Sinemkr Merhaba güzel anneler, tiroid hormonlarımda sıkıntı vardı başlarda sonra normale döndü daha sonra aradan 3 hafta geçti acaba kan veripte tekrar baktırsammı bebeğime bi zararı olur mu korkuyorum ilk hamileliğim ne yapmam gerekir sizce tecrübeli anneler
Meltem19 Sinemkr evet baktırın bence .ben gün boyu mutsuzdum bu konudan 1ay once 3.47 olan tsh degerım 25 mg euthyrox kullanmama tagmen 3.42 olmus bi düşüş olmamıs yani.troid hormonları cok önemli bakılması gerekir.sizin kac cıkmıstı
EsraifciUur Sinemkr canım bende de vardı gebelikten 3 ay önce ortaya cıkmıstı ilaç kullandım 3 ay sonra gebe kaldım suan 5.5 aylk gebeyım normale dondugu halde doktorum ılacı kesmedi ve ayda 1 test yaptırıyorum ne durumda dıye doktorum ıstıyor. Gebelıkle beraber yukselebılır dıye her ay kontrolüm var ıhmal etme sakınn cok önemli.
MosKaz Sinemkr Doktorunuz söyler zaten, ama baktırmasanız belli bi zaman adamın canı sıkılır ve kendi kendinize ağlamak krizlerine da gire bilirsiniz. Yani hapları almadıpınız zamn böyle durumlar da ola biliyor
Ruyaa Sinemkr canım her ay troit taraması yaptırmanı onerırım zor bsey degıl saglık ocagına gıdıp tsh t3 t4 baktırmak ıstıyorum dıyeceksın. Buna gore ılacla kontrol altına alınabılır
Pcdshn Sinemkr hamileliğin bitene kadar her ay kan verip baktırmak gerekirmiş, benim de 3.ayda çıktı ortaya, düzenli ilaç kullanımı lazım. Önemli bişeymiş, benim hala tam düşmedi, geçmiş olsun 😊
EsraifciUur Bebeklerin zeka gelişimi açısından oldukça önemli bir hormon. Doktorum troid hormonu düzelmeden gebe kalınsa dahi tedavı farkına varılmazsa bebekte zeka geriliği olabileceğini söylemişti. Tabi bunu genel bir bilgi olarak vermişti, çok sukur ilaçları içiyorum normal bizim ki elhamdurıillah🙏🏻
Meltem19 Kızlar bişey sorcam normalde ben endokrıne gittim bana 25 mg euthryox verdı 1 ayı gectı düşmemiş tsh. Gittiğim doktorda hastaneden ayrılmıs şansıma .kadın dogumcuma sordum 1gun 25mg 1gun 37,5 için dedi 3.42 olan degeri 3e indireceğiz dedi sizce bi garıplık yokmu.Kafayı yicem depresyona girdim resmen 😕
Erdmm Kilonda ve vücudunda ödem varsa mutlaka Tekrar baktır bende de troid var 50 mg ile başladım 75 mg yüksekldi euthyrox kullanıyorum Hamilelikte yükseliuor doktorunun takip etmesi gerek
Meltem19 Pcdshn o sekılde deneyecegım artık ama sanmıyprm dusecegını sonucta 25hiç düşürmemiş 40günü gectı kullanalı bi kac hafta bu sekılde devam edip bakıcam artık tesekkur ederm☺
Pozdemir Sinemkr troidi ihmal etmemelisin çocuğun zeka ğelişimine etki ediyor. Ben 25mg ilaç kullanıyordum şimdi 50 mg kullanıyorum ve daha yeni normal seviyesine düştü 2.82 iken 2.22ye düştü