Ahsenece Merhaba kızlar doğum hikayemi paylaşma sırası ben de çok şükür😊bugün normalde 38+1 günlük hamile olacaktım ama geçen hafta kızım geldi. 23 nisan günü eşimle arkadaşlarımızla buluştuk çok ağır ve zor bir hamilelik geçirmiyordum o yüzden 5 km yürümüşüm. Akşam 10 gibi kasıklarımda hafif ağrılar başladı, ben de yorulduğum için herhalde dinleneyim geçer dedim ama geçmek bilmedi sürekli 15 dk da bir ağrı girmeye başladı birkaç saat sonra belimden kasıklarıma geldi ben de her ağrıyı yürüyerek evde karşıladım hatta eşim uyudu sonra sabah saat 6 da eşim uyandı sen nerdesin hiç yatmadın mı sesi ben de sancım var ama bu yalancı sancı gibi değil biz sabah trafiği artmadan çantalarımızı alıp hastaneye gidelim dedim hazırlıkları tamamlayıp çıktık 8e doğru nst ye alındım ve ebe kontrol ettiğinde açıklığın 4 cm ne kadar çabuk ilerlemiş dedi aradan 1 saate yakın zaman geçti sancılarım düzene girsin diye suni bağladılar ve yavaş yavaş sancılarımın şiddeti arttı yarım saat kadar sonra ebe geldi oo ne kadar çabuk ilerliyor daha çok az verilmesine rağmen sancın düZene girmiş açıklığın 5,5 cm dedi nst den çıktım yürümeye başladım işte o noktada sancım gerçekten çok artmaya başladı ve bana epidural yapın dedim 6 cmken epidural yapıldı, hiç acımadı. Epiduraldan sonra sancım tamamen bitmedi hissettim ama dayanılsınlar sancılardı sürekli yürüdüm 11 gibi açıklığım 8 cmdi ebe pilates topu getirdi şimdi güçlü şekilde üstünde zıpla çok az kaldı dedi 1 saat kadar zıpladım sancılarım hafif gene artmaya başladı ebe tekrar kontrol etti çok iyi 9 cm olmuş devam et dedi bir süre sonra ıkınma hissi gelmeye başladı sancı girdikçe ama asıl sancı yokken de ıkınma hissinin gelmesi gerekiyormuş doktorum kontrol için geldi saçlarını görüyorum sen biraz daha yürü meyve suyu iç gücünü topla başlayalım dedi bir yarım saat sonra çataldaydım ıkınmaya başladım çatımda biraz darlık varmış 3. Ya da 4. Ikınmada saat 1 de 3065 gram ve 50 cm boyunda olan kızıma kavuştum😊önerilerime gelecek olursak: - eğer riskiniz ve yasağınız yoksa hamilelikte hareketli olun bol yürüyüş yapın ben iş yerinde bile saat başı koridorda yürüyordum doktorum ve ebe ilk doğumun olmasına rağmen çok güzel doğum oldu dediler - doğum yaklaşınca nasıl ıkınmanız nasıl nefes almanız gerektiğini mutlaka öğrenin ben banu çiftçinin videosunu izlemiştim YouTube da faydasını çok gördüm çok güzel ıkınıyorsun dediler - hastane için bana 2 gecelik yetti pijamamı giymedim hastanede gecelik daha rahat oluyor - 63 kiloyla hamile kalıp 73,5 kiloyla doğuma girdim depend büyük boy çok rahat oldu depend olmazsa olmaz o kanamayı normal ped falan tutamaz - çok zor durumda kalmayınca biberon ve yalancı emzik kullanmayın ben birara yalancı emziği deniyim dedim neredeyse bebeğim emmeyi bırakacaktı - süt sağma makinasını iyiki almışım sütüm hemen geldi çok şükür ama ilk gelen süt bebeği tam doyuramayabiliyor ya da bebek daha küçük olduğu için tutamayabiliyor ben de makinayla sütümü sağdım bebeğime verdim ve böylece sütüm arttı mama kullanmak zorunda kalmadım - bebeğim için bir tane hastane çıkışı ve bir alt üst takım yetti gerisini kullanmadım bir tane normal battaniye bir tane de Müslüm battaniye yeterli oldu benim için hastane zaten sıcaktı - ben sadece 3 takım yenidoğan alıp çoğunluğu 0-3 aylık almıştım şu an 0-3 aylıklar biraz bol geliyor ama bence daha mantıklı daha uzun süre giyebilecek - tulumlar ilk zamanlar için kullanışlı değil alt üst zıbın takım ve çıtçıtlı badiler daha çok gidiyor - bebeğinizle iletişimi kesmeyin gerçekten doğduktan sonra sesleri tanıyor ben kayahanın annesi onu çok severmiş ninnisini dinletirdim şimdi onu duyunca gülümsüyor sakinleşiyor çok hoşuma gidiyor - hamilelikte beslenme çok önemli doğumdan sonra süt üretimini kesinlikle hamilelikte beslenme etkiliyor ben hep sağlıklı beslenmeye çalıştım sadece son haftalar değil şeker ihtiyacımı da karşılasın diye hurma yedim çiğ badem fındık bol kalsiyum aldım faydasını gördüm hem süt üretimi için hem de emzirme çok halsiz bırakan kalori harcatan bir şey vücudunuzun dirençli güçlü olması gerekiyor. Yeni anne olarak aklıma gelenler bunlar umarım faydalı olmuştur çünkü ben bu forumdaki hikayelerden çok şey öğrendim sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım hepiniz bebeklerinize sağ Salim kavuşun inşallah 🙏
BusraCk Ahsenece cabuk büyüyorlar canım inan 0 3 aylıklari bile 2. ayinda giyemez küçülür bile simdi büyük gelir ama 40. çıktıktan sonra zor olmaya başlar sonra olmaz.
BurcuY Ahsenece allah analı babalı büyütsün canım darısı başımıza 37+5 olduk bugün bizde ☺️ Dün çatı muayenesinde doktorum üst kemiğin hafif basık olduğunu 3 buçuk kilonun üstünü normal yapamayacağımı söledi durum sizde de böle miydi acaba ?
Glin Ne güzel anlatmışsın canım çok faydalı bilgiler 🦋 Sağlıkla büyüt bebeğini inşallah darısı bana olsun bende 36+5 teyim bakalım bizim ki ne zaman gelecek 🦋 Benim merak ettiğim bir şey var belirli bir açıklığa geldiğin zaman neden epidural istedin yani o sancılar dayanılamayacak gibi mi bunu çok merak ediyorum da sorayım sana dedim😊
Ahsenece Glin 6 cm den sonra ben dayanamadım canım ama suni sancı çok acı veriyormuş normal sancı o kadar olmayabilir ama normal doğum iyi oluyor şu an kızımla çok rahat ağrısız ilgilenebiliyorum o acı geçici bir şey sonuçta
Ahsenece BurcuY ben çatı muayenesi olmamıştım ebe açıklığa bakarken pelviks tabanın biraz darmış sesi ben de içimden her işte bir hayır vardır belki biraz daha bekleseydi kilo alacağı için normal doğum yapamayacaktım dedim
Ahsenece Eminer teşekkürler ultrasona pazartesi girmiştim 3085 gram 47 cm boyunda çıkmıştı çok farklı doğmadı yani
BurcuY Ahsenece aynn mantıklıymış hayırlısı buymuş demekki sizin adınıza bakalım biz hangi Doğumu yaşıcaz kızımla
Ahsenece BurcuY önemli olan bebeğinizin ve sizin sağlıcakla doğumu atlatıp birbirinize kavuşmanız hayırlısı hangisiyse o şekilde doğum gerçekleştirin inşallah 😊