marven Merhaba ilk bebeğini bekleyen heyecanli guzel anneler, ikinci bebeğini bekleyen ilk dogumumdakileri bunda yapmayacagim diyen deneyimli anneler.. 😊 Hamileyken hep simdi kızım yanımda uyuyor diye biten doğum hikayelerini okudukça heyecanlanir bi yandan da endiselenirdim sag saglim kucagima alabilecek miyim diye.. vee 60 gun sonunda yazabiliyorum simdi kızım yanımda mışıl mışıl uyuyor 💜 💞Gelelim + ve - lerimle benim doğum hikayeme 💞 2 mart gunu çamaşırımın büyük büyük islanmasi ve otururken rahatsızlık duymam sebebiyle gece 12 de otogara yolcu geçirmek icin gitmisken belki suyum gelmistir sızıntı seklindedir anlamamisimdir kontrol ettireyim diye hastaneye gittim. Kontrol eden doktor bebegin suyu yeterli aktif su gelisi yok ama suyum geldi diyosun yatış veriyorum sana dedi. Dosya islemlerimi beklerken ben gozetim altinda olacagimi falan sanıyorum ne kadar sure yaticam acaba aileme haber vereyim mi diye bi sordum ki Sen Dogumhaneye Cikiyosun diye cevap verdi. Şaşkınlık sevinç keske gelmeseydim pismanligi derken kendimi dogumhanede buldum. Diger hastanelerde nasil bilmiyorum benim hastanemde ( devlet hastanesiydi) dogumhanede 8 tane tek kisilik banyolu sanci odalari var. Yattigim gece hepsi dolu o gürültü bagirmalar suni sancidan perisan olmus kadinlar. AGLADIM. ben gitmek istiyorum yatis istemiyorum dayanamam ben burda kalmaya dedim. Farkli doktorlar gelip antibiyotik yapmamiz gerek risk almayalim falan filan diye ikna ettiler. Ben bu sirada geziniyorum oturuyorum kalkiyorum plates topumu getirttim ona oturuyorum. Bana doktor demesin mi sen bu gece doğurmazsın ışığını kapat guzelce uyu. O bagrismalarin icinde nasil uyuyacaksam dedm ama ilk gece guzel bi uyku cektim. 3 mart oldu ben 3 santimle yattim sanıyorum sabah muayene eden doktor senin hic acilman yok demesin mi beynimden vurulmusa döndüm. Ortalık biraz daha sakinlemisti. Doguran gidiyo doguran gidiyo tabi. 4 santimle gelen hastayi imza karsiligi yollamislar sancilari siklasinca geldi doğurdu gitti. Benim uc gun kaldigim dogumhanede 1 saat kaldi. Benim inancim umudum hep bitti acilman yok deyince. Suni sanci basladilar aksama dogru olan kendi sancimi biraz daha fazla hissettiriyordu. O gece de yattim uyudum. Bu sirada yemekte vermiyolar tabi suda. 4 mart oldu siz okurken ne hissettiniz buraya kadar bilmiyorum ben dogumhanedeyken ( hani su insanlarin filmlerdeki gibi bağırdığı yer) tarih iki kez daha atti. Olmayan aclmam 3 santim olmustu ben bi kac saatte bir ailemle gorusmek icin uzerimde mavi önlük kolumda suni sanci çıkıyordum. O gun dogurmasam bile dogurtturacaklardi yerlisi gibi oldum artik haftasonu tatil yapip gelen gorevliler nobeti tekrar eden doktorlar hep bana sen daha burda misin diyolardi. Oglen 3 bucuk gibi sanci geldikce ayakta duramayacagimi hissettim ve annemi gormek icin cagirttim. O kapidan tekrar girdigimde bebegimle çıkacağımi biliyordum hissettimm. Son gun pek doguma gelen olmadi benim odam ve yan odam doluydu. Sicak dusumu alarak çömelerek nefes alarak sancilarimi karsiladim. Sancilarim cogaldikca şükürlerim de sesim de pismanligimda acim da yükseliyordu. Allah sabrini ve gücünü veriyor. Biraz sanci biraz durgunluk derken yukseliyor ama siz dayaniyorsunuz. Vucudumuz dogum icin mukemmel yaratilmis. Koy yerinde doktorsuz bilincsiz doguran kadinlari getirdim aklima. Ben sansliydim kocaman bi ekip olasi her durumda mudehale edilebilecek imkan vardı. Aksamuzeri zor dakikala0r geçirdiğimi goren ebe bana her kasilmada denizin ortasindaki bebegin dalga dalga sana geliyor sonunda kiyaya vuracak ve kavusacaksiniz dedi. Bu bana guc verdi belki siz de sancilarinizi karsilarken boyle dusunerek daha guclu hissedebilirsiniz. Suni sanciyi arttirdiktan sonra hala istedikleri randimani alamayan doktorlarım keseyi patlatma karari aldilar. Keseyi patlatıp kahve icmeye giden doktorum tekrar geldiginde istemsiz ikinmalarim baslamisti sanki yatagimda doguracak gibiydim kapinin onunden gecen doktora seslendim ikinma bebegin kafası sıkışır dedi arkasndan asansorden doktorum indi bunu ona soyledigimde aciklik muayenemi yapip aciklik tam 10 cm hadi başlıyoruz dedi o sirada sancim yoktu gercekten mi diye sevinc cigligi attim o sirada gözlerim parlamisti evet sancim geldiğinde ikinacaksin dedi tamam dedim biraz once istemsiz gelen ikinma bu sefer gelmiyordu sancimi bekledik ilk ikinmada bagirarak ikindim . Doktorum bi plates topuna bakti bi bana baktı sen gebe okulu öğrencisi degil misin boyle mi ikiniliyor dedi. Erkek olmasina ragmen hic dogum yapmayacak olmasina ragmen benimle beraber ıkındı. Tekrar sanci geldiginde butun gucumu toplayıp nefesimi tutup ikindim. Tamamsin dedi hadi catala cikiyoruz. Bu sirada oglen 3 bucuktan aksam 11 e kdr sanci çekmiştim ama suni sanci da olsa artarak geldigi icin bu bi süreçti ve bitmişti bunu dusunuyordum. Kapiya tekerlekli sandalye getirip yatagimdan kaldirdilar. Getiren ablaya abla çekil çekil sancim onun üstünde yolda gelirse bosa gitmesin deyip dogumhane koridorunun sonundaki catala kosar adimlarla yuruyup ciktim. 😂😂Saat gece 11 di. Artik tamamdi sondu oradaki geceler bitmisti biliyodum en guzel sekilde noktayi koymak icin doktorlarim ne dediyse onu yaptim. Ilk isleri epizyo kesisi acmak oldu bu sirada pazarlik yaptim tabi acmayin yapabilirim diye ama ilk dogumum oldugu icin dinlemediler :) gucunu bosa tuketme bagirma nefesini tut ikin tum gücünle ses cikarirsan havayi disari verirsin dediler. Bir kere ikinma sonunda basi geldi dedi doktor sonra nefes aldim biraz sancim kesildigi sirada sohbet ediyorduk hic catlagin olmamis ne kullandin dediler tam sayarken sesim yukselmeye basladi tekrar ikinmam gerekiyordu derrriiiin bir nefes aldim catala tutundum ve ikinci ikinmamda kizim gelmisti. Bembeyazz mis gibi tertemiz bi bebek ❤ o an saate baktığımda 11.07 idi oyle yazdılar dogum raporuna. 3 dikisim oldu 1 saat sürdü. Igneyi gorunce boncuk boncuk terleyen ben ne kesi ne dikis hic bi sey yoktu gozumde çünkü başarmıştım. Odaklamıştım istemiştim arastirdiklarimi ogrendiklerimi uygulamistim o kadarcikta oluversindi... Iste boyle belki daha kalacakti minicigim karnimda ama hayırlısı böyleymiş diyorum. Bana gore 39+5 hastaneye gore 38+4 te geldi Mila Arven ❤ Ben buradan cok ama cok ama cok faydalandim belki birilerine dokunur benim hikayem. Hem bana ani hem foruma bir hikaye biraktim kizim uyurken. Hepinizi öpüyoruz 😚😚 Bu arada son haftalarınızda kegel egzersizi, perine masaji ve bol yürüyüş dogumu cokca kolaylastiriyor 💜 yazarken direk yazmak istemedim uzun surecimin uzun hikayesi olacakti buraya kadar okuduysaniz hakkizini helal edin ❤❤
Gulsahural marven bayılıyorum. Böyle şeyleri okumaya rabbim bana da nasip eder inşallah hayırlısıyla sağlıklı sihhatli büyüt melegini darısı bekleyen bütün annelere 😍😍 çok güzel bi hikaye olmuş ben nasıl dogurucam diye düşünüyorum artık gelsin diye elimden ne geliyorsa yapıyorum ama bugün pes ettim ve Rabbim ne zaman nasip ederse o zaman gelsin paşam inşallah hayırlısıyla sağlıklı sihhatli eli ayağı düzgün 😍😍
Tugcehar87 marven hayırlı olsun güle güle büyütün ama zorlu bir süreç olmuş ama geçmiş gitmiş hepsi darısı bizim başımıza
marven Gulsahural ne yaparsan yap Rabbim hayirli zamanda vrriyor ben 42 yi bile beklerim dedim hamileligimi cok sevdim hic agirlasmadim ama bi gece hastaneye girdim cikamadim 😊
marven Tugcehar87 evet psikolojik olarak hem bana hem disaridakilere zordu ama sancilarim basladiginda evde o kafar odaklamazdım diye düşünüyorum her seyde vardir bi hayir 😊
marven Eikra evet hissettim bagirdim da dogum yaptin gikin cikmadi 3 dikise dayanamiyosun diye güldüler bana 😂
Merib marven maşallah canım zorlu olmuş ama değmiş çok şükür bebiş ki kılo doğdu birde hangi devlet hastanesi
NeslihanOner marven maşallah ya allahım size bağışlasın kızınızı. Sağlıklı uzun ömür versin darısı bize inşallah
iremmvebebegi Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım🙏🏻💕🙋🏼♀️ Ama bu dikiş hikayeleri beni korkutuyor,Epizyomudur nedir 😂😁 Ne zaman toparlanıyorsun sikişten sonra? Dikiş yeri belli mi?
marven iremmvebebegi valla dogumdan sonra da yürüyerek cikmak istedim ama üşüyeceksin titreme falan olur dediler yani hemen ayaga kalkiyosun hemen duşunu alabiliyosun 20 gune kadar hepsi düşmüş oluyor belli biraz çıkıntılık var ama zamanla duzelir
Tugcehar87 marven şükür siz ve bebeğiniz sağlıklısınız ömrü uzun vefalı hayırlı bereketli evlat olsun inşallah
Minedy marven bende o hastaneye gidiyorum gebelik takibine doğumumda orda olacak. Sancı odaları öyle mi yaaaa bağıren çağıran kadınlar yetersiz duş imkanı mı :( şuan gerçekten korktum :(
Ankara-06 marven merhaba bende oranın takipli hastasıyım direk acilden giriş yapmalıyım değilmi birde gebe okuluna gittiniz mi oranın kaçıncı haftasında uygun rabbim analı babalı büyütsün inşAllah
Sencer60 marven okurken sanki ben yaşadım 😀😀 masallah RABBİM sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin. Darisi bizlere insallah .en çokta devlet hastanesinde dogum yapacak ben ve diğer arkadaşlara .
marven Sencer60 amin canim aynen dogum anindaki ekip cok onemli insallah iyi insanlarla karsilastirir allah hepinize benim sansimdan 😚💜