ZuhalDurmus FeriDEniz detaylıyı zaten perinotolog yapabilir sadece ve 18 haftadan itibaren yapılabilir.
Ruyaa Nifty test yaptır canım eger maddı durumun varsa 🙏🏻 Ben yaptırdım dun geldı sonucum temız cok sukur dılerım saglıkla alırsın evladını kucagına
FeriDEniz Ruyaa nifty test dediğin fetal DNA test ile aynı şey sanırım. Evet durumumuz elverişli çok şükür, yarın yaptıracağız. Hayırlı haberler almanıza çok sevindim, inşallah biz de alırız bebeğimizin sağlıklı olduğuna dair sonucu. 🙏
Snglbrkecrn FeriDEniz canım hiç sorma ben yeni kendime geldim çok ağladım 😓seni çok iyi anlıyorum şuan 24 haftayiz her gittiğim doktor sıvı aldirman şart dediler ben bebeğimi riske atmak istemedim rabbim bilir içini ferah tut bol dua et inşallah sağ salim sağlıklı bı sekilde hepimiz bebislerimizi kucagimiza alırız👶 🙏🙏
3Cocuklu FeriDEniz merhaba forum u uzun zamandır takip ediyorum ama senin başlığını görünce kendi yaşadığımı sana anlatmak için bugün kayıt oldum Oğlum 5 yaşında ayrıntılı ultrason da 22 hastalıkken sol böbrek genişlemesi olduğu ve bunun down sendrom belirtisi olabileceği söylendi tabi her anne gibi çok üzüldüm ne yapacağımızı şaşırdık Doktor istersen hamileliği sonlandırabiliriz test sonucuna göre dedi Ama ben sonuç ne olursa olsun benim çocuğum razıyım nasıl gelirse başımın üstünde yeri var dedim testi yaptırmadım. Doğuma kadar genişleme son limite ulaştı artık doktor kesin öyledir gibi bakıyordu olaya ama çok şükür ki Doğum dan sonra öyle olmadığı sadece benim muzur oğlumun anne karnında çişini tutmasından dolayı böyle olduğu anlaşıldı Gayet sağlıklı dediğim gibi 5 yaşında ve hala çişini çok tutar🙈😀 Umarım ki bu seninde ve bu durumda olan herkeste sadece ufak üzüntüyle kalır herşey normal gelişir bebeklerini sağlıkla kucağına alır🙏🏼
FeriDEniz 3Cocuklu kayıt vesileniz olmuşum farkında olmadan, aramıza hoşgeldiniz. yazdıklarınızı okuyunca kendimi bir nebze de olsa daha iyi hissettim. İnşallah biz de ileride sizin gibi iyi şeyler yaşarız ve bu olumsuz duyguların hepsini geride bırakırız... rabbim yavrunuzu size bağışlasın.
Liloy26 3Cocuklu merhaba, böbrek genişlemesi ile birlikte kalpte parlaklıkta izlendi mi sizde? Yarın amniyo senteze gireceğim. Cevap verirseniz çok sevinirim.
Dilek-38- Ben ikili test yaptırmadım çünkü bilmek istemedim doktorum sordu eğer öyle olursa aldırırmısın diye bende asla aldırmam dedim o yüzden gerek duymadım, sende içini ferah tut Allahtan hayırlısını iste canım
Sonay FeriDEniz saçmalık benim oğlumda da vardı hiç oyle bişey demedi gayet sağlıklı ve bu durum geçici bi durum doğumdan sonra geciyor.
meryemsahin4646 Sonay Evet bugün bende kontrolde öğrendim benim bebegimin de bobreklerinde hafif genişleme varmış ama bu çoğu bebekte olan biseymis ama doğumdan sonra hemen kendiliğinden geçiyormuş ilaç bile kullanman gerekmiyomus benim doktorum boyle dedi. Ama burda yazılanları okuyunca beynimden vuruldum kalbim çarptı. Nasıl olabilir ki down sendromu belirtisi olabilir? Öyle bise olsa doktorum söylerdi bana . Inşallah down sendromu belirtisi değildir 😟😟
Kekmez FeriDEniz canım benim böbrek genişlemesi sadece down sendromu belirtilerinden bir tanesi bunun yanı sıra ense kalınlığı burun kökü bir sürü belirti lazım down sendromu demek için boşuna panik içindesin yazık etme bebeğinede kendinede her böbrek genişlemesi olan bebek down sendromu olsaydı ohoooyyy sağlıklı bir bebek olmazdı gönlünü ferah tut dua et rahatlamaya çalış hiç birşeycik olmaz bebiş sağlıklıdır.😌
FeriDEniz Kekmez evet dün bana da söyledi doktor. Ense kalınlığı ile ikili test temiz çıktı benim.burun kemiğinin oluşumu da olumlu. Tek olumsuz olarak bunu söyledi ama kafama taktım ister istemez...
Osse FeriDEniz benim bebeğime de aynı şeyi söylediler aynı testleri istediler hiç birini de yaptırmadım sonuçta ne çıkarsa çıksın bebeğimi doğurucam ve korkma canım en ufak belirtiyi hemen down sendromuna yoruyorlar çünkü en ufak şüpheyi de söylemek zorunda olduklarından erkek bebeklerinde daha sık rastlanıyor böbrek genişlemesine uzun lafın kısası korkma canım Allah büyüktür
FeriDEniz Osse benim bebeğim de erkek olacak inşallah. Demek cinsiyet de etkili bir faktör. Evet küçük bi şüphe dahi olsa söylüyor doktorum. İnşallah tüm endişelerim boşa çıkar. 🙏
1PrensAnnesi FeriDEniz kalbini ferah tut bence bebeğin erkekse eğer normal bi durum benim oğlumda da bi böbreğinde aynı sorun görüldü doğumdan sonra sünnetle bile geçebilecek basit bi sorunmuş ama ona bile getek kalmadı sonra 2ayda ki kontrolde düzelmişti herşey umarım sizinkide iyi olur🙏🏻 Neticede suyun içersinde sürekli hareket eden bi canlıya bakılıyor ne kadar iyi olursa olsun ultrason aleti yanılma payları büyük kalbine kötülük getirme kötü senaryolar düşünme☺
FeriDEniz 1PrensAnnesi Allah nasip ederse bizim de oğlumuz olacak. Dediğiniz gibi belki bir sonraki kontrolde ortadan kalkacak, düzelecek ama ilk bebeğim olduğu için endişem daha fazla oluyor. İyi düşüneyim iyi olsun diye telkin etmeye çalışıyorum kendime.
MuratZeynepDiner FeriDEniz hiç takmayın kafanıza bendede bağırsak parlaklığı var nasıl kötü oldum korktum perintoloğa gittim hiç önemsemedi.birkaç belirti lazım özelikle ense kalınlığı ve burun kemiği dedi hiç önemsemedi ben test yaptıraym dedim gerek yok dedi bence rahatlayın kimi doktor bilerek yapıyor bence perintoloğa göründükten sonra test yaptırım cogu erkek bebekte oluyormus arkadasmdada oldu hiç önemsemedi.2 ay sonra kayboldu oğluda gayet sağlıklı tosun gibi maşallah☺