Efil Selam kızlarrrrr😊 Hiç tahmin etmezdim bu tarihlerde doğum hikayemi hem de vajinal doğum olarak yazacağımı. 4 Nisan'da 34+1 haftalıkken suyum geldi ilk başta anlamadık eşim de yanımdaydı fakat sonra koltuğu ve üstümü islatinca doktorumu aradı eşim. Doktoruma durumu izah edince hemen hastaneye geçin ben bilgi veriyorum arkadaşlara, doğum başlıyor hayırlı olsun demiş:) eşim bunu bana söylemedi panik olmayayım diye. O sırada ben 2 dakika belden aşağı ılık bir duş aldım. Maksadım tamamen temizlenmekti, doğumu kolaylastirmak degil cunku daha cok erken dogurmam imkansiz diyordum bi yandan da icimden. Sevgilim, annemi aramış o esnada. Neyse biz 3umuz hastaneye gittik. Acilden direk yukarıya poliklinige yonlendirdiler ve cati muayenesi sonucu 2 cm açıklık:) hemen yatışım yapıldı ve ciğer geliştirici iğnenin ilk dozu yapıldı, ertesi gün de ikinci dozu yapıldı. Perşembe akşamı hastaneye yattım, cumartesi sabah doktorum muayene ettiğinde 7 cm açıklığım vardı. Hadi dedim ben bunu başarabilirim. Epidural istemedim ve 10 cm açıklık saat 13:00.. Fakat oğlum gelmemekte inat edince, benim de ağrılarım şiddetlenince, epidural istiyorum diye ağladığımı hatırlıyorum:) Mutlaka epidural isteyin çok rahatlatıyor, epiduralden sonra pilates topu, eşimle ve ablamla gevşeme egzersizleri, ufak bi yürüyüş ve sonrasında 15:50'de oğlumu, mis okulumu kucağıma aldım.. Doktorum Cem bey bu dünyanın en mükemmel doktoru net. Oğlum çok şükür hiç küvöze girmedi sadece sarilik oldu o da gittikce iyiye gidiyor şimdi. Darısı hepinizin başına:)
Denisss Efil hayirli olsun ☺ persembe gunu tam 34 haftalik oluyoruz sanki bu aralar dogurcakmisim gibi bir his tuhafim degisik duygular icindeyim bende ne kadar kilosu minigin
cemre- Epidural riskli değil mi bazıları felç, yürüme bozukluğu yapıyor diyor ben ondan korkmaya başladım .