Gizmm5 Levelmas bende decavit devit3 ferrum fort kullanıyorum demir ilaçları eczacı banada tok karnına içmemi söyledi kahvaltıdan sonra ?? Bende bi ay öyle içtim suan bendemi yanlıs içmişim ya?
Zeynnep Kader5516 aile hekimi sizi çağırıyorsa her ay tahlillerinizi yapar. Yada siz gidin yaptırın. İnşallah artmıştır. Ben baya faydasını gördüm.
Kader5516 Zeynnep sadece birkez çağırdı geçen ay kan tahlili için o zaman vermiştim biraz düşük çıktı demir o gün itibariyle başladım sonraada hiç baktrmadım çapırmadılarda
doganursezmag Levelmas tok karnına değil de bende süt ürünlerini illaki acıktığım için yiyorum diye gece yatmadan içmeyi alışkanlık haline getirmiştim hatta 1 bardak portakal suyu ile daha faydalı. Yükseldi de hem demirim hem kanım.
Zeynnep Birde pekmezin üzerine limon sıkılıp içilirse Demir’i arttıyormuş, Demir artarsa kan değeri de artıyor. Üşendiğimden denemedim, belki burada deneyen vardır. Faydası oluyor mu acaba, yapan var mı ?
Seren27 Ben birde euthyrox kullaniyorum o da ac karni icilmesi gereken bi ilac, gynoferende ac karni icilmesi hereken bi ilac, ikisini ayni anda iciyorum o zaman ikisininde bir faydasi olmuyor mu😮🤦♀️
EsZe Seren27 ikisini aynı anda içmemeniz gerekiyor. Ben de euthyrox kullanıyorum. Doktora sormamıştım ama araştırdığımda içilmemesi gerektiğini okudum. Demir hapını yatmadan önce için. Ya da ben bazen akşamüzeri yani 2 öğün arasında içiyorum. Doktorum çay ve süt ürünleriyle birlikte tüketmediğin sürece tok da içebilirsin demişti. Yemekten 1-2 saat sonra için ya da yatmadan için en iyisi
Oguzalpveannesi Levelmas yok 32 haftadayım verdi doktor her kullandığımda ishal oldum kustum falan bıraktım bende napim
oglumvebenn Levelmas inş toparlarsın bundan sonra ama ben kullanımına çok dikkat ettiğim galde ilaç bırak fayda etmeyi, aynı sendeki gibi iki rakam düşmüş kanım, hiç işe yaramadı, kan takviyesi yapıldı, bünyeyle de alakalı demek istediğim, kendini suçlama
Tubamsl Levelmas Normalde aç karnına içiliyor ve sonra 1-2 saat süt ve süt ürünleri yemek, içmek yasak ama hamileler tok alabiliyor bana doktorum söyledi mide hassaslığı sebebiyle diye açıklama yapmıştı ben akşam üstü gibi içiyorum tok karnına alıyorum sonra 1-2 saat herhangi bir şey yemiyorum bu arada benimde demirim olması gerekenden fazla çıktı demek ilaç işe yaramış diye düşündüm ☺️
2kizannesi- Levelmas Yemek yedikten2 saat sonra alınıyor sabah ve akşam 😅 Abim eczanede çalıştığı için o konuda rahatım neyse ki
Elifsaadet Levelmas bir bardak portakal suyuyla iç , c vitamini emilimi arttırıyor, ben günde iki tane içmek zorundayım , birini gece kalkıp içiyorum, 4 gibi, diğerinide öğlen 3 gibi sütlü bişi yemeden içiyorum.
Askkokuluyavrum Elifsaadet o zaman kahvaltıdan 2 saat sonra ilacı içsek daha mantıklı degil mi ? Sonuçta kahvaltı da beyaz peynir falan tüketiyoruz
Mucizemm35 Minecanturk85ilk öğrendiğimizde gittiğim devlet hastanesindeki doktorum kan Hapı ve elevit vitamin vermişti ikisinide doğuma kadar kullanmamı istemişti özel hastaneye gittiğimde oradaki doktorumda kan değerimin iyi olduğunu kan Hapı kullanmama hiç gerek olmadığını söyledi bende sadece vitamin kullanıyorum bakalım değerlerime tekrar baktırdığımda karar değişir belki umarım düşmez kan değerim
etugce Levelmas ben hamile kalmadan önce kullanıyordum sabah aç karna içip yarım saat yemek yeme yada akşam yatarken iç demişti eczacım ben de akşam yatmadan içiyordum, 2 saat çay özelikle içmemen gereliyormuş emilimini düşürdüğü için :)