AytenUmud Merhaba. Burda dogum hikayemi yazma vaktim geldi.39+6. gun gece saat 01:00da bel ve kasik tum karin cevremi 6 saniyelik bi sureliyine uykudan uyandiricak derecede bi agri girdi. Sancinin ilk surelerini takip etmedim. sonraki 4sancinin arasindaki sure 20dakika aralikla duzenli gelmeye basladi. eşimi uyandirdim. Galiba dogum başladı bu sefer dedim. Hastaneye gidicekleri kontrol ettik. 5ci sancimda nişanim geldi hafif pembemsi leke bu her sancida gelmeye başladı. Dusumu aldim. Yemek yedim (makarna))). taksiyle hastaneye gittik. Evden 04:35de cikdik. Yani 3bucuk saat ben 20dakikalik arayla sancilarimi evde cekdim. Dayanilmicak bi sanci deyildi. 6 7 saniye icinde birakiyodu.Hastaneye 04:55gibi vardik. Hastane yakin oldugu icin ve gece yol boş oldugu icin acale etmedim. Hemen altdan kontrol yapildi aciklik 3-4 santim yatisim yapıldı. Damar yolu acildi. Ben 3 4 sancidan sonra epidural olmayi kabul ettim. Ki sanci suresi uzamisdi dayanamadim uzanikken. Ayaktayken dayanma oluyor. Epidural acitmadi. Hafif bi iyne girmesi o kadar. O sancilarin yaninda hicbisey. Nst baglandi. Ve altdan kontrol epidurala kadar cok agriliydi ki en korktugum sancilar degildi o kontrollerdi. Herkesde ayni olucak diye bi durum yok. Ilk bana bisey soylenmedi. Bebişin kafasi on kemiye eyri direnmiş dediler. başını kanala sokamiyor dediler. Sonraki altdan muayenede ise benim onden kemiyim dar oldugunu o yuzden kafasini sokamadigini söylediler, en son 1 bucuk saat bi umut yine bekledik. Ve bu saate kadar epiduralin etkisi gecdi yine sancilar ve altdan muayene değişen bisey olmadi ve sezeryana yollandim. Tabi ben 13saat sanci ve o kadar altdan muayene ve bi umut bebeğimi normal diye bekledim olmadi. Cok kotuydum. Iyiki eşim olumlu durdu onla sakinlesdim ve sezeryanla 14:30 bebeğim dogdu. Onu odaya götürdüler benim dikislerim felan bitdi. ve bebisimi kucagima aldim ve emzirdim. Benim kerata hemen emdi ama sutum yokdu.ikinci gun ek gida verdim çocuğum açmış (((. Bebişim cok sağlıklı cok şükür. onun icin bu kadar agri sanci eziyet değer. Ben iki dogum yapmış bir haldeyim ki agrilar cok. Iyiki annem eşim yardim ediyor. Depend çok işe yariyor. Yaninizda olsun ne kadar cok o kadar iyi. biberon ve 1numara yenidogan gidasi. iki boydan gecelik. Hastane cok sicak usume durumu olmadi. Sorularinizi cevaplamaya hazirim.Allah herkese bu meleklerden nasip etsin.Saglikla kucaginiza alin inşallah 🤗🤗🤗