Blackrose Canım bu son günlerde en sık duyduğum şey benim bebeğime de böbrek genişlemesi var takip edecez dediler
Oglusumm Hyryshn kirkmayin lütfen bnm bebegimde de bibrek genişlemesi vardi.16 haftada öğrendik. Hatta bizimkinin boyutu 23 mm di.down sendromlu olabilir dedi doktor amniyoaentez yaptirdik şükür temiz cikti ama o surec omrumden ömür götürdü resmen.Rabbim kimseye yasatmasin.24. Haftada sonra bebegimin bobreginde küçülme basladi.simdi 36+0 iz bobrekle ilgili bi sıkıntımız kalmadi şükür normal boyutuna ulasti 🙏Darısı sizin basiniza ins ama korkmayn lutfen doktorum 10 mm kadar normal kabul ediyoruz erkek bebeklerde de cok sik gorulebiliyormus bu durum
Hyryshn Oglusumm geçen ay 3 mm di bu ay 6 olunca korktum. Ilk bebeğimi kalbi durduğu için kaybettin. O yüzden en ufak bişey denildigin de tedirgin oluyorum. Inşallah bizimde böbrek büyümesi durur
Oglusumm Hyryshn korkmayin lutfen arkadasimin bebeginde de 11 mm dediler suan 1 yasinda ve gayet sağlıkli.Hamileliğin tadını cikarin moralinizi bozmayin doktorlar hep en kötüsünü soyluyorlar.Bana bebegimi aldirmam gerektigini soylediler şükür dinlemedm onları 🙏
FeriDEniz Hyryshn inşallah 🙏 güzel haberler almak nasip olsun. Detaylı ultrasona girdiğimde perinatolog can sıkacak bi durum değil, ilerleyen haftalarda düzelir dedi . Dediği gibi de oldu. 30 haftalık olduk ve Şimdi çok şükür normal değerlere yakın.
GamzeSena Ben de 20 haftalıkken gitmiştim detaylı ultrasona şu an 23. haftadayım daha kontrole gitmedim benimki de erkek bebek 5/6 milim genişleme görünüyor ama bu erkek bebeklerde genelde görülen bir durum ilerleyen haftalarda düzelir düzelmese bile bir yaşına kadar normale döner bu bir problem değil merak etmeyin demişti doktor. Bence siz de içinizi ferah tutun Rabbimden ne gelirse amenna ama olumlu düşünerek bebeği de pozitif etkilemiş olursunuz 😇
meryemsahin4646 Sonay Evet bugün bende kontrolde öğrendim benim bebegimin de bobreklerinde hafif genişleme varmış ama bu çoğu bebekte olan biseymis ama doğumdan sonra hemen kendiliğinden geçiyormuş ilaç bile kullanman gerekmiyomus benim doktorum boyle dedi. Ama burda yazılanları okuyunca beynimden vuruldum kalbim çarptı. Nasıl olabilir ki down sendromu belirtisi olabilir? Öyle bise olsa doktorum söylerdi bana . Inşallah down sendromu belirtisi değildir 😟😟
FeriDEniz meryemsahin4646 tek başına bu belirti o teşhisin konması için yeterli değil zaten merak etme. İçini ferah tut.
meryemsahin4646 Sonay Inşaallah bir sıkıntı çıkmaz rabbim bütün bebeklere çocuklara sağlık sıhhat versin mutlu hayırlı ömürler versin👶👀
1990tan aysesensoymerhaba benimde bebegimde kalpte delik cikto vsd dedikleri.suan icin yaptiginiz bisey var mi sivi aldirma dışında,icim icimi yiyor
FeriDEniz 1990tan fetal DNA testi de yaptırabilirsiniz. Kolunuzdan kan alıp yurt dışına gönderiyorlar. En geç 10 güne sonuçlar geliyor. bunu da yaptırmak istemezseniz sabır deyip dua etmek gerekiyor. Umarım sizin bebeğiniz de sağlıklıdır ve haftalar ilerledikçe düzelir. 🙏
nciPervaneSultanova Korkma güzelim, etrafımdakilere neler neler dediler. Sapasaglam hepsi, dua et kalbini ferah tut. Bi böbrek olayıyla down olunmuyor, hamileleri korkutan doktorlarında Allah bin belasını versin
Yaso Benimde hamileyken oğlumun iki böbreğinde genişleme çıktı doğumdan hemen sonra tedaviye başladık şükür geçti şuan oğlum 6 yaşında down sendromu değil Allah a şükür 1. Sınıf derslerinde gayet iyi.
Dnzsevval FeriDEniz canim bende de burun kemigi yok diye ve bacak boyu kisa diye downdan suphelendiler. Ki burun kemiginin olmamasi cok buyuk bir risk. Kromozom testi yaptirdik bir sey cikmadi. Simdi doktor burun kemigi sonra da olabilir takma diyo bacak boyu kisa diye cüce olabilir diyor. Biri bitiyor digeri başlıyor muhakkak bir kulp bulacaklar sanirim daha 14 haftam var doguma artik korkudan biktim. Icini feraht tut bol bol dua et sende insallah bir sey cikmaz..