merve237 Arkadaşlar merhaba Gebelik şekeri 75 lik içtim Açlık 75 1.saat 164.6 2.saat 147.3 Sizce nasıl değerler gebelik şekeri var mı ?
mimika merve237 merhaba 1. Saat 140 altı istiyor drlr diyet verilir. şuan birçok gebelik şekeri olandan daha iyi ama artık dikkat etmeniz gerekir.
ikizannesiasl merve237 canım yüksek çıkmış benimki de buna benzerdi doktor diyetisyene git dedi olmazsa insülin başlıcaz dedi neyse ki diyetisyen ile devam edince normal değerde seyretti
cuteregina merve237 her hastanenin ki farklı benim hastanede yaptırdığım aralık şöyle sizinki sınıra yakın • Açlık Kan Şekeri: 92 mg/dL altı • 1. Saat Kan Şekeri: 170 mg/dL altı • 2. Saat Kan Şekeri: 153 mg/dL altı
merve237 cuteregina referans değeri yazılmamış sisteme ama inşallah öyledir ya korkuyorum çıkmaz inşallah
merve237 cuteregina hım anladım benim yaptirdigim hataneden 1. Saat 180 Saat 153 Muş Doktorum normal diye mesaj attı Ama bebeğin suyu biraz fazla dedi gobegide biraz önde gidiyor dedi böyle bı durum yaşayan var mı acaba
benzeynep merve237 benimde böyleydi 3 gün hastanede kaldım takip edildim bebeğin beli 2 hafta kadar önden gidiyordu sonra bugün diyetisyene gittim diyet listesi verdi bana
muriay Hamilelerde açlık 95 altı 1. Saat tokluk 140 altı 2. Saat tokluk 120 altıdır hastane hastane değişmez bu kural bunun üstünde çıkarsa gebelik şekeri tanısı koyulur ilk birkaç gün diyet diyetle düşmezse insülin başlanır
darwinn muriay bu normal günde olaması gereken ogtt de 1. Saat 180 altı 2. Saatte 150 altı olması bekleniyor.
asd123as @muriay bu gebelik şekerinin kişide olup olmadığının belirtisi var mı, fark edilebiliyor mu test yapmadan
muriay asd123as yüksek kiloda hamile kalma daha önceden kilo verememe gibi problemler gebelik şekerine davetiye çıkarıyor hamileliğin en başından sağlıksız beslenerek meyve karbonhidrat tatlı yiyerek ilerleyince gebelik şekeri kaçınılmaz oluyor
merve237 mimika mimika bende gebelik şekeri yokmus doktorum söyledi 75 lik içtim ben 1. Saat 180 altı Saat 153 altı olmaliymis 75 lik icince
merve237 benzeynep benim bir hafta önce iki hafta olunca takibe alınıyor diye biliyorum, sizde gebelik şekeri mi çıktı
benzeynep merve237 evet 50 gr’lık yüklemede 152 çıktı sonra evde takip ettim yine yüksek çıkınca diyet verdiler ona göre hareket edeceğim artık