Arkadaşlar bebeklerin bazıları amnion sıvımıza göre kireçli doğuyor o sıvı koruyucu özelliğe sahip olması nedeniyle yıkamayın diyorlar dr ına soran oldu mu ne zaman yıkanmalı göbek bağı düşmeden yıkamayın diyorlar ama öyle bembeyazlığı yıkanmadan nasıl gidiyor bilmediğim için soruyorum tecrübeli ler yazarsa sevinirim diğer annelere de bilgi olur😊
    Tgbatem Bana göbek bağı düşene kadar yıkamayın dedi bende göbek bağı düşükten sonra yıkadım. Göbek bağır 4 veya 7 gün arasında düşüyor. Zaten doğunca ebeler siliyor biraz..
      Tgbatem komşum 10 gün bekletmişti beyazlıklar içinde mendili ıslatıp silmişti ama ben bebeğimde bekleyemeden beyaz ve pisliğinde durmasından dayanamadım çıktığım ertesi gün Yıkamıştım birde yazdı kokuyordu
        Ozlemsvr suyumun nasıl olduğunu bilmiyorum olduki çok beyaz silince gider değil mi?😊 çünkü annem kayınvalidem hadi yıkayalım derlerse ona göre bilgili alıp hemşireleri tembihlicem ewe gelir gelmez yıkayalım demesinler😂
          Tgbatem dogunca siliyolar ama tamamen temizlenmiyo benimkinin saclarinda kurumuş kan kalintilarida vardı çocuk 2 günde resmen kendi kendini temizledi 2 gün sonra teninde sacinda sanki yıkanmış gibi hiç bişey kalmamıştı çok şaşırmıştık 4. Gün göbeği düşmüştü 5. Gün yikamistik göbeği içinde düsene kadar ve düştükten sonra temizlenmesi kuruması için bişey kullanmadık ve o temizlenmemis haliyle mis gibi kokuyordu çok değişik çok güzeldi zaman geçtikçe o koku gidiyo değişiyo
            Egemmmm işte bende ondan çekiniyorum açıkçası 😊 yıkamak istemiyorum ama çok pis olursa duru suya sokup çıkarsam mı ya da pamukla silerim 😊 verniks tabakası wucutta biraz beklesin istiyorum
            Hastane de iki ci gun yikiyorlar bizim burdap belcika da
              Esa o mis kokusu zamanla gidiyormuş yeğenimin de 40 ında falan gitmişti😊
              • Esa bunu yanıtladı.
                Tgbatem gider biraz merak etme. Sen onların yanında bilerek sor ebeye ne zaman yıkayalım diye o söyler zaten. Sonradan ne annen ne de kaynanan bir şey diyemez. Ben kaynanamın yanında sordum hemşire ebe öyle diyince bekledi 😊
                  Ulvish Turkiyede devlet hastanelerinde yıkamıyorlar özel hastanede yıkıyorlar..
                  Gobek ten enfeksiyon bulasmasin diye evde ailelere yikatilmiyor genelde ben yenidogan hemsiresiyim ve nobetlerimde bebekleri yikardik bnde yeni dogum yaptim bi hafta hastanede tatti bebsgim getirir getirmez yikadim gobegine dikkat ederseniz yijayabilirsiniz.
                  Ozlemsvr işte benim planım da o zaten😂 öncesinde tekken sorucam sonra annelerin yanında sorucam fazla titizler çünkü hemen yıkamak isteyebilirler 😊
                  Tgbatem o verniks tabakasi cok onemli dogdunda yikanmamali tabi biraz durunca hemsireler ustunden siliyor sonra eve getirince hafif islattigin bezle silebilirsin ama yikanmamasi gerek cunku o bebegin bagisiklik sistemini guclendiren bir sivi ayrica gobek kordonu dusmeden yikamayida onermiyorlar enfeksiyona yol acabilir diye zaten o sivida olsa nasil bilmem ama bir sekilde temiz oluyorlar 🥰