arastirmacianne merhabalar ben geçtiğimiz Aralık ayında bir dış gebelik vakası yaşadım. Onu anlatayım müsaadenizle. Benim adetten 1 hafta önce lekelenmem oldu ve yerleşme kanaması diye düşünüp erkenden bHCG yaptırdım 6,5 çıktı. Ardından 1 hafta 1 gün geçti kanama oldu ama çok az leke gibi o an doktora gittim kimyasal olabilir bekleyelim dedi ve bHCG 121 di o gün. 2 gün sonra başka bi laboratuvarda testi yineledim(bazı sebeplerden başkasına gittim) 160 çıktı ve korktum iki katı değildi doktoruma geri gidip sordum her laboratuvar farklı kit kullanır panik olma dedi. Sonra iki gün sonra 160 çıkan yerde testi yineledim iki katı oldu tekrar iki gün geçti yine iki katı ve arada sol tarafımda ağrı çok az olurdu(doktor böyle takipte idi ve her değerde iyiye gidiyordu ve vajinal muayene ile bakıyordu) En son 3000lere geldi ve artık alttan çok rahat gözükmesi lazım bakalım yine dedi ve sol tüpümdeydi😔 sonrası acilen laparoskopi ile bir kısmı alındı tüpümün. Tekrar deneyebilirsiniz dedi doktorum çünkü iğne kullanılmadan oldu. Şu an çok şükür tekrar hamileyim 6+2. Bolca şükür bolca dua ile inşaallah herkese nasip olur. 🤲🏼🤗