esranurmom Acaba böyle birşey yaşayan var mı ve neler yaptınız geçmesi için anne sütü sarılığı nasıl ve ne kadar sürede geçer başından geçen var mı😢
sum_doa esranurmom bir fikrim yok 4 ay süren vardı tanıdığım süreci nasıl ilerledi bilmiyorum üstte kalsın ❤️
edaa240214 esranurmom görümcemin sütü de sarılık yapıyordu bebeğine doktor naparsanız yapın bu durum geçmez demiş kendiliğinden geçmesini beklemelisin demiş ama ne kadar sürdü bilmiyorum belki süt yerine mamayla devam edebilirsiniz doktorunuza danışarak
yldzz01 esranurmom merhaba ilk bebeğimde anne sütü sarılığı oldu emzirdikce sarılık arttı emdıgı ıcınde yatısı olmadı. Doktora gıdıyorduk haftada 2 veya 3 kere kan alıyorlardı degere bakmak ıcın gecmıyordu bır turlu ondan dolayı doktorumuz mama ıcırelım dedı mamanın ıcındekı madde sarılıgı kesıyor demıstı ıkı gun mama verdık anne sutude verdım tabı aama doktorum sadece mama ver demıstı ben suttden kesılır dıye ara ara verdım ıkı gun ıcınde sonrasında cok sukur gectı. Emzırmeye devam etsemde sarılık olmadı deger dustugu ıcınde emse bıle yükselmemıstı. Uzamıs sarılık olarak gecmıstı 3. Ayın sonunda bıtmıstı kontroller feln oldu ne olur ne olmaz dıye ultrasonla bakılmıstı vucudunada. Sımdı ıkıncıye hamıleyım az kaldı dogumuma bakalım onda ne olucak bılmıyorum.
hunilii esranurmom gündüz sürekli sık sık emzirdim gece 1er saat arayla alarm kurup kalktım sürekli emzirdim değeri çok çabuk düştü çok şükür ama tenindeki sarılığın geçmesi uzun sürer demişti doktoru öyle de oldu
esranurmom edaa240214 asla mama ve Biberon tutmuyor 2 aylık oldu hala sarılığı var bir ton tahlil test yapıldı anne sütü sarılığı dedi doktor 🙂↕️
AuraMomB edaa240214 bence birine bu bilgiyi vermeden önce araştırın nitekim karşısınızda yeni anne var var bu şekilde tavsiye verilmez Anne sütü sarılığı annenin sütünün çok zengin oluşundan kaynaklıdır, bebeklerde de Karaciğer tam işlevini görmediği için o sütü süzemez ve sırf bu var diye mama verilmez. Annenin bol bol emzirmesiyle geçer.
edaa240214 esranurmom benim oğlum da sarılık geçirmişti bi sürü test yaptılar ışık tedavisi aldı öuşe geçti ama emmediği için şırıngayla mama verdiler ağzına siz kaşıkla yavaş yavaş yemiyorsa bile çözüm bulabilirsiniz yada sarılığa çözümü yoksa doktora sorup nasıl beslenebileceğini de sorabilir siniz geçmiş olsun
esranurmom yldzz01 çok geçmiş olsun size de bize de doktor mama ver dedi ama ben kaşıkla şırıngayla biberonla neyle denediysem almıyor midesini bulandırıyor yani süt kesip sadece mama vereyim diyorum ama aç kalır biberonla emzik asla almıyor ne yapacağımı bilmiyorum çocuğumun rengini böyle gördükçe çok üzülüyorum
yldzz01 esranurmom başka mama denediniz mi belkı o mamayı sevmemıstır saolunn sizede gecmıs olsunn üzülmeyin bir sürec ıcındesınız ve gecıyor emın olunn
esranurmom hunilii ben de iki aylık olmasına rağmen hala alarm kurup saat başı kalkıyorum Ams değer düşeceğine yükselmiş
hunilii esranurmom aktif emiyor mu yani biraz emip memede uyuyup kalıyor mu yoksa aktif olarak emebiliyor mu
hunilii esranurmom Allah Allah, doktorunuz detaylı tetkik istemedi mi karaciğer, safra, tiroit ve enfeksiyon açısından bir değerlendirme isteyebilirsiniz artık uzamış bir sarılık altında başka bir sebep yatıyor olabilir
esranurmom hunilii evet metobolizma bölümüne yönlendirdi bir ton test yapıldı hepsi temiz çok şükür anne sütünden dedi
hunilii esranurmom şükür en azından altında başka bir sebep yok, doltor kesinlikle sütten diyorsa ve kesmeni istiyorsa maalesef mama denemeye devam etmekten başka çare yok🥲