feyzaerdr toksoplazma sadece kedi köpekten bulaşan birşey değil.temizlenmemiş yeşil yapraklı sebzeler daha tehlikeli. Dışarıdaki kedi köpekle uğraşmıyorsanız size bulaşması imkansız. Evinizdeki kedilerin kumunu ve bakımlarını kocanız yapıyormuş,aşıları da tamsa korkmanıza gerek yok. Dr lerin çoğunluğunun bu konuda bilgileri yok malesef. Toksoplazma deyinxe direkt kedi köpeği öne sürüp uyarı yapıyorlar. Benim dr uma sorduğumuz ilk soru kedimizle ilgiliydi.hamilelik boyunca kedinin kum temizliğine dokunmamamı,aşılarının aksatılmamasını,bakım yapılacaksa eşimin ilgilenmesini söyledi. Yasakladığı ilk şey kediden uzak durmam değil dışarıdan hiçbir şekilde yiyecek tüketmemem oldu.özellikle dışarıdan,yeşil yapraklı ürünlerin olduğu yemekleri asla yememem gerektiğini söyledi.kendisi de 2 çocuğunu kediyle büyüttüğünü anlattı. Kontrol sırasında gittiğim diğer dr ye de sorduğumda aynı şeyleri söyledi. Sokak kedilerine mama veriyorum ama hiçbirine dokunmuyorum.köpekler pis olduğu için oldu bitti yaklaşmam zaten. O yüzden içiniz rahat olsun temiz bakılan kedilerden kimseye hastalık bulaşmaz.