Tugba2626 Merhaba kızlar 4 nisanda babasıyla aynı gün doğan minnoşumu kucağıma nihayet aldım. 41. Haftada dünyaya geldi. Normal doğum umuduyla suni almaya sabah 9 da başladım. Akşam 6 ya kadar devam etti. Suninin en yükseğini aldım fakat hala açılmam olmadı. 2 cm de kaldı onuda zaten ebe alttan muayene sırasında açmış. Bu arada suni sancı adet sancımın 4 katı kadardı. Gözünüz sakın korkmasın suniden.Doktorum bu seni çok zorlar açılman olmaz artık dedi ve sezeryana aldı. Eşim başladı ağlamaya bende git dedim beni de ağlatacaksın. saat 18.10 da kızım 3.500 gram olarak dünyaya geldi. Bacakları derileri aşırı soyulmuştu. Doktor günü geçtiği için soyulduğunu sorun olmadığını söyledi. Doğum muhabbetini çok uzatmayacağım. Ben 3 takım gecelik pijama almıştım. Gazımı çıkaramayınca hastanede 2 gün kaldım. Gecelikler bana yetmedi. Kan falan oldu. İç çamaşırınızı ve pijama altlarınızı kesinlikle bol yüksek bel ve belinizi asla sıkmayacak olanlardan alın. Karnınız acıyor çunku. Ben canbebe hasta bezi aldım çok işimi gördü rahattım ayakta değiştirebiliyordum. Eğilip kalkma gibi sıkıntım olmadı. Sezeryan olacağınız önceden belliyse eğer evde kayısı incir hoşafı yapıp yanınızda götürün.hem süt artırıyor hemde wc ye rahat çıkmanıza yardımcı oluyor. Altınıza muhakkak hasta bezi alın çarşaflarınız batmasın ben almama rağmen unuttuk sermeyi çarşaflar battı ☺️ Bence mama biberon alın yanınıza. Ben gaz çıkaramadım diye birde taaa suni sancıya başlandığından beri açtım. Sütüm bu yüzden gelmedi. Hastane ebe leri de illa emzir diye mama vermedi. Bebek baya ağladı açlıktan. Kavga dövüş mama verdirdik. Birde göğüs uçlarım ilk günden yara olup kanadı. Sizler yara olmasını beklemeden göğüs kalkanı ve göğüs kremi alın hemen doğumdan sonra kullanın. Kremler pahalı gelirse aktardan lanolin de alabilirsiniz.bol bol yürüyün acınız çok olsada yürüdükçe ağrılar geçiyor. Ben mamajoo biberon ve sütüm gelmediği için mamajoo elektrikli pompa aldım. Biberondan çok memnun kaldım meme yide tutuyor. Bebek için eldiven ve şapka az alın ebeler ve doktorlar önermiyor. Sürekli ten teması yapmamı bu yüzden eldiven vs kullanmamamı söylediler. Bebek kıyafetlerini büyük alın 1 haftada bile büyüyorlar . Zıbınlar vs çoğu şimdi olmuyor. Dar olanlar bebeğe çok zor giydiriliyor.rahat etsin diye bol büyük beden giydiriyorum. Hepinize allah kolay doğumlar sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah 🥰🥰
Uykusuzgeceler Tugba2626 hayırlı olsun rabbim saglıcakla buyutmeyi nasıp etsin bn normal doğum düşünüyorum ama zaman ne gösterir bilemıyrm sadece pijama takımı almayı düşünüyorum kapalı oldugum için elbise tarzında olanı istemiyrm almalımıyım sizce
Aysebkr1258 Uykusuzgeceler normal Doğumda daha çok gerekli ebeler sürekli açıklık kontrol ettiği için daha rahat oluyormuş bende kapalıyım ama illa ki bulundurucam yanımda
Tugba2626 Uykusuzgeceler bence 1 tanede olsa al doğumdan sonra alttan kanamamı kontrol ettiler sürekli. Belime kadar sıvadım altta bişey yoktu
Tugba2626 ebrarmom08 hiç ağlama öyle yada böyle kısacık sürede olup bitiyo. Dişçi koltuğundan daha stressiz bence 😂
ebrarmom08 Tugba2626 bugun inek dogum yapti diye agladim 😂 engel olamiyorum kendime valla insallah dedgnz gbi olur 😂 saglicakla buyusun bebisiniz insallah 🤗
Tugba2626 ebrarmom08 bende öyleydim 41. Haftaya geldiğimde arkadaşım aradı kedim doğurdu diye . Telefonu kapayıp kedi bile doğurdu bi ben doğuramadım diye ağladım eşimde görsen nasıl gülüyo 😂 Bide diyoki çöm şuraya ıkın gelir belki