SweetB Merhabalar ramazan geliyor Hamileliğin üçüncü ayındayım oruç tutmayı düşünüyorum, doktoruma danıştım dene bakalım haline göre bakarsın dedi. Sizler ne düşünüyorsunuz doktorlarınızla bu durumu konuştunuz mu ?
Yusbur SweetB ben 34 hafta olucam pazartesi günü tutamıycam Birde gebelik şekerim var acıkınca titriyorum hemen
Yhe25 SweetB ben konuşmadım 36 haftalık gebeyım tutmayı deneyeceğim.bence senın karar vereceğın bir durum.
Deletedmom133 SweetB hamilelikte zorunlu değiliz kendimi iyi hissetsem de tutmam çünkü tek bedende iki kişiyiz bebeğe besin lazım sana ihtiyacı var ben doktora sormak gereği bile duymadım tutmayacağım 😊
Yasemincan Bende her yıl aksatmadan tutanlardanım ama gebelik başka bişey ve tutulmaması gerekiyor.Bebeğin suya ihtiyacı var gün içerisinde su almak lazım öğün aralarında bile küçük küçük beslenmek lazım okadar uzun süre aç kalmak bebeği de olumsuz etkileyecektir.Zaten dinimizce buna müsaade var ve tutamadıklarımızda günlük miktar belirlenip bir fakiri doyurmak daha mantıklı bence👀
Mantosuzmadonna Yasemincan bilmediğim için soruyorum dinimizce müsade var demişsiniz ya hangi kaynaklar acaba? Ben de 8 haftalık hamileyim çok zor geçiyor ama emin olmadığım için tutmayı düşünüyorum
SweetB Mantosuzmadonna benim araştırdığıma göre iyi hamileliği olanlar oruç tutsun diyorlar orucun bebeğe hiç bir zararı olmadığını söylüyorlar bilemiyorum
Mantosuzmadonna SweetB işte çok hassas bir konu bir taraftan farz diğer taraftan taşıdığımız bir can.. bilemedim iyi araştırmak lazım
Yasemincan Diyanet şöyle bi yazı yayınlamıştı, Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları hâlinde oruç tutmayabilirler. Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır. (Nesâî, Sıyâm, 51, 62; İbn Mâce, Sıyâm, 12) tabi kaynaklar için dini konuda daha yetkin birine sormak daha sağlıklı olacaktır.
mary1709 Ben şu an 21 haftalık hamileyim. İlk hafta deneyeceğim. Olmazsa da yapcak bişe yok. Denemekte fayda var diye düşünüyorum.
gulyuzlu Su arada içmezsem öksürüğüm geçmiyor o yüzden korkuyorum normalde susuz yaşayan bir insandım ama hamilelikten sanırım 32 haftadayız