BusraCk Merhaba kızlar herkes yazıyor doğum hikâyesini bende yazayım dedim. Hamileliğim çok agir ve riskli bi hamilelik değildi. Sadece 20 hafta boyunca agir bulanti kusma yaşadım 15. Haftada hastanede yattım kusmalar için 3 gün onun dışında bi de doğumdan 10 gün önce tekrar artti kusmalar hamilelik boyunca hep midem bulandi kustum zaten . Hele ilk 15 16 hafta vücudum çok ağrıyordu. Bunun dışında güzel ilerliyordu her şey bi sıkıntım yoktu. Derken 30 hafta kontrole gittiğimde rahim kasılmalarım çıktı doktorum rahim agzimin kısalıp incelemeye başladığıni söyledi bol bol dinlen yat su iç dedi haftan daha erken olsaydı erken doğum riski almamak için ilaç başlatacaktim ama çokta geç değil yatıp dinlensen geçer dedi artik 2 haftaya bi gidiyorum 32. Haftada 1 cm açılmam olmuş ama sancı yoktu bu sefer derken 36+3 de sancilarim tekrar çıktı ama daha doğum başlamamıstı ta ki 37+1 e gelene kadar doktorum rahim agzim kisaldigi için ve sancilarim ve açılmamış da başladigi için 36+3 de gittiğim kontrolde bol yürüyüş yap doğumu gerçeklestirelim dedi. Dogumdan 2 gün önce ağrılarım ve kramplarim arttı bazen kramplardan hareket edemiyordum neyse 24 şubat gece 00:00 den sonra nişanım geldi bir saat sonrada suyum saat 03:30 dan sonra sancılar 15 dk bi geliyordu duşa girdim hazirlandim ve sabah olmasını bekledim sabah 7:30 da yola ciktik sancılar yola çıktığımda 3 dk bir düşmüştü suyum gelmeye devam ediyordu emici külot bezlerden giymistim ara arada kananam oluyordu. 1 buçuk saat sonra hastaneye vardık nts baglandim sancılar bayağı çok dedi ebe % 100 rahat sancı çıkıyordu. Açılmama baktılar 1 cm yani o kadar suyum geldi kanamalı gittim sancılar arttı açılma 1 cm ve sancılar 3 dk bi geliyordu derken 4 saatte 1.5 cm açılma oldu ama nasıl oldu bilmem sancilarim arası uzadı 7 8 dk bi gelmeye başladı derken iyice uzadı öğleden sonra doktorum geldi ve doktorun gelmesiyle bana suni sancı verildi suni sancidan 1 saat sonra ağrılar dayanılmaz bi boyut aldı zar zor yürüyüş yapıp çömelip eğilme hareketleri yapıyordum hele saat 15:00 de acilmama tekrar bakıldı ve 3 cm açılma denildi benim artik dayanacak gücüm yoktu derken zaten olduğum yere düşmusum cok güçsüz kalmistim zaten 2 gece hic uyumamıstım yediklerimi de tüm cikarmistim belki de ondandır. Saat 16:00 açılmam 3.5 cm idi. Bana bu okjisen verdiler Saat 17:00 da sunu sancinin içine bi antibiyotik verdiler sonrada kalcamdan iğne vurdular saat 18:30 falandi bu kalçadan vurduklari rahim ağzı açıcı igneymis yarim saat sonra ikinma hissi geldi sonra ebe geldi nts bağlamak için herhalde ikinmamdan anlamis olacakki acilmama bi daha baktı 8 cm dedi saat 20:00 a geliyordu beni doğumhaneye aldılar oh çok şükür demiştim 20 dk dan fazla doktoru bekledik bu arada bana ikinma diyorlar ama kendimi tutamıyorum ve doktor gelir gelmez bebeğim doğdu. Benim için sancıları karşılamak çok zor oldu ama dogum gerçekten kolaydı dikişlerim çoktu 40 dan sonra gecti. Şimdi bebeğim 65 günlük oldu tarif edilmez duygu doğar doğmaz o sancilarin hepsini unuttum gitti. Rabbim hepimizin bebeğini korusun sağlık versin.
FSCMK BusraCk hayırlı olsun sağlıklıya büyütün inşllh canım benim size sorum olacak nişanınız suyunuz gelmiş neden sabahı beklediniz bende beklesem mi diyorum ama hastane 2 saat uzaklıkta
BusraCk FSCMK bizede 1.5 saat uzakliktaydi canım ben sancıların artmasını bekledim ama yinede suni sancı aldım belki de suyum gelir gelmez gitseydim bu kadar uzun sürmezdi doğum yada daha da uzardi bilmiyorum.
BusraCk FSCMK suyun gelirse 24 saat içi de doğum olması gerekir canim suyun gelirse fazla bekleme su bebek için önemli çünkü ben 4 saat bekledim sadece sende fazla bekleme
FSCMK BusraCk su nasıl bişey peki çokmu geliyor azımı nerden anlarım suyumun geldiğini fazlamı geliyor
BusraCk FSCMK bildiğin su gibi birşey anlarsın zaten fazla geldi benim ki tutamiyorsun bende anlamak sanıyordum ama bildim yanı
hayalgozlum BusraCk bende 37 hastalığım daha 2.500 gr bebiş dr iki hafta geri dedi gelişimi ama ultrason bazen tutmuyor