Burcubby Gulsenn süt parasını 28. Haftadan sonra girişini sağlık ocağından yaptırarak alabiliyorsun. Doğumdan önce 3 ay Doğumdan sonra 3 ay şeklinde kullanabiliyorsun.
haticenur1 Burcubby nasıl yani doğumdan önce bende bilmiyordum sonradan alınıyor diye biliyordum tam olarak ne yapmak lazım canım bilgi verirmisin
Gulendam34 Burcubby canım yanlış biliyor olabilir misin :) ,32. Hafta da alınır doğum dan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta ödemesi de çocuk doğduktan sonra yapılır
SeherNilgnBakrc Burcubby sen kocaeli belediyesinin verdiği süt parasından mı bahsediyorsun canım yanlış anlaşılma olmasın arkadaşın sorduğu doğumdan sonra birkez yatan var 180tl di yanlış hatırlamıyorsam o ve yine yanlış anlamadıysam seninkinde belediyenin aylık verdiği
Burcubby haticenur1 SeherNilgnBakrc Gulendam34 Gulsenn Evet ben belediyenin verdiğinden bahsediyorum. Doğumdan sonrası bizim kamu personeli olduğumuz için maaşa çocuğu bildirdikten sonra otomatik ekleniyor, ama özel şirketlerde ayrıyeten başvuru yapılıyor diye biliyorum. Yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın 🙂
Burcubby haticenur1 SeherNilgnBakrc Gulendam34 Gulsenn Evet ben belediyenin verdiğinden bahsediyorum. Doğumdan sonrası bizim kamu personeli olduğumuz için maaşa çocuğu bildirdikten sonra otomatik ekleniyor, ama özel şirketlerde ayrıyeten başvuru yapılıyor diye biliyorum. Yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın 🙂
uygaranne Gulendam34 nasıl başvuru yapılıyor canım sağlık ocağına mı gitmek lazım ve çalışmayan anneler öncesinde alabiliyor mu?
asyaduru Mucizeemm eşim sigortalı kendi işi bende 30+3 günlük hamileyim ne yapmam gerekiyor bilgilendirseniz sevinirim
Mucizeemm asyaduru Doğum dan sonra ssk ya doğum belgesi ile gidilip başvuru yapılıyor bir kerelik 180 tl para alıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla para da ptt den tc kimlik numaranız uzerime yatıyor
Gulendam34 Üç tane ödeme var 1 emzirme yardımı eşlerden birinin sigortalı olması yeterli 1 kereye mahsus 180 TL ödemeyi SGK yapar 2 doğum raporu parası sadece çalışan anneye yapılan odemedir doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta ödemeyi SGK yapar 3 doğum yardımı sosyal hizmetler yapar ilk çocuk 300 ikinci çocuk 400 üçüncü çocuk 600 bunda sigorta şartı yok annenin adına yatar herkes alabilir
Pamuk34 Gulendam34 merhaba cnm 32 haftada calisamaz raporu alinan dogum prasi icin bisi sorcam ben smdi 20 Haftalik hamikeyim kendi isyerimiz var ama ssk yok bende smdi esim ssk yapsa yetisiyomu 32 haftaya acaba 🙈
Nagihans Gulendam34 calisan anneye dogumdan sonrada 8 hafta odeme yapilir demissiniz ya peki cikis yapmak istersek toplu dogum parasini nasil alabiliriz dogumdan sonra 8 hafta alip ondan sonra mi cikis oluyor yoksa direk mi cikis almamiz lazim?
Drsmyy Ben çalışıyorum şuan kamu da 24 haftalığım sgk ya gidip başvuru mu yapacağım belediyeye ne diye yapacağım peki