Terasus33 [silindi] ben de çölyaklıyım. Ne kadar zor bir hastalık olduğunu hamileyken anladım ☹️ canımın çektiği ne varsa glutenli.
esmaynyl [silindi] bende çölyak hastasıyım ama o kadar zorlanmıyorum çöm şükür diyeti bozunca özellikle ekmek yeyince ishal oluyorum🙄
Yasemin6161 Canım ben çölyak hastasıydim ama hamile kaldıktan sonra Allah'ın mucizesi midir nedir bilemem gecti. Normalde geçmeyen bir hastalık bu ama inan ki doktorum bile şaşırdı. Çok zor beslenmesi Allah yardımcın olsun çok çektim zamanında ama bebeğim bana mucizevi ilaç gibi oldu.
Terasus33 Yasemin6161 çölyak, kronik bir hastalık. Herhangi bir tedavisi ve geçme ihtimali yok. Belki sizinki yanlış teşhis olmuştur. Gluten hassasiyeti, huzursuz bağırsak sendromu vs çölyakla karıştırılan rahatsızlıklar.
MerveTeyze Yasemin6161 selam çölyak konusunda son sürümün nedir çok merak ettim tekrar test yaptırdın mı
[silindi] Terasus33 yok aşkım ilerlemiş çölyakım. Endeskopi kolonoskopi çift balon entreskopi hepsi yapıldı ileri derece çölyak çıktı ben öğreneli dört yıl oldu bu haftalığı. Şuan 3 aylık gebeyim çok şükür 🙏👶🧚♀️
Terasus33 [silindi] çok sıkı diyet yapın aman,eser miktarda olanları dahi tüketmeyin. Allah sabır versin bize, cidden zormuş
Terasus33 esmaynyl doktorum bu konuda sıkı sıkı uyardı. Bir defa yanlışlıkla kaçak oldu,zor toparladım ilaçlar falan. Her bünye farklı tepki veriyor demek ki.
Terasus33 esmaynyl mide ve bağırsakta iltihap, ishal, karın ağrısı, mide bulantısı,kilo kaybı. Hepsi bir arada olunca çekilmez zamanlar yaşadım
esmaynyl Terasus33 sizin ki zor geçiyormuş . Benim nöbet şeklinde oluyor eğer çok uymazsam listeye . Onun dışında ishal oluyorum sürekli
Ayserhnckn Yaa bende çökyaklıyım bi zamanlar bende sormuştum çölyaklı var mı diye kimse çıkmamıştı 😁 benim doğuştan çölyak ve hayatım boyunca hiç diyetimin dışında bir şey yemedim bu yüzden canım da hiç çekmedi yiyemediğim şeyleri... çok şükür her şeyi evde yapabiliyoruz belki onunda etkisi vardır. Ama hamileyken bile bile sakın yemeyin kızlar belki vücudun glutenli şeyler yediğimizde verdiği tepki bebeği etkiler ve onlarda da olmasına sebep olur. Can çekme olayını biraz durdurabiliriz diye düşünüyorum sonuçta glutenli şeyler bize yasak ve yenilecek bişey olarak görmezsek canımız da çekmez diye düşünüyorum 🤗 rabbim hepimize kolaylık versin