Nryseda Evet bende burdaki doğum hikayelerini severek okudum. Ve sıra bana geldi. Benim iki kızım var dı. Üçüncüyü istedik eşimle. Çok şükür oldu.hamileliğim çok rahat geçti. Miğde bulantım olmadı. İştahım çok arttı. Sadece etten tiksindim. 12 haftalıkken erkek bebek olacağını öğrendik. Çok mutlu olduk. 23 haftalık olana kadar bir sıkıntı yok tu..23 haftalık da ayrıntılı ultrason da bebeğin eşi aşağıda olduğunu söyledi. Doktor dikkat etmem gerektiğini ağır kaldırma falan dedi. 30 haftalık olana kadar hiç kalkmadım. Sağolsun eşim çok yardımcı oldu. Herşeye yardımcı oldu. 30 haftalık ken beni perintoloğa gönderdi. Orda alttan ultrason la baktı. Sadece eşi önde dedi. Tehlikesi yok dedi. Hiç acımadı. Neyse 34 haftalık oldum. Doktor bebek çok kilo almış 3.850 olmuş dedi. Miladını tamamladığını söyledi. Heran doğum olabilir dedi. Ciğer geliştirici iğne vurundum. Dikkat et hamur işinden uzak dur dedi. Dikkat ettim fazla yemedim. 36 haftalık ken 3.600 olmuş tu. Doktor her hafta çağırıyordu. Nst çekiliyodum. Sancı falan gözükmüyodu. En son 37+5 te kontrol de alttan muayene edince nışanda geldi. Ve iki cm açıklık var dedi. Doğum başlamış dedi. İstersen yukarıda serum takıp doğumu başlatalım dedi. Ama zor olur dedi. İriymiş bebek. İki kızımıda normal doğum yaptım. Biraz doktor da sezaryena yönlendşrdiğini düşünmüyor değilim. Bende korktum. Eğer sezeryan istesen de hemen alalım dedi. Bende hazırlıklı değildim. Dedim eve gideyim evi toparlayıp yarın sabah geleyim dedim. Tamam dediler. Sabah 5 te kalkıp kahvaltı yaptım. 8 de yola çıktık kızlar da yanımdaydı. İşlemler yapıldı. Odama yerleştik. Heyecan korku hepsi vardı. Koluma serum takıldı. Saat 12 ye kadar doktoru bekledik. 12 geçerek ten gelip götürdüler. Kızlara el sallayarak gittim. Kapıda beni iki hemşir karşıladı. Anestezi doktorum çok iyıydi yaşın kaç boyun kaç derken iğneyi vurdu. Gerçekten hiç acımadı. Sonra uzandım. Sakinleştirici falan yapıldı. İlk beş dakika kötüydü midem bulandı. Başım döndü. Beş dakika dan sonra bir rahatlık geldi bir gevşeme oldu. Doktor geldi. Hazırlanıyor zannettim. Bir baktım bebişin sesi geldi😊o an muhteşemdi. Gösterdiler bebeğimi bana. Giyinmeye aldılar. Ama pek sesi çıkmıyordu. O ara doktor söylenmeye başladı. Ne oldu dedim. Kanama olmuş etim yumuşakmış. Doktoru uğraştırmış biraz. Dediler bebeğin küveze gidiyor. Solunum sıkıntısı var mış. Benim dikişim baya sürdü. Ama ben Leyla gibiyim hiç bir şey hissetmiyorum. Götürdüler beni odaya. Kızlar ağlıyor bebiş yok diye. İnanın en zor an bu andı. Küçük kızım 7 yaşında. Ne dediysek susmadı ikna olmadı. Ablam aldı onları eve götürdü. Eşimi çağırdılar bebeğin yatışı yapılacak dediler. Eşim çöp poşeti içinde kıyafetlerini getirdi. Çok zor du çok. Biraz vakit geçince sonda çıkarıldı. Hemşireler yürütmeye geldi. Eşim yardımcı olsun dedim. Hayır sen kendin kalkacaksın dediler. Bu arada ağrılarım artmıştı. Sancı giriyordu. Yavaş yavaş odada dolandım. İlk kalkma çokta zor değil di. Biraz dinlep tekrar yürüdüm. İnanın yürüyüş bana antibiyotik gibi geldi. Ağrılarım dindi. Biraz toparlanınca bebişin yanına gittim. Yatıyordu yavrucak. Sabah emzirdim iyiye gidiyor dediler. Üç saat te bir emzirdim. 06.04.2019 da doğum yaptım. 10.04.2019 da küvezden çıktı çok şükür. Şimdi paşa yanımda uyuyor. Bu arada bebiş 3540 boyu 52 cm, doğdu. Çokta kilolu doğmadı bence. Buda benim hikayem. Uzun oldu biliyorum. Hakkınızı helal edin. Darısı tüm hamişlere. Vakit geçmiyor diye üzülmeyin gerçekten vakit çok çabuk geçiyor. Burayı çok özlüyorum. Çünkü her dakikam burda geçerdi hapy kidse daha alışamadım. Burası gerçekten muhteşem. Herkese kolay doğumlar olsun inşallah 😘
edagoktug53 Nryseda gözünüz aydın olsun🤗 som haftalarda plesantanız yukarı cıkmısmıydı sırf bebek iri diyemi sezeryana yönlendirdi doktorunuz
Nryseda edagoktug53 plesanta ile ilgili sorun yoktu öndeydi ama doğum kanalına uzakmış. İri diye sezaryen oldu
tazeanne61 Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla büyütün 🤗 Benim bebeğim de iri biraz 35 hafta da 3.260 grdı şu an 36 haftalığız Çok endişeliyim kilosundan dolayı sezeryan a dönecek diye ilk hamileliğim bu arada
Nryseda tazeanne61 teşekkür ederim canım. Endişelenme canım. İki kızımı normal doğum yaptım. Bu sezaryen. Oldu. Sezaryen daha çok hoşuma gitti. Birde son haftalarda çok fazla kilo almıyor