yamii02 Merhaba, 17+0dan devam ediyorum. Riskli gebelik olarak geçiyorum, 1 aydır ara ara kanamam devam etmekte sizlerde bu şekilde devam eden var mı? Fikre çok ihtiyacım var
Sibel_10 yamii02 gecmis olsun 12+5 oldum 9.haftada kanama yasadim hala devam ediyor kirmizi degil kanamam kahverengi lekelenme ama hic durmadi 26 gun oldu
kamisss yamii02 öncelikle çok geçmiş olsun, ben de gebeliğimi 5. haftada öğrendim ve öğrendiğim an kanamam başladı biz de kan uyuşmazlığı da var öğrendiğim günden beri her ay kanamam oluyor ve her defasında acile gidiyoruz. Çok şükür bebek sağlıklı bir problem yok diyorlar şuan 21+4 eylül ayında 3 defa kanamam oldu 2’snde hastanede kaldım. Hatta daha dün çıktım hastaneden kocaman da pıhtı düşürdüm. Ona rağmen çok şükür her şey iyi dedi. 17. haftada da tekrar kan uyuşmazlığı iğnesi olmuştuk. Progestan iğne ve progestan hap kullanıyorum öğrendiğim günden beri. 17. hafta da bir de tansiyon ilacı ekledi bu progestandan daha etkili diyerek. Herkes 9 ay boyunca yaşayan var bu kanamayı diyor ama ben bir kişiye bile denk gelmedim..
yamii02 Sibel_10 Geçmiş olsun sana da 7.haftada az gelmişti 21 ağustostan beri benimde devam etmekte ilaç olarak progestan kullanıyorum ve iğnesini ya sen
yamii02 Sibel_10 Benimde şu an öyle mesela, 2 gün hiçbir şekilde gelmeyip tekrarlıyor ama bebeğe hiçbir şekilde zararı yok.
Sibel_10 yamii02 ben hatta dun gece kanamam kirmiziya dondu biraz acile gittim bakti doktor bebek iyi hersey normal yapacak birsey yok dedi kanama kirmizi olunca gel bakariz dedi eve geldim gecti bilmiyorum allah yaedimcimiz olaun insallah zor seyler benim sizlama oluyor rahimde hissediyorum sonrasinda kanamam oluyor gece de oyle oldu kanama gecince sizlamam da gecti
yamii02 Sibel_10 Kanamam ilk başlarda kırmızı geliyor daha sonrasında kahverengiye dönüyor bu iki günü buluyor tabii ki de benim de adet sancısı gibi sancılarım oluyor bu arada bahsettiğin sancı oysa eğer ya da sızlama gecenin dördünde uykudan uyandım kanamamdan dolayı
yamii02 Sibel_10 İki gün önce de hastaneden çıktım iki gün hastanede kaldım kendi doktorum yatış verdi ama hastanede hiçbir sorun yaşamadım mesela Perinatolojiye randevu bakıyorum şimdi senin doktorun bir şey söylüyor mu
Sibel_10 yamii02 evet evt bende de var o boldigin adet sancisi birazdan adet olacagim hissi sonrasinda kanama oluyor ama doktor sanci normal dedi lekelenme kahverengi olursa korkma dedi disari ata ata biter bence dedi
Sibel_10 yamii02 yok kontrole cagiriyor kanama alanim disinda bir sorun yok dedi onuda takip ediyorum iste kirmizi olmazsa dinleniyorum kirmizi gelirse hastaneye gel dedi perinatoloji fln hic bahsetmedi sana ne dediler
yamii02 Sibel_10 Maalesef aynı şeyleri yaşıyoruz dün 1 saat yürüdüm mesela artık çok sıkıldım çalışan bir insanım ama raporluyum 3 gündür kanamam yoktu dün akşam biraz yorulduğum için kanamam geldi mesela
yamii02 Sibel_10 Ben doktoruma gecenin dördünde geldiğini söyledikten sonra bana yatış verdi Perinatoloji’nin de görmesini istiyorum seni deyince tamam dedim ona da şu an randevu arıyorum mesela Hastanedeyken de pollerden hiçbir şekilde olumsuz dönüş almadım kontrol ettikten sonra
yamii02 Sibel_10 Bazı gebeliklerde ve dokuzuncu aya kadar devam edebiliyormuş az gebeliklerde kanamadan bir ay ya da iki ay sonra kanama duruyormuş herkeste farklılık ama kontrollü ilerlediğiğimiz için de şu an sıkıntı yok
Sibel_10 yamii02 rapor bitince ise mi doneceksin nasil yapacaksin , benimde misafirim vardi dun biraz hizli hareket ettim ondan oldu kac gundur birsey yoktu mesela zor yani bence bnm cocuklarimda var mesela herseylerine ben bakiyorum yanmda esimden baska kimse yok hamileligimin basinda da cok sanvim vardi doktor nirmal dedi ama sancilarim kanamayla oldu bu defa suan da da ara ara sanci yasiyorum lekelenme hic durmuyor tabi
Sibel_10 yamii02 evt bana da dun doktor dedi gebeligi lekelenmeyle bitiriceksin heralde diye cunku bir aydir hala var
yamii02 Sibel_10 Ben aynı doktordan 40 gün boyunca rapor aldığım için heyetten alacağım maalesef artık doğuma kadar böyle devam ederse de yapacak bir şey yok raporlu olacağım mecburen Ben mağazacıyım bir de ayakta çalışıyorum o beni yoruyor
yamii02 Sibel_10 Allah yardımcın olsun bu süre zarfında mümkünse kabul etme en azından çocuklarınla ilgilenmen senin için daha kolay olur
Sibel_10 yamii02 oturarak calissan yine bir nebze yorulmamis olursun ama aykta durmak cok etkiliyor zaten hem yuruyus yapmak flnda yasak bana disari cikmiyorum surekli evdeyim
yamii02 Sibel_10 Evet evet doğru Banada yasak normalde ama 1 ayın sonunda bi yürüyüş yapayım dedim bakalım Malesef en azından çalıştığım yer inisiyatif gösteriyor bu yönden çok şanslıyım