NisanRana Bebeğim bir haftalık oldu sarılığı 18 çıktı bı gece yoğun bakımda kaldı 11e düştü şimdi yine 15 olmuş yükselirse yine yatması gereceksütüm yok mama veriyorum sütü sağlyorum ama yok ne yapsan geçmiyor bu sariliktan nasıl kurtulacak bebeğim bu durumu yaşayan varsa lütfen bilgi versin 😭
Bilgeferhat NisanRana bizde sarı tülbent örterler sarılık için bir de eşimin arkadaşının bebeği de sarılığı yüksekti doktor geçmezse yatırcaz demişti evde sarı ışık olan odada yatırın demiş doktoru o şekilde geçti sarılığı inşallah tez vakitte geçer 🙏🏻
HillKse NisanRana benim de öyleydi 18 le hastenede bir gece kaldı 10 a düşünce eve getirdik ve beyaz ışık açık uyuttum sarı demişler ama yanlış o beyaz ışık olmalı. Ve çok uyumasına müsade etmeyin sarılık geçene kadar sık sık meme verin bebeğin dili meme ucunu uyardıkça süt artımı oluyor çok uykuya daldı mı üzerini soyun uyanmazsa ayağına soğuk bi şeyler sürtün dolaptan maden suyu şişesi vs eczacı abim var onun önerileriydi bublar biz şifa bulduk sizin çocuğunuz da iyileşir inşallah
emircagandestan NisanRana canım günde üç tatlıkaşığı şekerli şu ver bana dua edeceksin,,,eski usulde bununyaparlarmis bana sağlık ocagindakinebemiz dedi doktorlaryasak dio ilk çocuğum sizinki gibi oldu..2.de verdim sarı ligi düştü
peloo NisanRana valla ben de çok direndim şekerli su veya su vermemek için ama en son çare denedim gerçekten işe yaradı 😬 bazıları şekere bile gerek yok boşuna vücuduna şeker yükleme sadece su versende olur dedi ama saf suyu içemedi şekerlisini içti sadece.. annem eskiden hastanelerde bebekler sarılık olmasın die doğar doğmaz şekerli su verirlerdi dio 🤷🏼♀️
rzgrm2134 Bilgeferhat sarı sarılığı yok etmez hastanede bile mavi ışığın altına bırakıyorlar bebeği yanlş bilgi veriyorsunuz o bebeği daha da kötü yapar eski insanlar yapmş diye doğru olck diye bişi yok
Tuanam01 Ben doktor değilim elbet bilemem ne kadar doğru yanlış ama kendi evladıma yaptığım ve anneminde bize yaptığı ve hiç yeni doğan sarılığı bile geçirmedik kuzenlerime de baktı annem annemin elinin değdiği diyelim sarılık olmadı 1.annem bebeğin karnı doyacak der aç kalan bebek sarılık olur der 2. Kaynamış suyu ılıtır sonra soğusada olur ama su mikroptan arınsın şekerli su veririz ve üstü ne kaşıkla normal su ama verdirir annem şimdikiler yok yıkanmaz yok bebek su içmez vs vs bir sürü şey çıkardılar ama benim oğlum eve gelir gelmez yıkandı şimdi kızımda sağ salim doğarsa onuda eve gelince bir güzel yıkarım allah'ın izniyle emziririm de suyunuda şekerli suyunuda veririm annem sarı yazmada koyar altında koyar ama onlar bence hurafe çok takılmıyorum yazma olayına altına ama annemi de kırmıyorum RABBİM şafi ismiyle şifa versin canım 🙏
Bilgeferhat rzgrm2134 yazmadan önce yazdığımı bir daha oku istersen doktor demiş diyorum ışık için tülbenti herkes bilir burda bence bu bilgi ne kadar yanlış doğru bilemem ama doktorun bilgisi yanlışsa buyrun sizin doğru bilgilerinizi uygulayalım bizde biliyoruz hastane de mavi ışık olduğunu ben doktorun arkadaşlarımıza söylediklerini ve onlarda yatak odasındaki ışığı sarı yapmışlar çocukta sarılık falan kalmadığı için bir faydası var demek ki diye yazdım doktor sonuçta
Busemm NisanRana şuan benimde bebeğim yogun bakımda sarılıktan ve foto terapi de mawi ışık verildi düşüp çıkması kontrol ediliyor.