Elbette ki hormonlar ve annelik duygusunun yerleşmesi, onları belkide şimdi çok daha iyi anlıyor olmamız onları. Yaşadığımız anılar keşke yapsaydım yada Keske yapmasaydım dediğimiz şeyler .. bir çok neden duygusal yapıyor belkide hiç alakası olmayan şeylere ağlıyoruz... ama şunu unutmayın ki ne güzel hayattalarmış ve şükredin. En önemlisi kıymetlerini bilin . bu hayattaki tek gerçek şey ölüm ve herkes bunu yaşayacak. bu durumu hem kendi açınızdan hem sevdikleriniz açısından sürekli düşünürseniz ayakta kalamzsinz güçlü olamazsınz. Ben annemi çok küçük yaşta kaybettim ve hani derler ya gözümün önünde dağ gbi duran kişi eridi gitti .. çooook zor süreçler geçirdik iki sene kanserle mücadele etti ama olmadı. Yeri geldi hemşiresi oldum yeri geldi sanki o benim çocuğum ben onun annesi yeri geldi evin annesi yemeği temizliğini yapanı.. ve aynı zamanda okuluma devam ettim sanki bi anda büyüdüm güçlü durdum sağlam durdum çnkü öyle olmak zorundaydı . Oyle de olmalıda. Anneannemde , annem 9 aylıkken vefat etmiş . ve snra babasınıda kaybetmiş . Ve bu durum ne kadar acı üzücü olsada hep dimdik durmuş güçlü olmuş. Bende annemin kızıydım bende güçlü olmak zorundaydım. Ve Şununda hep bilincindeydim evet bizim bi derdimiz acımız var ama bunu ilk biz yaşamıyoruz son da yaşamıycaz bıZm derdimizden acımızdan büyük daha ne dertli insanlar var vardır.. hayat size herşeyi öğretiyor, büyütüyor. Ben annemsiz yapamam ölürüm yada sevdıklerınız ıcın bunu demeyin. Çnkü yaşıyorsunuz. Çnki hayat devam ediyor. Ha ama eksik ama dolu ... ki zaten asla ama asla elbette hiç bi gideni unutmuyorsunz hep aklımızda her sanıye.. ama zamanla acıya alışıyorsunz. Bi yanınız eksik yaşamak ne demek bunu öğreniyorsunuz. Bayramlarda, düğününüzde doğumda... en böle en böle üzüldüğünüz noktalar bunlar oluyor.. mesela anneeeee ben anne oluyorum diye bağırarak Sevinç’le söylemek çok isterdim ...mezarına gidip söylemek çok üzücü... ama işte hayat herşeye rağmen devam ediyor. Çok şükür bin şükür babam canım babam bizi kimseye muhtaç etmeden yaşattı. Ne istesek yaptı. Beraber eğlendik beraber güldük . İyi ki öyle bi babaya sahipmişim. Erkek sonuçta evlenede bılırdı ama 4 cocugunada baktı büyüttü okuttu evlendırdı asker etti. Okadar minnettarım ki ona asla ama ne yapsam hakkını odeyemem. Bu yüzden de beraber güçlü duruyorsunuz..
Son olarak hayatta herşey biz insan oğlu için ölümde kalımda acıda tatlıda kederde.. önemli olan biz bunları nasıl atlatıyoruz. Nasıl sabır diliyoruz. Nasıl güçlü olabiliriz. Bunları bilinçli olarak yaşarsak insan evladının aşamayacağı şey Yok ...