Herkese en başta şekli ne olursa olsun kolay doğum diliyorum. Benim planlı 39+3 de doğum oldu. 2. Spinal tecrübem ilkine göre biraz daha farklıydı.
Pazartesi sakin bir şekilde gittim. Yatış vs yapıldı öğlene doğru alındım. Spinal iğnesi herkesin bahsettiği gibi damar yolundan daha az acı veren hatta bazılarımızın hissedemeyeceği derecede birşey korkmayın hiç. Uyuştuktan sonra sonda takıldı yatırılıp perde çekildi beni anında bir ter boşalması bulantı göz kararması tuttu ilkinde olmamıştı direk müdahale edildi ve düzeldi. Bebek Çıkarılırken yine ilkinde olmayan ama bunda aşırı bir bastırma çekiştirme vardı. Ama acı hissetmiyorsunuz tüm çekiştirmeleri bastırmaları hissediyorsunuz bir ara nefesim gitti sandım zaten bebek doğdu. Sonrası zaten sizin işlemleriniz başlıyor hissetme yok yarım saat sürdü odaya çıktık. 6 saat sonra sıvı başladık ve yürüme denemesi yapıldı bana direk korse takılarak ilk yürüme yapıldı korktuğum gibi olmadı ama bugün neredeyse 3. Gün evde çok zorlanıyorum. Desteksiz asla kalkamıyorum.İlkşnde varis çorabı yoktu bunda ameliyattta direk giydirdiler ki hiç ödem olmamıştı hamilelikte. Bunda eve geldim çıkardım aynı gece ayaklarım balon gibi şuanda . Normal dedi ama git gide şişiyor cuma soracağım inşallah. Birde yürürken evde nefes nefese kalıyorum yoruluyorum hemen oturursam da kalkamıyorum kütük gibi oluyorum. Yaşla bağlantılı mı yoksa her çocuk farklı mı bilmiyorum ama doğum değil sonrası beni bşraz zorladı. Ama şükürler olsun sağlıkla kavuştuk hepsi geçecek elbet. İsteyen dileyen herkese nasip etsin Allah, hiç korkmayın 🌸 Kolay keyifli doğumlarınız olsun.