FatoShMehmed Merhaba kızlar, bebeklerde doğuştan göz yaşı kanalının tıkalı olması (dakriyosistit) ile ilgili bi bilgisi olan varmi?
Zeynepli1234 FatoShMehmed bebekken bende ve abimdede olmuş geçiyor tedaviyle merak etmeyin kalıcı bir şey değil
mervebalandi28 4 yasinda oglum dogdundan beri gozyasi kanali tikaliydi cok kotu enfeksiyon aldinda sisiyor kizarir hep akar capaklanir 1.sene boyunca doktor kontrolunde duzenli masaj yaptm acildi ama gene tekrar tikandi 2 yasinda ozel dunyagoz hastanesinde probing ameliyati oldu 10 dklik operasyonla birdaha son oldu allaha sukur birseyi kalmadi ..
Marina mervebalandi28 bizimde var iki gözünde bir yaşa kadar geçmezsw ameliyat dediler bu ay bir yaşına giricek korkuyorum geçmedi zaten hala akıyor iki gözü masajıda ilk aylar yaptım düzenli ama geçmedi sonra düzensiz yaptım yine geçmedi şimdi yapmıyorum açıkçası hem yaptırmıyor artık ameliyattanda korkuyoum 😔
FatoShMehmed Çok geçmiş olsun, Allahım birdaha yaşatmasın,korusun.. bende daha henüz doğmamış32 haftalık bebeğimde olduğunu öğrendim, korktumda merak ettim
mervebalandi28 FatoShMehmed aaa o nasil oluyor ya anne karninda nasil gorebildiler onu cok iyi bir goz doktorunla dogumdan itibaren masaj oneriyorlar cnm insallah atlatirsin cok zor 🙁
FatoShMehmed Peki doğduğunda gözle görülür bı şişlik bişey varmıydı bebeğinizin yüzünde? Operasyondan sonra iz kaldımı?
mervebalandi28 Biz fark etmedik ama esim bu cocugun gozunde birseyler var diyordu hep belli etti kucuk oluyo goz kizariyor capak oluyor her sabah cok belli ediyor ..
pamuk32 Marina benim bebeğimde oldu çok oldu hemde erken doğduğu için olurmuş ama sonra masaj yaptık… İşe yarıyor sonra kendiliğinden geçiyor büyüdükçe smdi 4 yaşında bı problem yok
Marina pamuk32 ama bizimki geçmedi bir yaşında bir yaşa geçmezse ameliyat oluyor büyük ihtimal ameliyatla açıcaklar 😔
Marina pamuk32 sürekli masaj yapmışmıydınız ben ill aylar yaptıydım sonra yapmadım gittik kontrole 14 aya kadarsürebilirmasaja devam edin dedi
pamuk32 Marina yok sürekli yapmadım masaj aklmza düştükçe sonra kendiliğinden düzeldi zaten büyüyünce düzeldi