yesimkaplan ilk gebeligimde kusmaya bağlı 11 kilo verdim 9 ay bir fiil doğum ani dahil kustum ne yazık ki sadece serumla besledim tabi kendimi çok suçladım yumurta peynir muz balık bilmem ne yiyemiyorum kesin vitaminsiz çok zayıf doğacak çocuk vs diye tabu burada açılan postlari görünce daha kahroluyordum illa kilo alması için kaşar peynir tahin muz bilmem ne yemek lazımmış diye yani sonuç 39. Haftada doğurdum 2745 di ödemi atınca 2.600 kaldı düz. 40 çıktığında 4 kiloydu kızım emmesi yetti. Hiç Bi sağlık sorunu vs yoktu çok şükür.
Neyse 2. Kez gebe kaldım ama aynı 9 ay kusma devam ama bu sefer hırs yaptım ya kusuyorum 5 dk sonra ağlaya ağlaya yiyorum kusuyorum 10 dk sonra ağlaya ağlaya yiyorum ille kilolu doğacak çocuk cunku psikolojim bozulmuş Bi kere. Neyse riskten dolayı Bi kaç farklı doktor değiştik hepsinin tek dediği kız bebek kilosunu boyunu annenin genetiginden alır. Yani ben zaten kendim 2.5 kilo doğmuşum hamile kaldığımda bile 50 kilo yoktum oldum olası zayıf Bi insandım yani çok kasma dedi doktor dünyaları yiyip 100 kilo alsan günlük 30 yumurta tüketsen bebegin alacağı genetiktir öncelikle dedi. Öyle rahatald8m ki cidden zaten o gebeligimde de 15 kilo vermiştim ama 2.950 doğdu kızım ödem vs 40 çıkınca yine emmeyle beraber 5 kiloya yakındı.
Şimdi gebeyim kusma hala devam 23. Haftadayim sürekli serum prillam vs 5 kilo verdim ama asla kasmiyorum bisey yemek için midem bulanıyorsa zorlamiyom yemek için. Çünkü 2. Gebeliğim de ben o kadar zorla yemek yiyip çıkarttım ki mide borusu delinmişti kan kusmaya başlamıştım tekrar aynı salaklığı asla yapmam bunun doğacağı kiloda max 3 olmaz yani ama olsun hadi. Doğunca emer emmez kilo alıyorlar zaten emmese bile mama var sonuçta. Asla kasıp kendinizi üzmeyin.
Etrafta çok yemek yersen çok kilo alırsan bebek kilolu doğar ve kilolu bebek sağlıklı bebekte algısı var
Ama çok kilo alınca anneyi zorbalayan kesimde yine aynı insanlar zaten o yüzden bosver.