Pnrbtr merhaba, evet biz korunmayi biraktik. Soyle ki benim gittigim doktor onkoloji jinekolojiydi, o bana aslinda bunun parsiyel mol olmadigini sadece onlem amacli yazmis olduklarini soyledi. Cunku patoloji sonucunda tanida normal dusuk yaziyordu, alt kisminda mol gebelige benzer hucreler gozukuyor onlem alinsin denmisti. Ben de nolur nolmaz kan takibi yaptim betam hic yukselmedi cok sukur. Doktorum nolur nolmaz korunun siz dedi. Zaten mol gebelikte eskisi gibi biz 1 sene korunun demiyoruz,6 ay yeterli oluyor demisti. Mol gebelikte tekrarlamasi degil problem, bu zararli hucrelerin orada cogalip kansere donusme ihtimali. Bunun icinde duzenli beta hcg takibi yapiliyor, eger nedensiz bir sekilde yukselme olursa diye. Cunku bu kanser turu Allah korusun tabikii ama beta hcg’yi yukseltiyormus. Doktorum bana bu sekilde anlatmisti. Zaten yukselirse 6ay icinde oluyor, o yuzden 1 sene bekletmiyoruz demisti. Benim suanda duzenli gittigim bir doktor yok, bi arkadasimin tavsiyesi uzerine gitmistim Okmeydani hastanesindeydi. Ben de acikcasi doktor ariyorum duzenli bir sekilde gidebilecegim. Sizin de 6ayiniz dolmus benim mesela 5.ayim dolmustu dedim ki yeterli yukselse zaten yukselirdi, son 1 ayda mi olacak yani dedim🥺 Kac yasindasiniz? Ben 30 yasindayim zaten pcom var daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum acikcasi. Korkunun da ecele faydasi yok hersey rabbimden.