Busekaratas Herkese selam doğum hikayelerinde sıra banada geldi şükür ☺️çookk uzunca olucak ama burda okuduklarım bana çok yol göstermişti doğrusu yanlışı bende tecrübelerimi yazmak istedim yardımcı olursa ne mutlu bana 🙏🏻☺️ Bende günlerce doğum hikayelerini okudum burda ne zaman doğurucam artık die hikayeler okuyup post açarken 39 a kadar geldik bekledik çatı kontrolümde 2 cm açıklığım vardı ama bi belirtim yoktu 2 gün sonra nişanım geldi ama hala bi değişiklik olmadı nişan geldiğinde gerçekten anlıyosunuz hanımlar akıntı yada diğer gelen krem rengi olanlarla ilgisi yok kanlı sümüksü kıvamda oluyo 39+5 günü ertesi günde kontrolüm varken bütün gün sabahtan akşama gezdik annemle bol bol yürüdüm ki 10 bin adıma gelmişti yürüyüşüm , akşam eve geldiğimde lavaboya girdim çıktım ama akan bişeyler vardı tutamadığım 😅🙈 eşimde annemde evdeydi belli etmedim ama gülmekten kendimi alamadım tuvaletini tutamıyosun gibi bi durum merak edenler için yani gerçekten akıp gidiyo bacaklarınızdan benim ki sızıntı şeklinde geldi birden değil , emin olmak in duşa girdim sıcak suda bekledim eve gelirken de belimde çok ayakta durmuş gibi bi sancı vardı çok yürüdüm yoruldum sandım , duştan çıktım su gelmesi devam ediyodu kesilmedi doktorumu (Oprt. Dr Parvana Seyidova ) arayıp tarif ettiğimde kesilmediği için hazırlanıp hastaneye gelmemi söyledi su gelmesi başladığı için enfeksiyon ihtimaline karşı ilaç başlanması gerektiği için hazırlanıp hastaneye yola çıktık 11 nisan akşamı 8 de girdik hastanede yatışım yapıldı muayenede 3 cm di ( İstanbul Memorial - Ataşehir ) sancılarım gidene kadar çok ince şekilde başladı 12 ye kadar da bu şekilde devam etti normal regl sancısı gibi gelip giden düzensiz sancılardı 12 den sonra sancılar yükselip sıklaşmaya başladı ve evet ağrılar yükseldikçe dayanması zor oluyo, 3 e kadar dayanabildim duşa girip su altında bekledim pilates topunda dinlendim, sancılar yükseldikten sonra epidural istedim ama takılması benim sancılarımın düzensiz ve sık olmasından dolayı zor oldu hareket etmemeniz gerekiyo yani eğer epidural istiyosanız sancılar sıklaşmadan sizin sabit kalabiliceğiniz süreçte yaptırın hissetmiyosunuz zaten yapılırken de korkulucak hiç bir şey yok çok rahatlatıcı dinlenmenizi güç toplamanızı sağlayan bi unsur oluyo , benim için gece 3 ten sabah 6 ya kadar dünyanın en iyi buluşu harika bişey di ki epidural benim sancılarımı kasılmalarımı düzenleyip açılmamı hızlandırmıştı sabah 6 da 5-6 cm açıklığa gelmiştik ki sancılarım beni rahatsız etmemişti ki 6 dan sonra epiduralin etkisi azalıp sancılar gerçekten başlayana kadar sonrasında 7 de 7 cm açılmayla başlayan kıvranmalarım epiduralle yatıp dinlendiğim bütün gece topun üstünde ağrıyla devam etti 9 a kadar ağrılarla baş edebilmelerim topun üstünde nstye bağlandıgımda yatarken ağrıyı karşılamak çok zor oldu yatakta tepindiğim yeter dediğimde oldu geçtiğinde su meyve suyu içip rahatladığımda oldu benim tek hatam nefes çalışmadığım yada nefesimi kontrol edemeyişim çünkü her ağrıda bağırıp kendimi yordum nefesimi düzenleyemedim ama nefes alıp vermek sakinlemeyi sağlıyo genel olarak nefeslerinizi düzenli çalışın , saat başı kontrolde açılma hızlandı her kontrol ağrıyla bir oldugundan zor oldu 10:45 e kadar odamda sancı çektim bi şekilde üstesinden geliyosunuz gelen giden ebeleride azarladım kontrol etme ağrıyo acıyo die belim tutmuyodu artık çünkü 🙄 yanımda sadece eşim ve fotoğrafçımız vardı hatta bi ara sabah makyaj yaptım sancı aralarında ama epidural işe yaramayıp asıl doğum sancılarını hissettiğimde makyaj benim neyime die bağırarak makyajı siliyodum en son 😂😂😂 asıl sancılar gerçekten ağrı eşiğinize bağlı yüksekliği dayanmanıza benim sancılarım nst ye göre en sondaki 9-10 cm bebeğin kanala girmeye başladığı sancılarda artık bittiğimi düşünmüştüm bağırmaktan başka yapabildiğim yok ıkınamam ben hissetmiyorum belim koptu dediğimdi doktorum geldi tam açık oldugunu bebeğimin kafasını gördüğünü doğum haneye iniceğimizi söyledi yürüyerek doğuma gidiceğimizi söyledi sancı geçtiğinde yürüyüp asansörle doğum haneye inip alt çatala yürüyerek gttim ama yolda yerlere çömelip sancı çektim 10:45 girdiğim doğumhaneden 11:05 te çıktım , ıkınmak için bütün gücünüzü kullanıyosunuz evet ıkınma son aşama ve sancılarla bir ıkındıgınız için hiç konuşmadan bağırmadan sadece nefesinizi ıkınmaya harcamanız lazım ki ebelerde bu sırada karnımdan karşılıklı bastırdılar son ana kadar alttan kesiklerim malesef var ama inanın herkesin dediği gibi yaşadığınızda anlayacağınız en güzel duygu herşey bi anda bitip hiç ağrı çekmemiş gibi dünyalara kavuşuyosunuz bebeğiniz çıktıgı an göğsüme koyduklarında eşimle yaşadğım duyguları içimdeki hisleri hemen emzirmeyi anlatmamın o kokunun güzelliği tarif edilemez sizin canınızdan gelen canın ve onun gelmesiyle bütün herşeyin sadece o oluşu ❤️ doğumhaneden bebeğim cennet kokulum kucağımda çıktım bambaşka bi gurur bambaşka bi mutluluk aylarca beklemeye o acıları çekmeye kat kat kat değer inanın !!! Odama gidip 2 saat sonra yardımla yıkandım bugün 6. Günümüz oldu hiç bi zorluğum olmadı çok şükür dikişlerim var ama ağrım sancım olmadı sütüm hemen geldi gün geçtikçe emzirdikçe ve bolll boll su için çoğalıyo sütünüz , göğüslerime gümüş kalkan kullanmıştım iyiki dediklerimden oldu yara ve çatlak herhangi bişey olmadı çok şükür , hastane çantamda depend almıştım suyum geldiği için bide doğum sonrası kanamada en iyisi oldu 2 paket kullandım nerdeyse , doğumdan önce hiç gecelik giymedim hastane önlüğü kullandım hep sonrasında yıkandıktan sonra giydim 2 takım gecelik aldım bi uzun elbise bi alt üst takım , bebeğim için 3 takım aldım hastane çıkışının dışında diğer şeyler standart oldu aklımda olanlar bu kadar çokca uzun oldu ama işinize yarar umarım ☺️🙏🏻 sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplarım
Yenianne10 Busekaratas ayni benim dogumum gibi olmus dediginiz gibi o bebegin cikis anini asla unutamiyor insan 15 saat kendi sancimi cektim ama o cikis ani asla unutamiyor insan yine olsun yine yasamak isterim o ani tabi o sancilari gecersek 😅
Ceren2019 Allah analı babalı buyutmeyı nasıb etsin darısı bize ınsaallah =) bebegınızı saglıkla guzellıkle buyutun ınsaallah =)
BusraCamci Rabbim analı babalı büyütsün 😊 25 haftalık hamileyim normal doğum istiyorum ama bir o kadar da korkuyorum. Allahım hepimize kolay doğumlar nasip etsin 😊😍
Busekaratas BusraCamci hep normal doğum istedim ama ne yaparım demedim korkarım demedim normal dedim gerisini düşünmedm kafamda kurmadım hiç 🙈 sende öyle yap bence