bhmndls Kizlar ben 8.haftamda folik asit kullanmayi biraktim cunku aşırı mide bulantısı yapiyodu bugün doktora gittigimde keşke 10 haftaya kadar dayanabilseydin dedi,suan 10+5 gebeyim,aranizda benim gbi icmeyen yada erken birakan oldu mu ?
ZeynepAkyapnKo bhmndls canım bende içmiyorum yani şu ara bir gün içiyorum bir gün içmiyorum bende şuan 8. Haftamdayım aslında hiç yüzüne bak ıycamda vicdan azabı çekiyorum çocuğum için doktora desem iç diyecek söylemedim söylemeyide düşünmüyorum. Bu konuda aydınlatan olursa sevinirim 😑
gunaynur bhmndls ben 4-5 hafta anca kullandım. Çok şükür şimdiye kadar bir sıkıntı çıkmadı bebeğimde ve hamileliğimde
BesteCanerKutluzolu bhmndls Hangi folik asidi kullandınız siz ben hamilelikten önce başlamıştım toplamda 1,5 sene kullanmış oldum sadece ilk başladığımda 1 hafta filan midemi bulandırmıştı sonrasında alışmıştım
EmrahBraYldrm Ades ben folibol kullanıyorum bandırmalıyım doktorum verdi 5 haftalığım çokta ölüm derecesinde önemi Yok dedi kendin al vitaminini dedi vermiyorum soruyorlar vermiyorsun diyorlar ondan veriyorum dedi ayrıca çatlatma iğnesi ile hamile kaldım hiç önceden de başlatmadı ilacı şuan içiyorum ama düzenli sütü yumurtamı yiyebiliyorum çok şükür öğürrüntüm var ama yiyebiliyorum
Askile Ay kızlar bir hap içmem yine kötü olurum bu folik asit içiyorum kusuyorum pembe dışı folik asit demekki etki herkezde aynı
Hhtce Annedeki folik asit eksikliği bebeklerde spina bifida yani bel açıklığına neden olabiliyormuş kullanılması gereken birşeyki doktor öneriyor doktorunuza danışmadan karar almayın bence kızlar olmadı farklı bi markayı deneyin
Minnaksercecik BEnde 6+1 ama folic1 kullanıyorum bırakmadım doktor ne zaman derse ama mide bulantınız varsa doktorunuza söyleyin daha farklı birşey verirdi
MeyrAli bhmndls canım benimde senin gibi sıkıntım vardı hapı bırakmadan doktoruma gittim zencefil özlü olanı verdi o beni rahatlatmıştı vinalactı yanlış hatırlamıyorsam son 3aydır ise farklı kullanıyorum bende daha geç kalmamışsın tekrar başlamalısın bebiş için önemli
bhmndls MeyrAli ilerleyen haftalarda kullanmak bebekte dogdugunda astım rahatsizligi yaratiyormus ama o yuzden fazla kullanimi iyi degilmis 🙁
Zhrnc Ben ikinci kutuya başladım. Gece yatmadan içiyorum sanırım bu yüzden ilaç pek mide bulantısı yapmadı bana. Bide gece içmeyi deneyin. Folik asıt özellikle ilk aylarda çok önemli. Ben şuan 11+1 deyim.