tubitoz Selam kızlar ha geldi ha gelecek derken 9 aydır bir "ah" bile dedirtmeyen oğluma sonunda kavuştum. Öncelikle ne bir agri ne bir sancı ta ki 40. Haftama kadar. Önce nisanım geldi az bir sümük gibi kan, panik oldum hemen hastaneye gidip nst çektirdik kasılmalar düzensiz dedi, ertesi gün sabahtan itibaren hafif hafif regl sancısı gibi sancim başladı. O gün bile gittim sahile yürüyüş yaptım 😂 akşam nstde açılma 1.5cm çıktı. Eve döndük 11 gibi şiddeti artmaya başladı ama asla dayanilmayacak kadar değil. Comel kalk yaptım Pilates topuyla duşa girdim, koridorda yürüdüm sabah 6 ya kadar evde bu şekilde idare ettim. Artık 6bucukta dayanamadım hastaneye gittik açılmam 4.5 cm olmuş 😊 eşim epidural taktiralim rahatla biraz dedi epidural takıldı doktorum uyu biraz enerjini topla dedi epidural in rahatlığıyla azcık uyumuşum. O sırada suyumu patlattı. Hastanede yine merdiven inip çıktım açılmam 7 cm oldu, ebem beni odada çömelip ikindirdi biraz orda zorlandım ama olmayacak bisey değil. Hatta o süreç beni ilk kasılmalardan daha zorladı diyebilirim. Sonra doktorum dedi tamam Doğum haneye. 15 dk içinde duydum oğlumun sesini ama biraz kendimden geçmişim eşimin "hayatım çok güzel bir bebek" sesini net hatırlıyorum. Ve doğum esnasında da doktordan çok eşimin direktiflerini hatırlıyorum ona odaklanmışim sanırım🤗 ben burda okuduğum hikayelerden çok motive oldum, umarım benimki de birilerine motive güç olur. Allah herkesi Bi nefeste kurtarsın. Hepimiz bebeklerimizi sağlıkla büyütelim 🌸😊
Menis21 tubitoz sağlıklı güzel bir ömrü olsun Allah onu size sizleri de ona bağışlasın inşallah... Çok çok geçmiş olsun...
Zmrtbdk tubitoz HAYIRLı uğurlu olsun,oğlunuzu sağlıkla büyütün.Epidurali tavsiye eder misiniz? Ikınma hissini çok mu etkiliyor? Benim çok güvendiğim bir şey o ama başka bir şeye sebep olsun istemem (geciktirme,vakum gibi)😔
Fasulyem22 tubitoz bende normal doğumlarla ilgili bir şey merak ediyorum ıkınırken gaz kaçırma veya tuvalet yapma durumları oluyor mu ben bunları düşünmekten ikinamam diye endiseleniyorum
tubitoz Selinnnce ben ikinmayı pek beceremedim orda zorlandım, öncesinde bol nefes egzerzisi yapmak gerekiyormuş. 🤗
tubitoz Zmrtbdk amin çok sagolun. Epidurali tavsiye ederim ben çok rahat ettim. Hatta uyudum dinlendim, öncesinde doktoruma sormuştum gecikmeye neden olur mu diye olmaz demişti. Ama vakum konusunda bir fikrim yok.
tubitoz Fasulyem22 hichic düşünme o ara onlar aklına gelmiyor hatta bana doktorum hep kakanı yapar gibi ikin diyordu. Orda içinden bir can çıkıyor gaz kaçırma vs inan. Ok Kucuk detaylar. Hiç çekinme. Ikinabildigin kadar ikin çok önemli :)
tubitoz Regl sancisi olan sancı geçiyor ama rahimde kasılmalar devam ediyor ve orda inanılmaz bir baskı hissediyorsun.w Ikinarak onu çıkarmak istiyorsun.
SelmAlper tubitoz epidural iğnesini yaparken hissettiniz mi sadece kan verebiliyorum aşı falan yaptıramıyorum iğneden çok korkan biri olarak soruyorum 😂
tubitoz SelmAlper benim de iğne fobim var 😂 annem hep derdi ki "sen nası doğuracan çok merak ediyorum" canım çok tatlıdır kan verirken bile hep derin nefes hiç o tarafa bakamam. Epidurale gelince kasılmalarim benim baya siddetlenmisti onun yanında epidurali hiç hatırlamıyorum hissetmedim desem yeridir. Zaten sırtından yapıyorlar 5 dk lik bisey. Sonra rahatlıyor sun.
Elvn tubitoz epiduralli normal dogum zor oluyo diyolardi cokta zor degl demekki canm epidural alinca ikinma hissini bilemyosn dyolar dogrumu doktr bna suni sanci ve epidural vercek oluyoda Allah anali babali buyutsn
tubitoz Elvn amin cümlemizinkini. Walla ben memnunum. Eşim epidurale yönlendirdi zaten iyiki de yönlendirmis yoksa ikinmaya gücüm halim kalmayacaktı.epidural sayesinde dinlendim güç topladım. Yoo gayet de ikinacagin zamanı biliyorsun.
Misskaynak tubitoz ya çook güzel ve kolay bir soğum olmuş sancı canım geçmiş olsun darısı başımıza inşallah