Periihsnva benim gozum -2.5 daha yeni hamileyim ama normal dogum istiyorum doktor izin verirse normal dogum ola bileceyimi soylediler sizlerde boyle durum yasandimi?
oykusss Periihsnva sen olabilirsin benim göz derecem -12 miyopi ben hiçbir şekilde olamiyorum o yüzden zorunlu sezeryan
Anm Periihsnva benim teyzemin kızınada doguramazsn diyor dr güç verirken közün tutula bilir o yüzden sezeryan olucak Allah yardmncınız olsun
oykusss Aliiss Retina yırtılması oluşuyor , Doğum sırasındaki ikinma dolayısıyla , kornea nakline kadar gidiyor :(
Dilek25 oykusss uzağı görmüyorum bende ama ilk defa duydum bu dediğiniz normal doğum yapamıyo muyuz şeffaf lens kullanıyorum bende 😪
Kbrabdrhmn oykusss ayy bunu yeni duydum iyiki de duydum benimde 3.25 biri 3.75 biri miyopum normal doğum istiyordum bunu doktoruma sorucam çok korktum şimdi
oykusss Periihsnva 6 ya kadar derecelerde izin veriliyor. Benim şuan ki retinam acayip ince olduğu için bana yasak, zaten normal doğum istemiyordum bahanesi de bu oldu 🤣 Ayni zamanda geçirdiğim rahim ağzı kanserinin de etkisi var tabi sezeryan olmamla :))
oykusss Dilek25 kuzum gözlerin eğer 6 dereceden bozuksa normal doğum yasak , İkiniyorsun ya retina yırtılması oluyor gözde. Doğuma yakın bı göz doktoruna gidip muayene ol izin verirse olursun eğer 6 dan küçükse tabi derecen , 6 falansa tamamen yasak
Periihsnva oykusss 6ya kadar iznin oldugunu bilmiyordum tewekkur ederim Allah sizede bebeginizede saglikli omur versin😍
Dilek25 oykusss sağol canım ya valla şimdi senden öğrendim 4.75 di en son durmuştu göz ilerlemesi ama yine de muayene olmak lazım dediğin gibi göz doktoruna. Çok sağol gerçekten 🤗
oykusss Dilek25 rica ederim eğer 6 dan küçükse hiç sorun yok dediğin gibi 6 dereceden sonra retina inceliyor. Şuan benim retinam baya baya ince , 12 derece miyopiyim çünkü Allah'tan ilerlemesi durdu artık gözlerimin. Ameliyat çok pahalı 37 milyar dediler . İnşallah doğumda falan zorlanmam. :(
oykusss Periihsnva araştırabilirsin yavrum 6 ya kadar o içini rahat tut. Senin retinan zaten şuan çok kalın . Benim bı gözlük camlarim var şişe dibi kadar. Ameliyat 37 milyar tutuyor . Lens kullanıyorum o camları takmaya pek niyetim yok benimde , Allah'ım senin yavrunu da sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ❤️❤️
Periihsnva oykusss tewekkur ederim bende lens kullaniyordum ama biraktim gorebiliyorum diye sadece uzagi goremiyorum yakinim normal lensi birakmamim nedeni butun gun derste oluyordum 8 saatten fazla gozumde duruyordu acitiyordu diye ugrawamadim
Kbrabdrhmn oykusss canım benim babamın göz derecesi 24 tü babam İzmirde gözlerinden ameliyat oldu yalan olmasın 5 milyar kadar bir şey tuttu yani ameliyat olman için o kadar para gerekmiyor yerinde olsam araştırırım
Dilek25 oykusss rabbim yardımcın olsun canım inşallah kolay doğum geçiririz. Bende ameliyat olamıyorum ya ince yada çok kalın retinam tam hatırlamıyorum şimdi lens kullanıyorum 7 senedir çok rahatım şükür
deletedmom472 oykusss haberlerde miyopiyi geçiren damla icat edildiğini duymuştum benimde göz numaram 7 bekleyelim bakalım belki turkiyeye gelir . Ameliyata cesaret edemiyorum
deletedmom472 Dilek25 bende miyopiyim ama benim küçüklükten geçirdiğim geçici felcten miras kaldı gozlerime zarar verdi benimde 7 numara böyle bişey bende duymuştum ama baska bir yorumda yüksek dereceli birinin normal doğum yaptığını okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum . Bende 5 senedir kullanıyorum lens ameliyat olmaya hiç cesaretim yok ama bazen bıkıyorum lensten 😐
Aycha Miyop problemi olanlarda 4 derece ve üstü gözün retina tabakası için; ciddi risk oluşturuyor. Hamilelik, doğum gibi bir durum olsun, olmasın herkesin en azından yılda bir kez damlalı olarak ( damla ile göz bebekleri o gün için büyütülüyor) göz dibi ve periferik retina muayenesi yaptırması gerekli. Özellikle, şimşek çakması, sinek uçuşması, bulanık görme gibi bir durum olursa vakit kaybetmeden göz doktoruna gitmek gerekli. Muayenede göz bebeği büyüyeceğinden, o gün bulanık görürsünüz, endişe etmeyin ve o gün için araba kullanmayın, yanınızda da bie tanıdığınız bulunsun.
Elvn Aycha sinek ucusmasi bulaniklik var bu aralar bnde hatta goz kuruluguda var bn en iyisi doktrma sorayim