goktas_gamze Arkadaşlar son bir kaç haftadır bebekte bir gerileme söz konusuydu daha doğrusu 36 haftalıkken 34 ile başladı sonra 37 iken 35 hafta gibi iki haftalık sektelerle başladı. Doktor bey bebeğin minyon olduğunu iki haftalık geriliğin de sorun teşkil etmediğini fakat bebeğin de 3 kg ağırlığı bile bulmayacağını söyledi. Bu gün 38+1 kontrolüme gittiğimde bebeğimin 34. Haftada olduğunu geçen haftadan 100 gram eksildiğini acil sezeryan planlanması gerektiğini normal doğumda kalbinin durabileceğini hatta artık normal de kesinlikle doğurmamam gerektiğini söyledi. Şehir hastanesi acile gönderdi orası ilgilenmedi tabiiki gelişim geriliğinin bir aciliyeti olmadığını perinataloğa gitmem gerektiğini onun için de poliklinik sırası almamı söyledi tabiki sıra yoktu.. biz de özel bir hastaneye gittik orda da 4 hafta geride çıktı yani gerçekten 34. Haftalıkta kalmıştı bebeğim kilosu ise 2600 şuan oysaki iki hafta önce 2840 kg dı. Doktor sapma payından vs bahsetti benden kan idrar alındı yarın kesinleşecek ne olacağı..ilk bakan hekim yani kontrollerimi yapan hekim dolaşım bozukluğu olabileceğini plesentaua vs bakılması gerektiğin söyledi özel hastanede bunlara bakıldı hiçbir şey çıkmadı.. ama net bir şey konuşmak için bu gelişim geriliğinin neden olduğunu yarın ayrıntılı bakılacak.. böyle bir durum yaşayan var mı doğumuma nerdeyse iki hafta kala böyle bir durum yaşıyorum çok da üzülüyorum lütfen beni aydınlatın….
alpmomy goktas_gamze 36. Hafta kontrolüne gittiğimde 33. Haftada olduğunu gelişim geriliği olduğunu söyleyip perinatolojiye gönderdi 15 gün hastanede yatıp 38. Haftaya girdiğim gün sezeryan oldum 2.5 kg doğdu bebeğim ama küvöze falan girmedi gayet sağlıklıydı şuan 2.5 yaşında. Sıkma canını Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
rmy1 goktas_gamze belki de gerilik değildir balım minyondur nasıl hepimizde farklıyız bazılarımız kilolu bazı kişiler zayıf bebeklerde öyle bence minyon musunuz sizde anne baba olarak peki
Prensesmom_ goktas_gamze bende bu şekilde doğum yaptım ikinci cocugumu kordon düğümlenmis ve beslenememiş di doktorlar sizin için en doğru kararı verecektir canınızı sıkmayın stres yapmayın . 33 haftalıkdim normalde 28 haftada kalmıştı bebeğim acil sezaryena aldılar çok minik doğduğu için uzun süre kuvozde kaldı ama şuan 3.5 yaşında hiç bir sorun yok hatta kilo ve boy olarak da persentilin üstünde gidiyor
goktas_gamze alpmomy bunun sebebini size söylediler mi vitaminlerimi kullanmadım en azından düzenli olarak sadece demir ve d viti düzenli kullandım çünkü vitaminlerim bulantı yapıyordu bununla mı alakalı yoksa dolaşımla alakalı vs hiçbir sıkıntısı yok ama kendileri de sebebini bilmiyorlar
alpmomy goktas_gamze ben vitaminlerimi düzenli kullandım ama böbrek taşı sıkıntısı yaşadım hep 25. Hafta ameliyat oldum. 33. Hafta ateşli enfeksiyon geçirdim ondan sonra gelişimi durdu dedi doktor.
goktas_gamze rmy1 evet ikimiz de minyon tipliyiz o yüzden ilk başlardaki bir kaç haftalık geriliği biz de genetiğe bağlamıştık.. ama şimdş bir aylık nir gerilik bizi çok korkuttu
Marziye11 rmy1 biz minyon değiliz ama iki hafta önce kontrole gittim bacak boyu kısa dediler 39+2 haftalıgim
goktas_gamze Prensesmom_ Rabbim hayırlı uzun ömür versin inşallah beni de korktuğum şeylere uğratmasın.. bizim de başta kordonu dolanmıştı ama 20. Haftada falan oldu bu olay sonra açıldı onunla alakasının olmadığını söyledi eğer şuan dolanmış olsaydı evet onunla alakalıdır derdim ama şuan kordonu normal dedi
rmy1 goktas_gamze artık 38 haftalara gelmişsin yapacak hiçbir şey yok balım senin suçun değil senlik bir durum değil yapacak hiçbir şey yok o yüzden bebişine odaklan dışarıda kilo aldırırsın sende sağlıklı bir şekilde doğsun inşallah ❤️
Prensesmom_ goktas_gamze kordon dolanması değil dugumlenmesi bildiğiniz düğüm atılmış gibi olmuştu amelîyatdan sonra gösterdiler bize ve Kordon’da toplamda 3 damar oluyormuş bizde 2 damar vardı buda beslenmesine engel olmuştu
goktas_gamze rmy1 şuan tek korkum ya gerçekten kalbi durursa korkusu sardı ya da doğar da küvezde kalırsa vs gibi korkular sardı beni.. bu dönemde de insan vesveseye çok açık oluyor Rabbim yardımcımız olsun inşallah
HK2067 Geçmiş olsun, Allah sağlık versin, sizin genel sağlık durumunuz nasıl, gebelik sürecinizde şişlik veya tansiyon yüksekliği oldu mu tahlillerinizde önemli, doktor bunlara da bakarak yorum yapacaktır, korkmayın, Allah sağ salim kavuştursun.
goktas_gamze HK2067 sadece ayaklarımda ödem vardı iş yerim epey uzaktı o yüzden 28. Haftada ayrıldım sonrasını evde geçirdim gayet iyiydi her şey ne olduysa son bir ayda oldu
goktas_gamze Prensesmom_ anladım , rabbim size bağışlamış o halde bebeğinizi.. allahım bütün annelere aklında şüpheyle düşünüp duran her anneye de yardım etsin