Sumeyyeipek 1 haftadan beri surekli olmasa da ara ara el ayaklarim kasiniyor gece beni uyandiriyoe bu kasinti simdi de oldugu gibi boyle durumu yasayan oldu mu??
Aysimameri Sumeyyeipek hamilelik te olabilir diyorlar bence doktorunuza gidip kan tahlili yaptırmanızda fayda var karaciğer emzimleri yükselebiliyormus
SusamNur Günaydın arkadaşım hemen gastroenteroloji bölümüne git kan ver gebelik kolestazi denilen şey olabilir ben de oldu. Karaciğer değerlerine baktir. Enzimler yukselmisse olabiliyor ALT,AST,ALP,GGT bunlari özellikle soyle. Bir de açlık safra asiti ne baktır ama ona devlette bakmiyorlar. İlaçla duzelir. Eğer karaciğerden değilse dermatoloji ye yönlendirirler kaç haftalık gebeliğin.
Sumeyyeipek Bende arastirsim simdi internetten oyleymis ;( 31 haftaligim ben. Erken dogum olur mu ya korkuyorum
Yenianne90 Benim 31.haftamda falan başladı.özellikle akşamları bacaklarım ve kollarım tatlı tatlı kaşındı hatta bacaklarımda kırmızı lekeler oluştu kaşınırken.el parmaklarımın arası bile kaşınıyordu.Doktoruma gittim 32. Haftamda.Bebeğin büyümesinden kaynaklı karaciğer safra kesesine baskı yapıyor.Bu durum normal bide bu ara bu şikayetler çok geliyor hava kirliliğide etken dedi.1-2 gün kaşıntı oldu sonra geçti.Bu ara kaşıntı yok.
Sumeyyeipek Yenianne90 benimde ara ara kasinti yani el parmklarimin arasi kasiniyor birde ayagimjn alti baska kasintim yok.. ne biliym ya insallah erken dogum gibi bisey olmaz da korkuyorum