Edebyahu Herkese Günaydın.. normal Doğum yaptığıma inanamıyorum hala evet çok zordu ama başardım herkese inat 🥰. Pazartesi ggecesi eşim bana sıcak su torbasına sıcak su yaptı ve belime koydum onu artık 40 haftalık olmuştuk ve doğmasını istiyordum gerçekten..Salı sabah 4te lavaboya kalktım Sonra uyuyamadım sancım vardı ve düzensizdi.. Salı sabah 4ten Çarşamba sabah 5.30a kadar evde sancı çektim. Evet çok zordu ama geçiyor... annem hastaneye gidelim diyince sabah .5.30 da gittik ve o meşhur çatı muayenesini olduk.. 3 cm açıklık vardı ve yatışım yapıldı.. saat 9.30 da doktor muayene etti açıklığım 6 cm olmuştu ve ben iki gün uyumadan sancı çektiğim için epidural istedim. Epidural beni biraz rahatlattı inanın dinlendim saat 12 gibi tekrar muayene ettiler ve o zaman açıklık 7 cm olmuştu ama tabi ben dayanamıyordum ve hissediyordum tekrar epidural oldum hiç faydası olması sonra hemşire tekrar yaptı artık uykusuzluk ve ağrı beni mahvetmişti açıklık 9 cm olmuştu saat öğlen 3e geliyordu ağrıdan o kadar çok bağırdım ki sesim şu an kısık😂
Eminer Edebyahu hayırlı bir evlat olsun inseAllah gözünüz aydın siz atlattiniz inseAllah sira bizede kac kilo dogdu bebiş ve dogumdan önceki kilosu neydi ultrasyonun yanilma payi var diyorlar ua onu merak ettim
Edebyahu Açıklık 9 cmdi ama benim canım çok ağrıyordu ağrı eşiğim çok düşüktü.. ebeler bana bağırma dedi enerjini buna harcama ama tabi insanın elinde değil... saat 3.57 gibi açıklık 10cm olmuştu ve doktor geldi beni çatıya aldılar ıkındım uzun uzun başı çıktığı gibi sancılarım ağrılarım geçti elhamdulillah..
Edebyahu Önemli olan Doğum anında nefes egzersizi ve doğru ıkınma.. kesi yok çok şükür hemşireler Doğuma girmeden perine masajı yaptılar zeytinyağıyla sanırım onun faydası.. 36 saat süren sancılı serüvenim bu kadar hepsi geçiyor inanın kendinize başarabilirsiniz🥰 hayırlı günler....
Hanifetaskiran Edebyahu ahh ne güzel darısı bana inşallah kesisiz doğum 😊 Allah analı babalı büyütsün
Gultenefe Gozunuz aydin Alllah anali babali buytsun bisey sorcm ilk basta sancilar nsl basladi ben 39+2 yim geceden beri alt karin kasik agrilarim var bolemi bsliyor