deyince tamam kerem olsun diye karar verdik ben istediğimi yaptırdım sonuçta kim ne düşünürse düşünsün boşver 👍😊
Nagihantilbac Bu konuda çok güzel bi önerim var. Bazen hamile kadınların rüyalarına bebeğinin ismi girermiş. Eltim kızının ismini rüyasında gördü öyle isim koydu mesela . Sende eşinin uyandığı vakitte uyanıp istediğin isimle seslen. Hem rüyama bilmem ne isim geliyo de 😁😁