Pelinsu96 Pinarropuz belden uyuşmak daha iyi canım genel anestezi de uyanır uyanmaz büyük bir ağrıyla uyanıyorsun ama belden uyuşukluk en az 5 saat sürüyor ve o sıralarda ağrı kesiciler yapılıyor yani belden uyuşmak acıyı hafifletiyor
Mkclskn Pinarropuz tabiki belden uyuşmak ❣️ Hem her anına şahitlik ediyorsunuz hem hiç birşey hissetmiyorsunuz genel anestezi uyandıktan sonra çok zor geçiyor çok üşüyorsunuz ve bilinciniz de pek sağlam olmuyor küfür müfür ederseniz mazallah gelene geçene 😂
Taila Pinarropuz 1ay 6 günlüğüz spinal oldum memnun kaldım tavsiye ederim oğlumda genel oldum felçli gibiydim ama bu doğumumda bir haftaya kalmadan ayaklandm daha kolay oldu
denizoktay Pinarropuz bana genel anestezi bebeğe çok gaz yapıyor ben epidural yapacağım dedi doktor,tercih hakkı sunmadı yani.ama çok gaz yapıyor deyince Vazgeçtim bende
Pinarropuz Pelinsu96 ben de çok kararsız kaldım o kesilme anını falan yaşamaktan açıkçası çok korkuyorum ama bi yandan da bebeğimin ilk doğduğu anı görmeyi çok istiyorum 😣😣😣
SevgibiR Pinarropuz spinal olma da 🤣 ben oldum 40 gün oldu daha belim agriyo iş yapınca fln korkma kesilme anında bişi yok ben bişi anlamadim o kadar da korkuyordum valla başta sezeryan deseler hazırlanırdim normal diye gitirm o yüzden çok üzüldüm sadece
latahzen Mkclskn hahah😁 en korktuğum şeydi ama gayet bilincim yerinde uyandım hatta ağlayarak oğlumu sayıkladım baska dilim dönmed çünkü duydum küvöze götürüldüğünü herkes narkozun etkisiyle sandı ama kendmdeydim
Taila Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir? Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.
Mkclskn latahzen bende sağlamım aklım yerinde sanıyordum ama çok aşırı küfür etmişim duyunca ben bile inanamadım ben burun ameliyatı olmuştum Doğum değil ama sonuçta aynı anestezi 😂
Taila BMA ben spinal oldum memnun kaldm söylenen yan etkileri yaşamadım canım bilgin olsun birazda bünyeyle alakalı bence
omertosvedos Kesinlikle belden uyuşmalı olmalısın. Spinal sezeryan oldum 25 gün önce dogurduguma ben bile inanamadım. İğneden çok korkuyordum koridorlari inleterek ağlayarak gittim. İğneyi anlamadım bile. Ameliyat edildiğim anı hele hiç hiç anlamadım dokunuşlar sanki uyuşuk derinin üzerinde elektriksel dokunuşlar gibiydi. hatta doktora “muhtemelen siz beni göğsüme kadar açtınız su an ama ben hissetmiyorum “ dememe kalmadı bebeğime “aa saçlara bakın” deyip gulduler. Bebek gelmiş bile yani 15 dakika sürdü toplamda. Ordan direk odama gittim bebeğim beni bekliyordu. Her anına şahit olmak bambaşka bir duygu. Anestezi doktoruma spinalin daha avantajlı olup olmadığını sordum ameliyat anında. Kesin ve net bir tavırla tabi ki genelden daha avantajlı çok faydasını göreceksin dedi. Öyle de oldu. Her ne anlatırlarsa anlatsınlar o iğne anına kadar genel olsam kurtulsam mi diyeceksin. Ama sunu bil genel olursan KESK’e spinal olsaydim diyeceksin. Spinal olursan da iyi ki genel olmamışım dersin ☺️
BMA omertosvedos bilgin icin cok tesekkurler canim kararsizdim bende herkes spinal yada epidural diyo