pembeniz Kızlar kan tahlillerinden sonra doktor anti hbv negatif -yani bağışıklığın yok aşıyı mutlaka ol dedi. İlk hamileliğimde hiç bir şey söylenmemişti. Hamilelikte yaptıran var mı? 3doz yapılıyormuş haftaya ilk dozu olucam 🫠
sum_doa pembeniz hamileyken değildi ama yaptırmıştım ilk aşıdan 1 ay sonra ikinci doz 6 ay sonra da 3. Doz doktorun ne dedi
_Mother_ pembeniz valla bana kadın doğumcu bağışıklık var ama biraz az sağlık ocağı ile görüş gerekirse aşı ol dedi sağlık ocağı ile görüştüm yeterli değer dedi o yüzden yapmadılar ama gebelikte bağışık olması önemli aksatmayın bence
pembeniz fikretbaciniz saol bitanem, şaşırdım açıkcası ilk oğlumda da bilgi verilseymiş keşke direkt yaptırırdım
pembeniz sum_doa evet o şekildeymiş, o kadar kan testleri yapıldı hiç bilgi verilmemişti. En azından hamile kalmadan bilseydim daha rahat yaptırırdım 🤦🏻♀️ağrı sızı oluyor mu aşı sonrası. Bağışıklığın yok hamilesin bir de allah korusun her ihtimale karşı kesinlikle yaptır dedi
pembeniz sum_doa iyi çok şükür birde oğlum var çünkü yan etki vs yaparsa diye korkuyordum içim rahatladı teşekkür ederim 🤍
pembeniz fikretbaciniz bu doktor aşırı ilgiliydi devlet hastanesinde ama incik cincik her şeyime baktı, şansımada annemlerin orada doktor eve dönünce tekrar doktor arayışına giricem 🤦🏻♀️
fikretbaciniz pembeniz ya sağlık olsun kızım benim ilk oğlumdaki doktorum da devletteydi çok ilgiliydi valal
pembeniz fikretbaciniz bende ilk oğlumda doktordan memnundum güler yüzlü, sorulara tane tane cevap veriyordu ama ben söylemedikçe işte ekstra uğraşan biri değildi yinede onla devam etmiştim ama bu kadın maşallah yani a dan z ye her şeye baktırmış kanda 🤣
birumut_ pembeniz biz nikah için sağlık belgelerini çıkarırken çıkmıştı benim de doktor olmam gerektiğini söylemişti ilkini olmuştum ama yan etkisi bende çok oldu 2. Ye korktum olmadım demek gebelikte de çıkıyormuş
tatlibirisi pembeniz bende hiç yan etkisi olmadı sadece 1 gün kolum ağrıdı o kolumun üzerine yatamadım o kadar 💐