Doğum hikâyemi paylaşmak istedim, belki benim gibi doğumdan çok korkan birinin biraz olsun içini rahatlatır. ❤️
Ben gerçekten normal doğumdan aşırı korkuyordum. Kendimi o kadar korkutuyordum ki doğuracağımı bile düşünemiyordum. Daha doğuma çok varken bir sancı girse korkudan titriyordum. 😅 Benim doğumum da biraz erken başladı. 34 haftalık hamileyken gece 4’te suyum geldi ve hastaneye gittim. O gece hastaneye yatırdılar. Bebek doğana kadar antibiyotik verdiler ve her gün NST’ye girdim. Eğer doğum kendiliğinden başlamasaydı 36 haftada suni sancıyla doğumu başlatacaklardı. Ama benim oğlum 35+4’te kendiliğinden gelmeye karar verdi. 😂❤️ Gece 2 gibi karnıma bir sancı girdi. Tuvalete gidip acaba gaz mı diye düşündüm ama geçmedi. Sonra sancılar gitgide sıklaşmaya ve güçlenmeye başladı. Zaten hastanedeydim, kontrol ettiklerinde açıklığım 5 cm olmuştu. Gece 2’den sabah 9.30’a kadar sancılar devam etti. Sonrasında doğum için hazırlanmaya başladık. Saat 12.30 gibi epidural oldum ve 1.40’ta oğlumu kucağıma aldım. 🥹❤️ En çok korktuğum şey sancılardı ama açıkçası düşündüğüm kadar korkunç değildi. Evet, sonlara doğru sancılar arttı ama sancı gelip geçiyor. Geçtiği anda insan tekrar rahatlıyor. Ben doğumdan önce kendimi o kadar çok korkutmuşum ki geceleri bile uyuyamıyordum. Şimdi geriye dönüp bakınca gerçekten “Keşke bu kadar korkmasaydım” diyorum. Hamileliğimin tadını daha çok çıkarırdım. 🥹 O yüzden doğumdan korkan bütün anne adaylarına söylemek istediğim tek şey Kendinizi benim gibi korkutmayın. Herkesin doğumu farklı, ama insan gerçekten o an geldiğinde düşündüğünden çok daha güçlü olabiliyor. Kendinize güvenin, Allah’a sığının. Doğum hikâyemi paylaşmak istedim, belki bir kişinin bile korkusunu biraz azaltırsa ne mutlu bana. 🫶🏻 Allah bütün anne adaylarına sağlıkla, kolaylıkla doğum yapmayı nasip etsin. İnşallah bir sancıda kurtulursunuz. ❤️