nurbanucil __cansu_ ben ilk dozu tdap ikinciyi tetanoz şeklinde oldum eğer demek istediğiniz bu şekildeyse
cece01 __cansu_ merhabaa ben ilk önce tdap oldum temmuz ayında 2. Dozu sadece tetanoz oldum ağustosta 1 ay arayla oldum
__cansu_ umaytos yok ıkı iğne şeklinde hem tetanoz hem ayrı olarak tdap vuruyomuş aynı gün içinde yani
umaytos __cansu_ ben 3 hafta önce falan yaptırdım boğmaca+tetenoz aşı şeklinde tek aşı olarak birleştirip vurdular. 27. Haftada da sadece tetenoz aşısı olucam öyle dedi hemşire. Bölgeden bölgeye değişiyor sanırım prosedür bilmiyorum
umaytos Dilarasoruyor ilk dozumu 18. Haftada yaptırdım ikincisine de 27. Hafta yapıyorlarmış takvimde öyle yazıyor
ozlem_alanya İlk cocugumda da yaptırmadım, bunda da yaptırmadım.Hamileye aşı yapılmaz. İlerde çocukta bir hasar meydana gelirse kabul edecekler mi, etrafta artık cok çoğaldı otizmli cocuk veya sonradan hasta olan, iyi düşünmek gerekir.
vanilyalibuse ozlem_alanya hamilelikte “hiçbir aşı yapılmaz” diye bir açıklama yok. tdap canlı aşı değil ve bebeği doğumdan sonraki ilk aylarda boğmacadan korumak için özellikle öneriliyor. mevcut bilimsel veriler tdapın otizme ya da doğumsal hasara neden olduğunu göstermiyor. çevrede otizm tanısının artmış olması da tek başına aşıların neden olduğunu göstermez, yıllarca otizmli çocuklarla çalıştım. elbette herkes kararını doktoruyla ve güvenilir bilimsel kaynaklarla değerlendirmeli 🙏🏻
minik_kelebek3 __cansu_ ben yaptırmadım ya aşı için çağırdılar yaptırmayacağımı söyledim korkuyorum ☹️
__cansu_ minik_kelebek3 ilkinde bende yaptırmadım 😂 bu seferde işte bahane arıyorum aynı anda yapıyoruz dedi diye gitmesemmi diyorm sjsh
nuriyess minik_kelebek3 bende yaptırmadım dilek e vereceğim sağlık ocağına 2 Nisan 2025 de yururluge girmiş TDAp ve bebeği doğumdan sonra iki ay koruyormus biraz araştırdım…Yaptırmak gelmedi içimden Allah’a emanet dedim inş sağlıkla gelirler,kucağımıza aliriz