Arzymn merhabalar, ben çok iyi bir doktorda detaylı ultrasona girmiştim 21. Haftada ve bende (VSD + ASD ile doğmuşum) böyle bir durum olduğunu söyledik ekstra kalbi detaylı bir şekilde inceledi doktor. VSD olmadığını söyledi. 34. Haftaya kadar rutin kontrollerimi oldum. O zamana kadar da bir şey demedi kadın doğum doktorum. Dün kalpte bir şeyler dikkatini çekti ve beni kalbin incelenmesi için radyoloji ye yönlendirdi. Orada "Vs medialinde 1.1mm defekt" dedi doktor. Açıkçası o çok ilgilenmedi açıklama yapmadı. Kadın doğum doktorum kapanır doğuma kadar çok büyük ihtimalle dedi. Allah'ın izniyle kapanmasa da (benimki gibi) günümüzde ameliyatlarının çok başarılı olduğunu biliyorum. Ama bir kaç yerde bunun genetik bozukluk (Trio 21, Trio 18 gibi) işareti de olabileceğini okudum. Sanırım VSD türüne göre bu belli oluyor (malalignement ve inlet ise yaklaşık %50 %55 miş) peki VSD nin 21. Haftada oluşmayip 35. Haftada olusma ihtimali var mı? Varsa acaba bu hangi tip VSD de olabilir? Tabii bu soruların hepsi eve dönüp düşündükten sonra aklıma geldi. Doktora da tekrar gitmeye endişe ediyorum. Olur da sorabilirseniz eşinize çok sevinirim.