Hatice_11 ben yaptırdım, bu tarz durumlarda kesinlikle doktorunuzun önerilerini dinlemelisiniz çünkü hem burada hem de çevrenizde bilimsel bilgilere dayanağı olmayan çok fazla yorum olacaktır.
Benim iki farklı doktorum var ikisi de öneriyordu yaptırdım.
Hastaneye gittiğimde zaten yakın zamanda açken kan verdiğim için benden tekrar aç karnına kan alınmadı. direkt bana içecek verildi içeceği içtim 1 saat sonrasında kanım alındı normal seviyede çıktı çok şükür. Hastaneye 8-10 saatlik açlıkla gitmeniz gerekiyor su dahi içmemiştim ben. Sonuçlarda 2 saat sonra falan çıkıyor.
Yan etki olarakta ben çok fazla aç karnına şekerli şeyler yiyebilen biri değilim aç karnına direkt şekerli sıvıyı aldığım için ister istemez biraz midem kötü oldu ama çok ekstra bir yan etki yaşamadım sadece hafif bir mide bulantısı mide hassasiyeti gibiydi sonrasında süreç bitip kahvaltımı yapınca kendime geldim zaten.
Hem bir de şöyle bir gerçek var size verilen sıvı da aldığınız şeker miktarını, eğer çok takıntılı beslenen biri değilseniz emin olun gıda olarak zaten tüketiyorsunuzdur. 3 top dondurma, 3 dilim baklava, 1 kutu kola gibi gıda karşılığı var sizde araştırabilirsiniz. Yani çok uçuk miktarlarda bir şeker yüklemesi değil. O yüzden kesinlikle doktorunuzu dinlemenizi ve doktorunuz öneriyorsa yaptırmanızı tavsiye ederim🌸