[silindi] naporsyn diye bi jel kullandım iyi geldi herhangi bir yan etkisi de olmadı doktorum voltaren jel de kullanabilirsin demişti kendimi zorlayacak bir şey yapmadığım müddetçe nüksetmiyor şu an . En son nüksettiğinde gece biraz belim açılmış herhalde sabahta süpürge tutuyordum hafif şekilde ama eğilince biraz tutuldu hemen bir kaç gün jel sıcak havluyla idare ettim geçti. Benim ilk bel fıtığı başlangıcım hamile kalmadan 1 sene önce oldu fıtığım çok zor geçmişti o zaman fizik tedavi yüzme egzersiz bi 4-5 ayda anca geçti yani daha sonra Hamile kalmadan hemen önce bir nüksetti gene sporsal aktivite özellikle öne eğilmeden kaynaklı onda da bir hafta doktor yatış istirhati verdi iğne ilaç jel falan o öyle geçti hamile kaldıktan sonra da 1-2 deda tutulma oldu işte şimdi 24 haftalığım uzun süre oturma ve yataktan kalkmada kalça ağrım var gene ama alıştığımdan mıdır nedir eskisi kadar hissetmiyorum takmıyorum. Onun dışında kendine dikkat etmen lazım işte eğilmiycen çok hareketsiz kalmıycan egzersiz yapabilirsen o da bir nebze rahatlatıyor işte.