mimaranne canım benim biliyorum zor bir dönem ama bir çocuk gelişimi uzmanı olarak yazıyorum aynı zamanda da bir çocuk büyütmüş bir anne olarak. Kızım ilk doğduğunda bir hafta sürekli uyudu gözlerini hiç açmadı dış dünyaya adapte olmaya çalışırken emzirmeye çalıştım ama ağzını açmıyordu topuğunu cimdikleyin demişti drumuz uyandırmak için bir iki hafta sürekli hafif bir şekilde canını yakmak zorunda kaldık ağlamaya başlayınca ağzına veririrdim memeyi yoksa uyandıramıyorduk sonra gözlerini açıp emmeye başladı o emdikçe süt çoğaldı zamanla sonra dört beş aylık dönemde meme reddetme dönemleri olabiliyor dört aya kadar güzel Emdi dört aylıkken uyanıkken hiçbir şekilde ağzına meme kabul etmemeye başladı sadece uykuda emiyordu o zaman da ne mama verdim ne de biberon hergün sütümü sağıp kaşıkla içirdim sağmak ve beslemek bütün günümü aldı belki bu da iki ay gibi bi süre devam etti iki ay sonra yine uyanıkken de emmeyi kabul etmeye başladı sonuç olarak iki yaşına kadar kızım anne sütü aldı mama hiç kullanmadan çok şükür yani çok da kolay değil bu süreçler ama eğer anne sütüne onu mecbur edersen bi süre sonra alışıyorlar inşaallah geçer bu dönemin stres yapma sakin ol göğüs ucu lansioh die mor küçük bi krem var Bana iyi gelmişti onu dene Allah yardımcın olsun 🤲